אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": ענקית הטכנולוגיה אפל בוחנת הקמת מפעל ייצור בישראל צילום: בלומברג

בלעדי ל"כלכליסט": ענקית הטכנולוגיה אפל בוחנת הקמת מפעל ייצור בישראל

במקביל למרכז מחקר ופיתוח שנבנה באזור חיפה, בודקת יצרנית האייפון הקמת מפעל לייצור רכיבי אלקטרוניקה או להרכבה בישראל, כדי להתמודד עם הביקושים הגבוהים למוצריה. בניגוד לאינטל, אפל לא צפויה לבקש מענקים ממשרד התמ"ת

04.03.2012, 07:04 | אסף גלעד

ענקית הטכנולוגיה אפל בוחנת הקמת מפעל ייצור בישראל, בנוסף לפעילות המחקר והפיתוח שהיא מקימה בימים אלו בארץ - כך נודע ל"כלכליסט". בשלב זה החברה בוחנת היבטים שונים של הקמת פעילות ייצור בישראל, כאשר טרם הוחלט אם מדובר בפעילות הרכבת מוצרים או בייצור רכיבי אלקטרוניקה, כפי שעושה אינטל בישראל.

אפל בוחנת בשלב זה ענייני רישוי והשלכות סביבתיות של הקמת הפעילות, וטרם פנתה בנושא למשרד התמ"ת. בניגוד לאינטל, שמבקשת מענקים ממשלתיים מהמדינה שבה היא מקימה פעילות ייצור - כפי שעשתה בישראל, באירלנד ובארה"ב - אפל מוכרת כחברה שסולדת מסיוע ממשלתי, בין השאר כיוון שסיוע דורש ממנה רמת שקיפות גבוהה. מקורבים לפעילות מוסרים כי אפל טרם קיבלה החלטה סופית על הקמת המפעל, אך טוענים כי אם תחליט להקימו, תפעל במהירות לשם כך.

אפל מקימה בימים אלו מרכז מחקר ופיתוח (מו"פ) באזור חיפה שצפוי להעסיק כ־50 מהנדסי חומרה. פעילות מרכז הפיתוח הישראלי תתמקד בפיתוח רכיבי אלקטרוניקה לשבבי הליבה של אפל, איי־5 ואיי־6, שמהווים את הבסיס למוצריה הניידים כגון האייפון, האייפד והמקבוק אייר. החברה רכשה בתחילת השנה את חברת אנוביט הישראלית במחיר של כ־390 מיליון דולר.

אפל מייצרת את מוצריה באמצעות חברות חיצוניות, ולכן בכל מקרה אינה צפויה להקים את המפעל בישראל בעצמה. הרכבת מוצרי אפל מתבצעת על ידי חברת פוקסקון בסין (שתנאי העבודה בהם עוררו ביקורת רבה על אפל). את מעבדי הליבה של אפל, איי־6, מייצרת סמסונג הקוריאנית במפעל בטקסס ובצורה מצומצמת במפעלי UMC ו־TSMC בטייוואן.

בתחילת החודש חשף הבלוג AppleInsider כי פוקסקון מתכננת לבנות חמישה מפעלים נוספים לייצור מוצרי אפל ברחבי העולם, כשבכל מפעל יועסקו כ־5,000 עובדים. הקמת המפעלים קשורה ככל הנראה לקושי של אפל לעמוד בביקוש הרב למוצריה. הבלוג חשף שאחד המפעלים יוקם בברזיל. בשבוע שעבר טען שר האוצר יובל שטייניץ כי החלטתה של אפל להשקיע בישראל מוכיחה את חוסנה הכלכלי של המדינה.  

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
למספר 26
הבורות הורגת. על מחשבי מקינטוש בממשק משתמש גרפי כתבו בעברית בשנת 1990, כאשר בפיסי כתבו בדוס. גם כיום התמיכה בעברית על המקינטוש והתמיכה בכתיבה מימין לשמאל על מערכות ההפעלה של המקינטוש, טובה יותר מאשר בווינדוס. תוכנת מייל של אפל טובה יותר מכל תוכנות הדוא"ל של ווינדוס. תוכנת מלל או ניסוס פרו כותבות עברית ושפת רבות אחרות, באותו מסמך, יותר טוב מאשר תוכנת וורד על הפיסי. תוכנות ניאו אופיס, אופן אופיס וליברהאופיס מהוות תחליף מצויין ונוח וחינמי לחבילת האופיס של מיקרוסיפט. פשוט, אתה בור ולא מבין כיצד להשתמש במק שלך
יעקב  |  04.03.12
32.
אם הייתי ממשלת ישראל, הייתי מציע להם מענק והפחתות מיסים
זה יבטיח הישארות של אפל למשך עשור ויתרום רבות למוניטין העסקי של מדינת ישראל. מבחינה כספית נטו (כלומר בחינה של הכנסות של אפל ישראל עצמה) זה אולי לא משתלם, אבל יהיה אפקט עסקי סביבתי טוב אם אפל יפתחו כאן גם מפעל, וזה כל הרעיון. זה משהו שפקידי אוצר תמיד מתקשים להבין.
XY  |  04.03.12
לכל התגובות