אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": אחרי 19 שנה מתניעים את פינוי־בינוי בדרום ת"א צילום: מיקי אלון

בלעדי ל"כלכליסט": אחרי 19 שנה מתניעים את פינוי־בינוי בדרום ת"א

ועדות התכנון אישרו את הפרויקט בתחילת שנות התשעים, אך הקבלנים לא הרימו את הכפפה. כדי להפוך את הפרויקט לאטרקטיבי תאושר בנייה של לפחות 1,200 יחידות דיור, במקום כ־680 יחידות במקור

19.04.2012, 06:58 | שירלי ששון-עזר

ועדות התכנון אישרו את פרויקט פינוי־בינוי במתחם נס לגויים בדרום תל אביב כבר בתחילת שנות התשעים, אך עד היום

יש תקדים קרדן פינתה את הפולשים בלוד מי שמכיר את מתחם נס לגויים עלול להרים גבה לשמע התוכנית הגרנדיוזית של משרד השיכון והעירייה לפינוי השטח ובינויו מחדש שירלי ששון-עזר, 5 תגובותלכתבה המלאה

נותרו הבניינים המוזנחים על עומדם ולא נבנו מחדש כמתוכנן. כעת נודע ל"כלכליסט" כי לאחרונה הגיעו שר השיכון אריאל אטיאס וראש עיריית תל אביב רון חולדאי להבנות שמתניעות שוב את הפרויקט. לפי הערכות של גורמים במינהל מקרקעי ישראל, ההסכמות החדשות יביאו להרחבה ניכרת בזכויות הבנייה כדי להפוך את הפרויקט לאטרקטיבי עבור חברות נדל"ן גדולות.

על פי הסיכום בין השניים, עיריית תל אביב התחייבה לקדם תוכנית חדשה שתכלול לא פחות מ־1,200 יחידות דיור, רובן דירות קטנות של עד 3 חדרים, וכ־200 אלף מ"ר שטחי תעסוקה. אם יימצא כי האזור יוכל לקלוט מספר רב יותר של יחידות דיור, ייבנו עד לכ־2,000 יחידות. העירייה אף מתחייבת להביא את התוכנית לדיון בוועדה המקומית באוגוסט הקרוב. מינהל מקרקעי ישראל ומשרד השיכון מצדם, מתחייבים לערוך באמצעות חברת עמידר סקר לבדיקת הרישום של המחזיקים בקרקע.

שיכונים במתחם נס לגויים. התוכנית המקורית לא השתלמה לחברות הנדל"ן, צילום: תומי הרפז שיכונים במתחם נס לגויים. התוכנית המקורית לא השתלמה לחברות הנדל"ן | צילום: תומי הרפז שיכונים במתחם נס לגויים. התוכנית המקורית לא השתלמה לחברות הנדל"ן, צילום: תומי הרפז

מתחם נס לגויים, הסמוך למגרש בלומפילד, מתפרס על פני כ־187 דונם. חלק מהשטח אינו בנוי ועל חלקו בניינים ישנים שבהם מחזיקים כ־140 דיירים מוגנים, פולשים ובעלים פרטיים. התוכנית המקורית תוכננה כבר בשנות התשעים, ועם גלי העלייה הגדולים מבריה"מ עברה לוועדות דיור מיוחדות, הול"לים. התוכנית אושרה בול"ל אך עד כה לא פונתה אף יחידת דיור. לדברי גילי טסלר, מתכננת מחוז מרכז במינהל מקרקעי ישראל, הסיבה לכך היא אי־היתכנות כלכלית של התוכנית המקורית, שאישרה בנייה של כ־680 יחידות דיור בלבד.

לאחר אישור התוכנית בוועדה המקומית יחל המינהל לקדם את שיווק הקרקע עוד בטרם תעבור התוכנית לאישור בוועדה המחוזית. מדובר בשיטת מכרז הדומה למכרזי מקב"ת (מכרז לקרקעות בלתי מתוכננות) שבמסגרתה המינהל מתקשר עם יזם פרטי עוד בטרם עברה תוכנית הבנייה את כל השלבים הנדרשים.

לדברי טסלר, המינהל מחפש חברת נדל"ן גדולה שיכולה לקדם פרויקט בסדר גודל כזה, מכיוון שכל המתחם יצא לשיווק כחטיבת קרקע אחת. החברה תידרש לפנות מהשטח את הפולשים ולהגיע להסדר עם הדיירים המוגנים.

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
אם לא יהיה שינוי כולל במכפילים - פינוי בינוי יהיה רק רעיון ותגובה ל 17
ראשית לתגובה 17. צרות העין היא תכונה של דפוקים. כשתבין שבלי כדאיות כלכלית איש לא ישקיע עבורך תוכל לחיות טוב יותר. קבלנים לא יעשו פינוי בינוי כדי להפסיד ויעדיפו מקומות ופרוייקטים אחרים כדי להרוויח. בעניין המכפיל: אם יוותר המכפיל העלוב על כנו ככל שהאזור זול יותר ככל שפחות יתעניינו בו קבלנים. המדינה חייבת להבין שיש מקומות שהמכפיל חייב להיום 7 8 ו 9 - אחרת לא יצליח הרעיון החכם של פינוי בינוי ושיקום אזורים עירוניים מוזנחים.
אייל  |  20.04.12
לכל התגובות