אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקטשופ זורם כמים צילום: שאטרסטוק

הקטשופ זורם כמים

צוות של מהנדסים מ-MIT מצא פתרון לבעיה הרת גורל: איך להוציא את טיפת הקטשופ האחרונה מהבקבוק

26.05.2012, 22:43 | סוכנויות הידיעות

הוצאת טיפת הקטשופ האחרונה מהבקבוק היא אחת הבעיות הלא-משמעותיות המטרידות ביותר בעולם: הקטשופ הוא מוצר דביק ומרושע, ונדמה שהוא נדבק ונצמד בכוח לכל משטח זכוכית או פלסטיק. כדי לפתור את הבעיה הרת הגורל הזו התכנס צוות של מהנדסים מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), וגיבש פיתרון יצירתי: בקבוק המצופה בתוכו בחומר חלקלק כך שהרסק האדום לא יוכל להידבק אליו.

הסוד טמון בתמיסה עתידנית בשם "ליקוויגלייד" שהוא כנראה החומר החלק ביותר בעולם – מדובר בחומר לא רעיל שקיבל אישור שימוש גם במזון מה-FDA, והוא מצפה מבפנים בקבוקים כדי למנוע הידבקות של תכנם לדפנות. לדברי דייב סמית', מממציאי החומר, "מדובר במשהו שהוא בין מוצק לנוזל –

הוא מוצק וקשיח מצד אחד, אבל מגעו חלק ורך כמו נוזל". וכך, בין אם הבקבוק עשוי מזכוכית או מפלסטיק, הציפוי החדש אמור לפתור את בעיית ההידבקות, ולגרום לקטשופ לצאת ממנו בקלות - כמו מים. 

 

מתברר שבעיית הקטשופ שנשאר בבקבוק היא בעיה שמעסיקה רבים. עובדה - צוות מתחרה של מדענים מאניברסיטת הארוורד בבוסטון עבד גם הוא על פתרון יחודי לבעיה, ופיתח בקבוק קטשופ העשוי ממרכיבים אורגניים המונעים את הידבקות הנוזל האדום לבקבוק. בתחרות בין שני צוותי המדענים זכו אלה של MIT, שקיבלו פרס כספי של 100 אלף דולר בתחרות היזמות.

פתרון בעיית ההידבקות של הקטשופ לבקבוק אינה דבר של מה בכך. לדברי העוסקים בתחום, הוצאת כל המזון מבקבוקי זכוכית ופלסטיק, עד לטיפה האחרונה, עשוי לחסוך בזבוז בשווי של 33 מיליארד דולר. הבקבוקים החדשים עשויים לפי המחקרים לחסוך, מדי שנה, זריקת מיליון טונות של מזון שעד כה אי אפשר היה להוציאו מהבקבוקים.

ליקוויגלייד, החומר המצפה את הבקבוקים החדשים, לא יוצר מלכתחילה במחשבה שישמש למילוי בקבוקי קטשופ – הוא נועד לציפוי פנימי של צינורות גז ומים במטרה למנוע הצטברויות שגורמות לסתימות. אולם יעד זה עדיין לא הושג, ואילו בבקבוקי קטשופ כבר ניתן להשתמש בחומר החדש. 

תגיות