אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר מכירת הפעילות: בקשה לפירוק היל"ת צילום: אוראל כהן

לאחר מכירת הפעילות: בקשה לפירוק היל"ת

המבקש, יחיאל בן שושן, טוען כי החברה חבה לו כ-7 מיליון שקל, ועל המפרקים לחקור את הסיבות שהובילו לקריסתה

16.07.2012, 16:01 | גילעד נס

יחיאל בן שושן, מי שניהל את חברת הסלולר הווירטואלית סלראן (בבעלות איתוראן), שנמכרה להיל"ת, הגיש היום (ב') בקשת פירוק כנגד חברת התקשורת היל"ת לכונס הנכסים הרשמי.

בבקשה, שהוגשה בידי עו"ד מימון אביטן, טוען בן שושן כי חברת נגב תקשורת עולמית שבבעלותו היא הנושה הגדולה ביותר של היל"ת, וחובה של האחרונה כלפיה עומד על כ-7 מיליוני שקל (לפני מע"מ).

הבוקר נודע כי רמי לוי וחברת NGN אחזקות ירכשו במשותף את פעילות השיחות הבינלאומיות של היל"ת, המופעלת תחת המותג Hallo 015, תמורת 1.6 מיליון שקלים, אך בן שושן תובע לפרק את היל"ת ולממש את הנכסים שנותרו לה (ובכלל זה רישיון המפעיל הווירטואלי שקיבלה בעקבות רכישת סלראן, וציוד תקשורת שלא נרכש במסגרת מכירת פעילות השיחות הבינלאומיות), ואף להורות למי שמונו כנאמנים במהלך תקופת הקפאת ההליכים – עורכי הדין גיא גיסין ואיתן ארז – לחקור את הסיבות לקריסתה.

מחר (ג') תסתיים רשמית תקופת הקפאת ההליכים של היל"ת, ולאחר שהוכרע כי פעילותה בתחום השיחות הבינלאומיות תימכר, יתבקש בימים הקרובים בית המשפט להחליט מה יעלה בגורל שאר הנכסים ומניות החברה. היל"ת צברה חובות בהיקף כולל של יותר מ-54 מיליון שקל, כאשר כמחצית מהסכום משוייך לחובות לספקים, והחצי השני לבעלי מניותיה, ובעיקר לבעלת השליטה בחברה, משפחת שכטר (המחזיקה ב-54% מהמניות).

בן שושן טוען בבקשתו לפירוק החברה כי ניתן עדיין לתבוע את חברת פלאפון, עימה חתמה סלראן על הסכם אירוח פעילות הסלולר הוירטואלית שלה, ובכך להניב סכום נוסף שעימו ניתן להשיב חלק מחובותיה של היל"ת. היל"ת הכריזה במרץ האחרון על רכישת סלראן והשקת פעילות סלולר וירטואלית במודל של חבילה ללא הגבלה תמורת 99 שקלים לחודש, אך בדיעבד התברר כי פלאפון ביטלה את ההסכם מול סלראן שבוע קודם לכן לאחר שלטענת פלאפון לא התקיימו כל התנאים שהוגדרו במסגרת החוזה.

בהיל"ת ניסו לגייס את שר התקשורת, משה כחלון, לאכיפת החוזה, אך האחרון לא התערב, בתחילה בטענה כי עסקת הרכישה של סלראן בידי היל"ת טרם הושלמה, ובהמשך בטענה כי לא נראה כי פלאפון ביצעה מהלך הנוגד את הוראות רשיונה.

תלונה אחת למשטרה כבר הוגשה, השניה בדרך

בן שושן מסתמך בבקשתו על מסמכים שהגישו לבית המשפט טרם ובמהלך הקפאת ההליכים בעלי המניות הגדולים של היל"ת, משפחת שכטר ומשפחת פרנקל (המחזיקה ב-23%) ממניות החברה, בהם האשימו הצדדים זה את זה בהעלמת כספים מקופת החברה, פעולות שהובילו לקריסתה.

לטענת בן שושן, "בנסיבות אלו אין מחלוקת כי קריסת החברה היא תוצאה של גניבה, מרמה או הברחת נכסים, כספית או זכויות בידי בעלי המניות בחברה או שלוחיהם", והוא מבקש להעניק למי שיעסוק במלאכת פירוק החברה סמכויות לחקור את הסיבות לקריסת החברה.

בן שושן אף הגיש לפני כשלושה חודשים תלונה במשטרה נגד היל"ת ויו"ר החברה, יורם שכטר, בעקבות אי הסכמת החברה לשלם לו את יתרת התשלומים שנקבעו בעסקה בה נמכרה סלראן להיל"ת, אך לדבריו המשטרה פועלת בעצלתיים בנידון. על פי המסמכים שהגיש, בכוונתו להגיש בימים הקרובים תלונה נוספת במשטרה, הפעם כנגד בעלי המניות האחרים, משפחת פרנקל, ועו"ד חני זבולוני, ששימשה כיועצת המשפטית של החברה, ונשואה לדוד שטרנברג – מי שנטען כלפיו כי היה אחראי לפעולות רבות מול ספקים ולקוחות שהובילו להפסדים של החברה.

תגיות