אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטה רומני: הוא שילם ב-2011 מסים בהיקף של 1.9 מיליון דולר צילום: איי אף פי

מטה רומני: הוא שילם ב-2011 מסים בהיקף של 1.9 מיליון דולר

מדובר ב-14% מהכנסותיו באותה שנה; המועמד הריפובליקאי חשף את הנתונים כדי להדוף את טענות הדמוקרטים לפיהם לא שילם מס

21.09.2012, 21:50 | סוכנויות הידיעות

מיט רומני, המועמד הריפובליקאי בבחירות לנשיאות ארה"ב, שילם מסים בהיקף 1.9 מיליון דולר בשנת 2011. מדובר ב-14.1% מתוך הכנסה של יותר מ-13 מיליון דולר, כך נמסר ממטהו היום (ו'). 

רומני חשף את הנתונים כמענה לטענת המפלגה הדמוקרטית, לפיה הוא שילם מס בשיעור נמוך מדי, ואולי אפילו כלל לא עשה זאת. אנשי הקמפיין של רומני מתכוונים לפרסם מכתב מטעם רואי חשבון לפיו ב-20 השנים עד 2009 עמד שיעור המס ששילם על 20.2%.

אנשי המפלגה הדמוקרטית ובראשן הסנאטור הארי ריד טענו גם ביחס לאותה תקופה כי רומני שילם מעט מדי מס, ואנשיו של הנשיא ברק אובמה ניצלו זאת כדי להציג את רומני כמיליונר מנותק.

רומני מרוויח את רוב כספו מהשקעות הון שהמס המקסימלי עליהן עומד על 15%, זאת לעומת 35% מס על משכורת. אנשיו טענו כי שיעור המס הנמוך ביותר באותן 20 שנה היה 13.66%. הונו של המועמד הריפובליקאי מוערך ב-250 מיליון דולר.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-2..
הטרוניות של הדמוקרטים לא היו כלפי המיסים שרומני שילם בשנתיים האחרונות (הוא כבר פרסם את המיסים ששילם ב-2010), כשהוא כבר ידע שהוא הולך להתמודד על הנשיאות, אלא על השנים שלפני כן. בכל מקרה, יכול להיות משהו במה שאתה אומר לגבי שיטת המיסוי, אני לא מכיר את כל העובדות. אבל, יש גם כאלו שטוענים הפוך. אתן לך לדוגמא את הקלות המס המפליגות והתמריצים שמקבלות חברות הנפט. המטרה היא, כביכול, לסייע להן באיתור ופיתוח מאגרי נפט, ע"מ לאפשר להן להפיק יותר נפט ובסופו של דבר להשפיע על שאר השוק ולעודד מחירי אנרגיה נמוכים. בפועל, אין לאף חברת נפט שליטה על מחיר הנפט, וגם לא לממשלה. המחיר נקבע על סמך רחשים פוליטיים בעולם, ורק במקרים ספציפיים ישנן תנודות בגלל היצע נמוך (למשל, אחרי נזקים לאסדות קידוח ומזקקות באיזור מפרץ מקסיקו לאחר הוריקן). מחירי הדלק ממשיכים לעלות, וחברות הנפט גורפות רווחי ענק. הקשר לרומני הוא בכך שהוא מייצג את המפלגה הרפובליקנית, והם אלו שחסמו פעם אחר פעם נסיונות של ממשל אובמה לבטל (בעצם, לא להאריך את תוקף) הקלות המס שמיוחסות לעשירים ביותר. כולנו יודעים שכשחברה בצרה, היא מפטרת עובדים בשביל לחסוך בכסף, אבל הבוסים עדיין נהנים מהכסאות, מהבונוסים השמנים והפנסיה השערורייתית. כן הוכח, שכשהשוק מתאושש חברות לא ממהרות להעסיק עובדים חדשים. בגלל זה אני לא מאמין שהקלות על העשירים תעודד בהכרח צמיחה במשק.
אסף היחפן  |  22.09.12
2.
רומני
הסיבה העיקרית שרומני פרסם את דו״ח הכנסותיו היא להוכיח שהוא שילם מיסים לפי החוקים הקיימים . זה שחוקי המיסוי לא נראים הוגנים לגבי האוכלוסיה באופן כללי אין שום קשר לרומני. דרך אגב יש שטוענים ששיטת המיסוי בקימת גורמת לעשירים סיבה להשקיע עוד ועוד במשק, וקח לגרום לגידול בכלכלת המדינה.
תל-אביב/לוס אנג׳לס  |  21.09.12
1.
הכתבה מציגה נתונים באופן שגוי
קודם כל, ההצהרה של "הדמוקרטים" על אי-תשלום מס מצד רומני באה מכיוונו של דמוקרט אחד בלבד - הארי ריד, כפי שצויין בכתבה. ההצהרה הזו היתה לא מבוססת, ועל סמך משהו שמישהו מהחברה הקודמת של רומני אמר, לטענת ריד. הבעיה של הדמוקרטים עם תשלום המס של רומני היא לא עם כמה שהוא שילם, אלא האחוז שהוא שילם. רומני המסכן וחסר האמצעים משלם רק 13%~ מס, כשהאמריקאי הממוצע משלם בערך 30% מס. הסיבה היא, שהמס על הכנסה מעבודה גבוה הרבה יותר מהמס על הכנסות מהשקעות. לרומני אין הכנסות מעבודה, כי הוא בעצם לא עובד. כל הרווחים שלו הם מהשקעות, וכולם יודעים שהוא, בניגוד להרבה אחרים, נולד לעושר שאיפשר לו להשקיע מלכתחילה. יש לו כל כך הרבה כסף, שהוא לא צריך בעצם לעבוד, ומספיק לו לחיות על החזרי ההשקעות. אף אחד לא מאשים את רומני בכך שהוא עשיר. הוא לא בחר לאיזו משפחה נולד, ואם ההשקעות שלו מניבות רווחים אז מברוק. הבעיה היא שלוביסטים ועשירים בעלי השפעה הם אלו שדחפו לכתוב את החוקים שמקלים במס מהכנסות של השקעות. לאדם הפשוט אין מושג בהשקעות, וגם אין לו מספיק כסף תחילי להשקיע בצורה שתאפשר לו לחיות רק מההשקעות - ראה מקרה רומני. כך יוצא שהעשירים נהיים עשירים יותר, והאדם הממוצע נדפק. המדינה גם כן נדפקת, כי היא מאבדת סכום אדיר שיכלה לקבל ממיסוי על רווחי השקעות. קפיש?
אסף היחפן  |  21.09.12