אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלשיך אישרה: בנק דיסקונט ילווה 16 מיליון שקל לתפעול מעריב צילום: אלכס קולומויסקי

אלשיך אישרה: בנק דיסקונט ילווה 16 מיליון שקל לתפעול מעריב

שופטת המחוזי אישרה את תוכנית התקצוב לחודש הקרוב שהגישו הנאמנים. הכסף מיועד לתשלום משכורות ולרכישת חומרי גלם להדפסה

04.10.2012, 15:12 | זוהר שחר לוי
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, אישרה היום (ה') את תוכנית תקצוב ההפעלה הזמנית לעיתון מעריב לחודש הקרוב שהגישו נאמני העיתון.

נאמני העיתון, עוה"ד שלמה נס וירון ארבל, הגישו במהלך השבוע האחרון לבית המשפט בקשה דחופה לאשר תוכנית הפעלה זמנית לעיתון למשך החודש הקרוב כשלשיטתם הם זקוקים בשלב הזה ובדחיפות למימון חיצוני בסך 16 מיליון שקל לצורך תשלום משכורות ורכישת חומרי גלם הדרושים להדפסת העיתון.

על פי הבקשה, הגורם שהסכים להעמיד את המימון, בנק דיסקונט, התנה זאת בכך שהמימון יוחזר כחוב ראשון במעלה, לפני תשלום כל החובות האחרים של הקבוצה.

בהחלטתה לאשר את בקשת הנאמנים ציינה השופטת אלשיך כי לרוב, בית המשפט אינו נוטה לאשר הפעלה גירעונית ולעיתים אף במחיר של הפסקת ההפעלה וההקפאה בכלל. "לכלל רחב זה ישנם חריגים", הוסיפה השופטת, "ובנסיבות העניין דומה כי אנו מצויים בתחום תחולתם של אחדים מהם".

הפגנת עובדי מעריב מול בית ראש הממשלה בירושלים, אתמול הפגנת עובדי מעריב מול בית ראש הממשלה בירושלים, אתמול הפגנת עובדי מעריב מול בית ראש הממשלה בירושלים, אתמול

בין השאר ציינה השופטת את החשיבות לניסיון ההבראה של קבוצת מעריב "נוכח ערכה הסגולי המשמעותי כעסק חי, העובדים הרבים שהיא מעסיקה ואף שיקולים משמעותיים נוספים שחלק מהם קשור גם לחשיבות העיתונות וחופש העיתונות".

בית המשפט אישר בסופו של דבר לנאמנים ליטול מימון בסך 16 מיליון שקל, זאת על אף שעליהם להסביר את הצורך בנוגע לסכום המבוקש. בהחלטתה מציעה השופטת אלשיך לבעלי המניות של העיתון, כי "ראוי שישקלו מתן סיוע כספי לתקופת ההפעלה". "אין בית המשפט יכול לכפות על בעל מניות לתרום לקופת הקפאת ההליכים והצלת החברה", הוסיפה, "עם זאת, בית המשפט יכול להביא התנהלות כזו של 'שב ואל תעשה' בין שיקוליו בסופו של יום. ודי לחכימא ברמיזא".

מסר לשיתוף פעולה

בשולי החלטתה העבירה השופטת אלשיך מסר גם לעובדי הקבוצה לשתף פעולה עם הנאמנים שמונו לעיתון. "אין, ולא יכול להיות, ספק כי לעובדים עצמם ישנו, או ראוי שיהיה, אינטרס עליון כי הקפאת ההליכים תעלה יפה", כתבה. "אכן, קרוב לוודאי, כי נוכח המצב העגום אליו הגיעו עסקי הקבוצה, סביר להניח, לצערי, כי כל הליך התייעלות או שינוי מבנה שיערך, בין אם בתקופת ההקפאה ובין אם לאחריה, יהיה כרוך בצמצומים כואבים ביותר במצבת העובדים. זאת, לצד העובדה כי שאלת העסקת העובדים, ומספר העובדים שיתחייב כל משקיע פוטנציאלי להעסיק, יהיו שיקול מהותי בהתמחרות ובדיונים שלאחריה. אלא שכך או כך, ראוי כי העובדים יעשו כמיטב יכולתם לשתף פעולה עם הנאמנים".

בחודש שעבר החל הליך הפירוק לקבוצת מעריב ולפני כשבוע וחצי הוציא בית המשפט צו הקפאת הליכים מאחר והעיתון נקלע לחובות בסך של כ-400 מיליון שקל, מתוכם כ-95 מיליון שקל לעובדים. במקביל מונו עוה"ד נס וארבל לנאמני העיתון ובית המשפט איפשר להם לבחון את התנהלות העיתון ודרכים להבראתו עד ל-23 לחודש.

בתוך כך נמסר אמש מטעם דסק"ש כי דירקטוריון החברה "אישר לתת הלוואה של עד 8 מיליון שקל לרשות הנאמנים של מעריב, וזאת מתוך רצון לסייע למאמצי בית המשפט והנאמנים לשמר את פעילות מעריב תוך מתן תעסוקה לכמה שיותר עובדים. הדירקטוריון של דסק"ש קרא לדירקטוריון הכשרת היישוב להשתתף באופן יחסי בהזרמת הכסף ולדאוג במשותף לזכויות העובדים של העיתון".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה