אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: 45% מהישראלים "מתקשים לגמור את החודש" צילום: shutterstock

הלמ"ס: 45% מהישראלים "מתקשים לגמור את החודש"

נחוץ חינוך פיננסי: לפי סקר שנערך הישראלים עוקבים אמנם אחר הוצאותיהם ומשווים מחירים, אך אינם יודעים כיצד לבחור מסלולי השקעה

04.11.2012, 14:25 | חן פונדק

45% מהישראלים מסכימים עם המשפט "ברוב חודשי השנה אני מתקשה לגמור את החודש". כך לפי סקר אוריינות פיננסית של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) שנערך בין ינואר למאי השנה בקרב כ-1,200 בני 20 ומעלה.

קראו עוד בכלכליסט

84% מהנשאלים הסכימו עם המשפט "אני עוקב באופן מסודר אחר ההוצאות הכספיות שלי" ו-82% מהאוכלוסייה מעידים כי הם נוהגים לשלם את החשבונות במועד. 81% הסכימו עם המשפט "אני עורך השוואה של מחירי מוצרים לפני שאני קונה", אבל רק 27% הסכימו כי "הידע שלי מספיק טוב בכדי שאוכל לבחור בין מסלולי השקעה" ועם המשפט "אני עורך השוואות בין מסלולי השקעות או חברות פיננסיות כאשר אני בוחר אפיק השקעה". זאת אף ש-57% מקרב בני ה-20 ומעלה דיווחו שיש ברשותם תוכנית חסכון או פיקדון בבנק.

עוד עולה מהסקר כי ל-67% מהנשאלים יש ביטוח בריאות או סיעוד, ולעומת זאת ל-28% בלבד יש ביטוח משכנתא.

מחזיקים בחסכונות, אך לא יודעים לבחור מסלול השקעה, צילום: בלומברג מחזיקים בחסכונות, אך לא יודעים לבחור מסלול השקעה | צילום: בלומברג מחזיקים בחסכונות, אך לא יודעים לבחור מסלול השקעה, צילום: בלומברג

59% מהנדגמים ידעו לחשב נכון ריבית שנתית של 2% מסכום של 1,000 שקל. זאת לעומת 82% בסקר בינלאומי של ה-OECD שנערך בקרב 14 מדינות מפותחות ומתפתחות. 65% השיבו באופן נכון על המשפט "באינפלציה גבוהה עולה יוקר המחיה במהירות", לעומת 80% בסקר הבינלאומי. 42% לא ידעו לענות על המשפט "השקעה עם תשואה גבוהה היא על פי רוב השקעה בסיכון גבוה", ו-48% ענו נכון לעומת 71% בסקר הבינלאומי. 

אחוז בעלי ההשקעות

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
אולי 45% לא סוגרים את החודש כי השכר החציוני הוא 5,300?
שלום לכולם, הלמ"ס וגורמים רבים אחרים כולל גופי תקשורת אוהבים לפרסם כל חודש "השכר הממוצע הוא כך וכך, עלה או ירד וכדומה". זה קשקוש. לפי נתוני 2010 שהם העדכניים ביותר השכר החציוני הוא 5,300 ש"ח בחודש! זה אומר ש-50% מהשכירים במשק מרוויחים עד השכר הזה או פחות מכך. הנתון הזה לא כולל כלכלה שחורה או עצמאיים. מה שקרה בשנים האחרונות שכל המוצרים הבסיסיים או בשימוש יום-יומי התייקרו: אוכל, מים (התווסף מע"מ ואפקטיבית המחיר כמעט הוכפל), חשמל, גז, דלק לרכבים ומשאיות (שמובילות את כל המוצרים ומחיר המוצרים נגזר גם ממחיר ההובלה), ארנונה וכמובן שכר דירה או משכנתא (כי מחירי הדירות עלו בעשרות אחוזים). כאשר השכר החציוני קרוב מאוד לשכר המינימום שאמנם עלה אבל לא מפצה על ההתייקרויות המשמעות היא שאנשים עניים.
אורי , ירושלים  |  04.11.12
לכל התגובות