אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברודקום ישראל: אתגרי הטלקום הבאים יהיו של עומס מידע ולא כיסוי רשתות צילום: אוראל כהן

ברודקום ישראל: אתגרי הטלקום הבאים יהיו של עומס מידע ולא כיסוי רשתות

במסיבת העיתונאים השנתית של יצרנית רכיבי התקשורת נסקרו מגמות כמו וירטואליזציית רשתות, הזינוק בצריכת המידע מפלטפורמות ניידות והתפתחות שבבי עיבוד תמונה. לטענת סגן נשיא החברה, ברודקום היא החברה הבינ"ל בעלת קצב הצמיחה המהיר בישראל

11.12.2012, 14:58 | הראל עילם
"ברודקום היא החברה הבינלאומית עם קצב הצמיחה הכי מהיר בישראל" התגאה היום (ג') ד"ר שלמה מרקל, סגן נשיא בכיר בברודקום, שאחראי על ישראל, במסיבת העיתונאים השנתית של החברה בהרצליה.

קראו עוד בכלכליסט

"יש לי כבוד רב לאינטל" אמר מרקל, שהוא מציין את המעסיקה הפרטית הגדולה בארץ, "אבל אם אתה מסתכל על המגמות, זה ברור לחלוטין". בשלוש השנים האחרונות, החברה הגדילה את מצבת כוח האדם שלה מ-100 איש ל-800, בעיקר על ידי סדרה של רכישות מתוקשרות במיוחד. הרוב המוחלט של העובדים בחברה - למעלה מ-90% - הם מהנדסים.

הצמיחה של ברודקום מפתיעה בהתחשב בשינויים החדים שמתרחשים בשוק התקשורת הבינלאומי, כמו העליה המהירה של חברות הציוד הסיניות שמחפשות כעת גם להתרחב לחברות שבבים אחרות, השינויים במטבע העולמי והקונסולידציה של שוק השבבים. מסיבות אלו ואחרות חברות טכנולוגיה רבות פיטרו עובדים ממרכזיהן בישראל, ביניהן פריסקייל, טקסס אינסטרומנטס ועוד.

הסגל הבכיר של ברודקום בישראל, צילום: אבשלום ששוני הסגל הבכיר של ברודקום בישראל | צילום: אבשלום ששוני הסגל הבכיר של ברודקום בישראל, צילום: אבשלום ששוני

ברודקום עוסקת בעיקר בתחום עיצוב שבבי תקשורת, והרכיבים שלה נמצאים במחשבים ניידים, טלפונים, טאבלטים, שרתים, נתבים, מודמים, מרכזיות, סוויצ'ים, תחנות שידור סלולריות ועוד. מרקל ציין כי זאת חברת התקשורת היחידה המייצרת פתרונות לכל פרוטוקולי התקשורת השונים, והחברה המובילה במספר קטגוריות חשובות, כגון שבבי WiFi, בלוטות', שבבי תקשורת למודמים פרטיים ולמרכזיות. בשלוש השנים האחרונות ביצעה ברודקום 10 רכישות ברחבי העולם, 7 מתוכן - בישראל.

עתיד שוק התקשורת

המנהלים השונים הציגו את המגמות הרווחות כיום בשוק התקשורת. רפי שלום, המדען הראשי לשעבר של חברת סיליקוונט, אמר כי מגמה מובילה כיום היא וירטואליזציה של רשתות - והיכולת להקים רשתות וירטואליות נוספות על תשתית קיימת ללא צורך בחומרה נוספת או שינוי הגדרות. מדובר בכלי שחשוב לתקשורת מאובטחת בארגונים גדולים.

דן חרש, מנכ"ל פרובג'ינט לשעבר, הרחיב על הזינוק העצום בצריכת המידע. הוא הזכיר כי טאבלטים צורכים בממוצע פי 120 יותר מידע מאשר טלפון פשוט ואמר שהעומס על הרשתות הקיימות - המכפיל את עצמו מדי שנה - דורש חשיבה מחדש. הדגש הוא על שימוש באנטנות מקומיות וקטנות יותר ליצירת רשת אורגנית שמסוגלת להתאים את עצמה לביקוש. בנוסף, ישנה צמיחה בשימוש בתקשורת מיקרוגל בין האנטנות - ופחות בסיבים ותקשורת קווית שכפי שהיה מקובל בעבר - במיוחד במערב.

"הרשתות עוברות מהתמודדות עם אתגר הכיסוי לאתגר העומס" אמר חרש. רפי כרמון, המדען הראשי לשעבר בפרסלו, הסכים איתו והזכיר את האתגר של תקשורת פנימית - יש עליה ב-67% מהשיחות המתבצעות בתוך בניינים, אמר כרמון, ו-80% בצריכת הדאטה, דרישה שתקשורת סלולרית רגילה אינה יכולה לעמוד בה.

שלמה מרקל, סגן נשיא בברודקום, צילום: אבשלום ששוני שלמה מרקל, סגן נשיא בברודקום | צילום: אבשלום ששוני שלמה מרקל, סגן נשיא בברודקום, צילום: אבשלום ששוני

לראיית ברודקום, הפיתרון הוא שימוש בתאים ואנטנות קטנות יותר - סמול-סל ופמטו-סל - רכיבים בגודל קופסה קטנה שביכולתם לספק שירות מרמת הרחוב ועד לרמת השכונה או היישוב הקטן. ניתן יהיה לנייד את הרכיבים מנקודה לנקודה בהתאם לעומס.

נועם סורק, מנכ"ל סייטיק ויסטה לשעבר, הרחיב על התחום החדש יחסית עבור ברודקום - שבב פענוח תמונה (ISP) המותקן בטלפונים חכמים, שם היא מתחרה גם בטרנסצ'יפ הישראלית, שנרכשה על ידי סמסונג ב-2007. השבב של ברודקום, למשל,מסוגל לספק תמונות איכותיות בתנאי נראות קשים על ידי כך שהוא לוקח ומשלב מספר תמונות בחשיפה קצרה וארוכה, על מנת לספק תמונה סופית שגם עשירה באור מהחשיפה הארוכה, אבל גם יציבה ולא מטושטשת בזכות החשיפה הקצרה.

תגיות