אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבצע החילוץ היקר בהיסטוריה: הוצאת הקוסטה קונקורדיה מהים צילום: אי פי איי

מבצע החילוץ היקר בהיסטוריה: הוצאת הקוסטה קונקורדיה מהים

חילוץ הספינה שטבעה בים התיכון הוא מבצע מסוכן ומורכב שעלותו 400 מיליון דולר. צפו בתמונות שממחישות כיצד מושים 60 אלף טונה מהמים

19.12.2012, 18:18 | סוכנויות הידיעות

בינואר האחרון פגעה ספינת השייט קוסטה קונקורדיה בשרטון מול חופי האי ג'יליו בים התיכון. התאונה גרמה למותם של 30 נוסעים שהיו על הסיפון, שניים עדיין נחשבים נעדרים. קרוב לשנה עברה מאז, אך הריסות הספינה עדיין שוכנות בים, למעשה היא שוכנת על שני סלעים תת ימיים, ו-65% ממנה מתחת למים. האתר עצמו אף מוגדר כזירת פשע רשמית.

אולם מכיוון שהקוסטה קונקורדיה נמצאת בתוך פארק ימי מוגן וריף אלמוגים, חייבים קודם להוציא אותה מהאזור לפני שניתן יהיה לפרק את הספינה, דרישה שמציבה אינספור קשיים ומכשולים. אחת הבעיות העיקריות היא העובדה שהספינה שוקלת 60 אלף טונה, והיא מלאה במי ים.

בתוכנית התחקירים "60 דקות" ביקרו באתר על מנת לדווח על מבצע החילוץ יוצא הדופן, שמחירו עומד על 400 מיליון דולר. המבצע ממומן על ידי חברות הביטוח. מדובר במבצע החילוץ היקר, המורכב והמסוכן ביותר שיצא לדרך, ומעבר לכך, איש אינו יודע אם הוא יצליח.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: תוכנית החילוץ (19 תמונות)

התהליך ייצא לדרך בקיץ הבא. ברגע שתחיל אין כל דרך לעצור אותו, גם אם משהו משתבש. תוכנית הגיבוי היא לפרק את הספינה היכן שהיא נמצאת, אך במקרה זה תהיה פגיעה עצומה בסביבה המקומית. אם התוכנית תפעל כשורה, הקוסטה קונקורדיה תתפרק לחתיכות הרחק מג'יליו. התהליך ייארך שנתיים בשל גודלה של הספינה.

תגיות