אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעיר היהלומים לעיר תיירות: נתניה מתכננת להקים 6,000 חדרי מלון

בלעדי לכלכליסט

מעיר היהלומים לעיר תיירות: נתניה מתכננת להקים 6,000 חדרי מלון

בעיריית נתניה החליטו להשקיע במלונות, ובחמש השנים הקרובות ייפתחו בקו החוף שלה 13 בתי מלון, לצד אלף חדרים הקיימים כיום. יזם בנתניה מזהיר: "בתי מלון שלא יהיו פעילים, יהפכו לבתי מגורים לאוכלוסייה חלשה ויורידו את ערך הדירות בעיר"

17.01.2013, 07:35 | אריאל נוי

יותר מאלף חדרי בתי מלון מאושרים לבנייה בנתניה, והתוכנית של העירייה היא לאשר עוד כ־6,000 חדרים, כך עולה מתוכנית המתאר המלאה בתחום המלונאות בנתניה, שהגיעה לידי "כלכליסט". במסגרת התוכנית צפויים להיבנות 14 מלונות חדשים, שמתוכם שלושה כבר נמצאים בבנייה.  

קראו עוד בכלכליסט

במהלך השנה החולפת נחנכו סמוך לרצועת החוף בנתניה שני מלונות חדשים: איילנד עם 135 חדרים שבונות משפחות היזמים בריגה וזנזורי, ורמדה עם 150 חדרים, כאשר במתחם מתוכננים עוד שני בתי מלון ברמה גבוהה. בצפון העיר ישנם שני בתי מלון הנמצאים בתהליכים מתקדמים: מלון הבוטיק הטראסות, הצפוי להיפתח בקרוב בשדרות ניצה, ומלון היכל דוד מול מלון פארק ומלון גן המלך. כפי שנחשף ב"כלכליסט", היכל דוד יכלול 28 קומות בשיטת "שימושים מעורבים": 60 חדרי מלון בשמונה הקומות התחתונות ו־54 דירות יוקרה בקומות העליונות, המיועדות בעיקר לתושבי חוץ.

 מלון גולדאר בנתניה שיהפוך למלון לאונרדו מלון גולדאר בנתניה שיהפוך למלון לאונרדו  מלון גולדאר בנתניה שיהפוך למלון לאונרדו
המלונות החדשים מסמנים את השאיפות של עיריית נתניה להסתער על תחום התיירות. "בעירייה נעשה כל מאמץ כדי להחזיר עטרה ליושנה ולמצב את מעמדה של נתניה כעיר תיירות מובילה", אמרה ראשת עיריית נתניה מרים פיירברג־איכר, והוסיפה: "אני רואה פריצת דרך משמעותית במתחם המלונאי המשתרע דרומית למלון כרמל ומונה חמישה בתי מלון גדולים חדשים וברמה גבוהה, שתהיה לה תרומה רבה למיצוב נתניה כיעד תיירותי מועדף".

בנוסף, לדברי פיירברג־איכר, תקציבי השיווק ב־2012 זינקו כמעט פי שניים בעקבות מאמץ משותף שנעשה מצד משרד התיירות ומלונאי נתניה.

מלון רמדה, צילום: אדוארד שטרן מלון רמדה | צילום: אדוארד שטרן מלון רמדה, צילום: אדוארד שטרן

מפרטים שמסר מהנדס העיר פול ויטל ל"כלכליסט", עולה כי "אנחנו משקיעים בפיתוח תשתיות תיירותיות שיקדמו את התיירים עם הגעתם לעיר: פיתוח רצועת הטיילות של נתניה; הקמת המעליות לים, שאליהן צפויות להצטרף שתי מעליות חדשות ליד מלון איילנד ומלון העונות; השקעה מסיבית בחופי הים; והתחדשות המרכז הוותיק של נתניה, שגולת הכותרת שלו היא הפיכת כיכר העצמאות לכיכר האינטראקטיבית הראשונה בישראל".

התאוששות מרשימה מאז תקופת הפיגועים

על פי נתוני התאחדות המלונות בישראל, שנת השפל בנתניה בעשור האחרון היתה 2002, שבה סבלה העיר מגל פיגועים שהורידו את תפוסת החדרים לשפל של 28% בלבד. אהרון סמיפור, זכיין רשף נכסים בנתניה ומוותיקי העיר, מתאר כי באותה תקופה "חלק מבתי המלון בעיר הפכו לאכסניות, וחדרים הפכו לבתי מגורים, שבהם תושבים גרו על בסיס שכירות חודשית. גם משרד השיכון חתם חוזים מיוחדים עם בתי מלון שישכנו עולים חדשים באופן זמני". בעקבות המשבר החלה מגמה של יזמים שקיבלו אישורים לבניית בית מלון, לשנות את ייעוד המתחם לבניין מגורים. פיירברג־איכר, שביקשה לעצור את התופעה הזו, החליטה שיינתנו אישורים לשימושים מעורבים — בתי מלון שחלקים מהם יהיו מיועדים למגורים.

השנים שחלפו מאז האינתיפאדה השנייה הביאו עדנה לנתניה. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, במחצית השנה הראשונה של 2012 רשמה נתניה את העלייה הגבוהה ביותר בארץ במספר הלינות במלונות התיירות — 17% לעומת עלייה ארצית ממוצעת של 2% בלבד.

"נתניה הופכת לאטרקציה גם לתיירים רוסים, לתיירים ישראלים ולחובבי ספורט וכמובן לצרפתים", אומר סמיפור. "על פי הנתונים יש עלייה מתמדת, אך בישראל יש תנאים להצלחת התיירות. אם אין פיגועים ואין טילים, יש סיכוי גדול שהנתונים יהיו יציבים ואפילו יעלו. כל העולם במיתון כמעט ואנחנו פורחים, בעיקר כי יש קצת שקט יחסי".

בסמוך לבית פלדמן, מול חוף הארגמן בעיר, מתוכנן פרויקט "לאגון", המיועד לשני מגדלי מגורים ובית מלון. קבוצת גדיש הנדסה וניהול תנהל את הפרויקט בשיטת הבנייה הירוקה בהיקף של כ־180 מיליון שקל. המלון בתכנונו האדריכלי של רני זיס ובבעלות חברת דיזינגוף סחר, יכלול 256 חדרים בדרגת ארבעה־חמישה כוכבים וישתרע על שטח של כ־2,000 מ"ר. הפרויקט נמצא לקראת היתר בנייה, ומתוכנן להיפתח בקיץ 2015.

הדמיית המגדל במקום קולנוע אסתר בנתניה, הדמיה: טראס השקעות הדמיית המגדל במקום קולנוע אסתר בנתניה | הדמיה: טראס השקעות הדמיית המגדל במקום קולנוע אסתר בנתניה, הדמיה: טראס השקעות

גם פתאל, רשת המלונות הגדולה בישראל, מצטרפת לחגיגת הבנייה, ותיכנס לראשונה לנתניה. לפני כחודש נחתם הסכם להשכרה ולשיפוץ של מלון גולדאר, מלון מיתולוגי שאינו פעיל זה כעשור, וממוקם מטרים ספורים מהים, ליד כיכר העצמאות ובמוקד העשייה של העיר נתניה. הרשת מתכוונת להשקיע בשיפוץ המלון כ־50 מיליון שקל, ולהופכו למלון יוקרתי עם 170 חדרים ברמת חמישה כוכבים תחת המותג לאונרדו פלאזה.

מלונות שיפשטו רגל יעלו את מחירי הדירות

חנן מור מקבוצת חנן מור, אחת מיזמיות הנדל"ן הבולטות בעיר, ביקר בחריפות את תוכנית המתאר. לדבריו, בנייה מסיבית של בתי מלון בעיר עלולה לפגוע בעיר ובשוק הנדל"ן העולה: "יש פיתוח מדהים בנתניה. העיר עשתה קפיצת דרך בשנים האחרונות, אבל צריך להיזהר ולנהל בניית בתי מלון בצורה נכונה מבחינת היצע וביקוש, כדי לאפשר לאלו שהשקיעו לא לקרוס. אני חושב שנתניה לא צריכה 7,000 חדרי מלון. לא נראה לי שזה תואם את הביקושים".

לדברי מור, במקרה של פשיטת רגל של בית מלון בעיר, ערך הדירות באזור עלול לרדת משמעותית. משום כך, יש לחשב את מספר החדרים הנבנים בבתי המלון, ובאים על חשבון מספר החדרים שנבנים בבתי מגורים: "חשוב לבנות חכם עם תמהיל נכון ומחושב ביחס לדירות הנבנות בעיר. בתי מלון על קו המים שלא יהיו פעילים, יהפכו במשך הזמן לבתי מגורים לאוכלוסייה חלשה, ויורידו את ערך השכונה ולבסוף גם את ערך הדירות".

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
ברור לכולם שזה לא יישאר בתי מלון
בהתאם לחוק, לא ניתן לבנות במרחק שכזה מהחם בתי\בנייני מגורים. כולם יודעים, שחוץ מהצרפתים שמגיעים לתקופה קצרה בקיץ, אין תייירם בנתניה וגם בתי המלון הנוכחיים נשארים ריקים. מה הפתרון של היזמים? מקימים בתי מלון ומסבים אותם ליחידות להשכרה. כך גם ניתן לבנות קו ראשון לים בניין רב קומות עם המון יחידות דיור ובעצם להשכיר את החדרים בשכירות חודשים (בדיוק כפי שעושים במלון כרמל). עכשיו, אני בעד הוספת דירות לשוק הדיור וודאי שדירות קטנות בנות 2 חדרים לח'ברה צעירים זהו מצרך נדרש. אבל בואו נודה בעובדות: מלונות, זה לא יהיה.
18.01.13
לכל התגובות