אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק הכוננים הקשיחים קורס; צפוי להצטמצם השנה במיליארדים צילום: shutterstock

שוק הכוננים הקשיחים קורס; צפוי להצטמצם השנה במיליארדים

יצרניות הכוננים לא מצליחות להתמודד עם עידן הפוסט-PC, בו מעדיפים גם הצרכן וגם הארגון את האחסון הענני על פני מוצריהן. כיצד ישרדו ווסטרן דיגיטל, סיגייט והאחרות את הטלטלה האחרונה בשוק בעייתי זה?

05.02.2013, 13:27 | רפאל קאהאן

נתוני המכירות של יצרני הכוננים הקשיחים נחתכו ב-11.8% בשנה האחרונה. חברת מחקרי השוק iSuppli דיווחה כי על פי הערכותיה, הכנסותיהם של יצרניות הכוננים הקשיחים צפויות לרדת מ-37.1 מיליארד דולר ב-2012 ל-32.7 מיליארד דולר השנה. מגמה זו צפויה להימשך גם אל תוך 2014. "תעשיית הכוננים תעמוד בפני אתגרים מרובים ב-2013", מסביר פאנג ז'אנג, אנליסט בחברת iSuppli.

קראו עוד בכלכליסט

שוק הפוסט PC החדש, שנוצר עם העמקת חדירתם של הסמארטפונים ומחשבי הלוח, עבר טלטלה שמותירה יצרניות רבות מול שוק שלא זקוק למחשבים ולרכיבים שלהן. בעוד Dell, HP ולנובו שורדות בעזרת השוק הארגוני, הרי שיצרניות כוננים כגון ווסטרן דיגיטל וסיגייט לא יכולות להצטרף לחגיגה משום שרבים ממוצריהן לא מתאימים לתנאי השוק החדשים. התוצאה היא ירידה במכירות, שמעמידה את עתיד החברות במצב של חוסר ודאות.

ומה על כונני ה-SSD?

למרות המסקנות העגומות, שוק הכוננים לא אמור להיעלם כל כך מהר. הציבור עדיין צורך מחשבי אולטרה-בוק וגם השוק הארגוני עדיין זקוק לכוננים. כניסת כונני ה-SSD לשוק האחסון אמנם גרמה לירידה במכירות של הכוננים הקשיחים הקלאסיים, אך מחירם הגבוה עדיין אינו מאפשר להם להשתלט לחלוטין על שוק האחסון.

האויב הגדול של הכוננים הקשיחים הוא כונן ה-SSD המבוסס על זכרונות פלאש, צילום מאתר: http://www.sandisk.com האויב הגדול של הכוננים הקשיחים הוא כונן ה-SSD המבוסס על זכרונות פלאש | צילום מאתר: http://www.sandisk.com האויב הגדול של הכוננים הקשיחים הוא כונן ה-SSD המבוסס על זכרונות פלאש, צילום מאתר: http://www.sandisk.com

שוק מחשוב הענן מייצר גם הוא דרישה גבוהה בכוננים קשיחים לשרתים. ספקי האחסון מבוסס הענן מחויבים לשמור על רמות מחירים נמוכות על מנת למשוך לקוחות ופתרונות מבוססי SSD לא מאפשרים להם לשמור על רמת מחירים סבירה. מכאן שכוננים קשיחים הם עדיין אמצעי האחסון המועדף עליהם.

עדכון המודל העסקי כמתכון להישרדות

זו אינה הפעם הראשונה בה חווים יצרני אמצעי אחסון שינוי דרסטי במודל העסקי שלהם, בשנות השמונים שלטו יצרני הדיסקטים בעולם האחסון. לאחר מכן, בשנות התשעים הגיעה תורם של יצרני הדיסקים וה-DVD ורק בתחילת שנות האלפיים עלתה קרנם של הכוננים הקשיחים כאמצעי האחסון המועדף.

כיום אחסון מבוסס פלאש הוא הפתרון המועדף בסמארטפונים, טאבלטים ומחשבים ניידים, אך גם הוא יעמוד מול משבר ביום שאחסון מבוסס ענן יכבוש את השוק - ואנחנו לא רחוקים מכך. יותר ויותר יצרני מכשרים ניידים מוותרים על חריצי הרחבה לכרטיסי זיכרון ומתבססים על פתרונות אחסון מקוונים במקומם. 

האתגר הבא ליצרני הכוננים יהיה לספק כוננים בעלי נפחי אחסון גבוהים, ווסטרן דיגיטל כבר הודיעה על כוונתה להציע כוננים קשיחים בנפחים של 5 טרה-בייט וסביר להניח שגם סיגייט תציע נפחים דומים בקרוב. כך אולי יוכלו היצרניות להילחם על מקומן ולשרוד מספיק זמן על מנת לעדכן את המודל העסקי שלהם לפני שייעלמו.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
שתי הערות
"ווסטרן דיגיטל ,סיגייט והאחרות..." אין כל כך אחרות, ווסטרן וסיגייט מהוות כמעט 90% מהשוק שעבר קונסולידציה בשנים האחרונות וכעט נותרו רק שתי שחקניות. גם בענן יצטרכו כוננים והם יבואו מהחברות הללו ובנוסף יש טכנולוגיה היברידית בין SSD ל HDD... ,בקיצור העתיד לא ידוע אבל מוקדם מידי להספיד את התעשייה
עץ פקיד הדואר  |  05.02.13
9.
מנהל עסקים, תואר ראשון, שנה ראשונה
כניסה לשווקים חדשים המשיקים לעיסוק של החברה. הרי ברור שסמארטפון לא באמת יכול להחליף מחשב, לא בעבודה שוטפת בכל אופן (והאמת גם לא בגלישה או קריאה). לכן שוק ה-NAND ימשיך לצמוח (טאבלטים וסמארטפונים). חברות הכוננים היו חייבות כבר מזמן להכנס לשווקים אלה, ע"י רכישה של חברות המתמחות בתחום. למה דווקא אפל קנתה את ANOBIT ולא WD או סיגייט?
דני דין  |  05.02.13
8.
אחסון מבוסס ענן? רק למי שמוכן להסתכן באובדן כל המידע ביום מן הימים
שלום לכולם, אם ממשלה מחרימה את השרתים, ראו ערך MegaUpload, המידע יאבד ללא אפשרות שחזור. אם החשבון מואשם בהפצת תוכן מוגן זכויות יוצרים, פרצו אליו ועשו בו שימוש לא נאות או סיבות אחרות של הפרת תנאי השימוש, המידע אבוד. מי שבוטח באחסון המידע החשוב לו ביותר ב"ענן" ללא גיבוי במחשב האישי מסתכן באובדן כל המידע ביום מן הימים ללא אפשרות שחזור. מעבר לכך, במדינת ישראל בחיבור ביתי יש לכל היותר 1.25 מגה-ביט לשנייה Upload למי ששכח או 562.5 מגה בשעה העברת מידע "לענן" במקרה הטוב ביותר או כחצי גיגה בשעה. למי שמאחסן כמות מידע גדולה של מוזיקה או סרטים בנפחים של טרה בייטים זה לא ריאלי להעביר את המידע לשרתים בפרק זמן סביר, בייחוד לא אם הם נמצאים בחו"ל. גיבוי בנפחים של מאות גיגה-בייטים לשירותים כמו DropBox, Google Drive, Microsoft SkyDrive ואחרים המתמחים בגיבוי כולל אפשרות שחזור כמה גרסאות אחורה אין בכלל מה לדבר. ייקח שבועות לגבות את כל המידע פעם אחת בלבד. חומר למחשבה.
אורי , ירושלים  |  05.02.13
לכל התגובות