אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קיבוץ האון יהפוך ליישוב קהילתי ויקלוט 248 משפחות חדשות צילום: אפי שריר

קיבוץ האון יהפוך ליישוב קהילתי ויקלוט 248 משפחות חדשות

ההחלטה התקבלה במסגרת הוד"ל הצפוני לאחר שהקיבוץ שעל חופה הדרום מזרחי של הכינרת נקלע לקשיים כלכליים ומנה רק 28 משפחות

11.02.2013, 14:27 | דותן לוי

קיבוץ האון יהפוך לישוב קהילתי ויקלוט לתחומו כ-248 משפחות חדשות אשר יוסיפו לו 1,200-1,000 תושבים, כך במסגרת התוכנית שאושרה על ידי הוד"ל (ועדת לדיור לאומי) בצפון הארץ.

קראו עוד בכלכליסט

הקיבוץ, שממוקם בחלקה הדרום מזרחי של הכנרת נקלע לקשיים כלכליים אשר בעקבותיהם הצביעו בשנת 2007 מעט החברים שנותרו בו על הפיכתו ליישוב קהילתי. כפר הנופש של הקיבוץ נמכר והקרקעות החקלאיות הושבו למדינה. כיוון שהקיבוץ מונה כיום רק 28 משפחות של חברים ועוד מספר מועט של משפחות שאינן חברות, גובש במשך השנים המתווה שיאפשר להזרים לקיבוץ משפחות חדשות. על פי התוכנית שהכין המינהל ייבנו בשטח הקיבוץ 248 יחידות דיור חדשות שיוסיפו לאוכלוסיית היישוב

1,200-1,000 תושבים.

סך הכל שטח התכנית כ-627 דונם, מתוכם: 109 דונם לכפר נופש פעיל, 130 דונם רצועות לתנודות מפלס הכנרת, 261 דונם שטחי ציבור פרטיים פתוחים, שטחים חקלאיים, דרכים, חניונים, תחנת תדלוק קיימת ותשתיות, 16 דונם למבני ציבור ו-111 דונם למגורים.

קיבוץ האון. יצטרפו 1,000 עד 1,200 תושבים חדשים, צילום: אפי שריר קיבוץ האון. יצטרפו 1,000 עד 1,200 תושבים חדשים | צילום: אפי שריר קיבוץ האון. יצטרפו 1,000 עד 1,200 תושבים חדשים, צילום: אפי שריר

התוכנית מציעה כי מערך מבני הציבור הקיים של קיבוץ האון, יהפוך למרכז הקהילתי של הישוב המתחדש. רצועת חוף הכנרת תשמר פתוחה לציבור הרחב ותפותח כטיילת נאה המשלבת פינות ישיבה, פינות משחק ותצפית על הכנרת. אזורי המגורים יחולקו לשתי גזרות שונות באופי הבינוי: הגזרה המערבית הנושקת לרצועת החוף, תהיה בבניה טורית נמוכה, צמודת קרקע, באופן המייצר רצועות ירוקות בניצב לחוף המאפשרות תצפית אל הכנרת גם ממרחק 200 מטר.

נוף ישיר לכינרת

פריסת מערך המגורים תאפשר מירב מבטים אל חוף הכנרת, תותיר רצועת חוף למעבר ציבורי ותותיר את כפר הנופש הצמוד ליישוב - אתר תיירות פעיל שאינו חלק ממערך המגורים והקהילה החדשה שתקום.

הגזרה המזרחית הרחוקה מהכנרת, תכלול מבנים העולים לגובה 4-2 קומות באופן שניתן לראות מהקומות הגבוהות את הכנרת. הקומות הנמוכות ייהנו ממרחקים גדולים יחסית בין המבנים, ובכך ייהנו ממרחבים פתוחים ומבטים לכנרת דרך רצועות ירוקות.

בשנים האחרונות הוסבו כמה קיבוצים שנקלעו לקשיים כלכליים לצורות ישוב אחרות בתמיכת המדינה. המעברים מאפשרים לאותם ישובים להתנתק מהחובות הכלכליים ולפתוח בדף חדש ומנגד מאפשרת להזרים משפחות חדשות. בין היתר, קיבוץ רתמים הפך מקיבוץ ליישוב קהילתי וקיבוץ נטור הפך למושב עובדים.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
לכל מטבע יש שני צדדים
אין ספק שהתחדשות של קיבוץ הנמצא בקשיים וחובות היא דבר מבורך. ואין ספק שיישוב עם חברי קהילה מבוגרים ולא מאוחדים זקוקים להתחדשות שתחייה את החיים ותתן לו רוח חדשה. אבל איך אפשר לעודד התחדשות שבאה כתוצאה מניפוח חובות סבירים לחובות מפלצתיים ע"י אנשי נדלן ששמו עין על הקרקע הקסומה הזאת כבר לפני יותר מ10 שנים? כדי להגיע לחובות כמו שהקיבוץ נמצא בו היה צריך לקיים פה פסטיבלים עם אייל גולן-ים ושלמה ארצי-ים מדי יום! (זה לא קרה, אגב). איך אפשר לעודד התחדשות בלי שחברי הקיבוץ שהצביעו בעדה יודעים על השינויים שנעשו בה מאז 2008?! איך אפשר לעודד התחדשות שפונה לחתך כל כך ספציפי באוכלוסיה? הרי איזו משפחה יכולה להרשות לעצמה לגור בדרום מזרח הכנרת? רק משפחות מבוססות מאוד שיכולות להרשות לעצמן לרכוש בית שני בצפון, או משפחות שמסוגלות לעבוד מהבית. עכשיו תראו לי את התוכנית הקהילתית, לפני שאתם מדברים על התוכנית הנדל"נית כאילו זה כל מה שחשוב. - אל תבינו אותי לא נכון, אני אהיה הראשון לתת יד בהתחדשות הישוב, מתוך אהבה ענקית למקום ולאנשים שחיו וחיים בו, אבל התוכנית אינה מתאימה לכלל תושבי הישוב, עמק הירדן ואזרחי ארץ ישראל. במהלך ההתעסקות שלי עם הנושא בשנה האחרונה למדתי שיש כוחות נדל"ן חזקים מאוד שמושכים חוטים. מי שאוהב את הישוב ואת האנשים מיד ישים לב עד כמה תוכנית ההתחדשות עלולה לפגוע כמעט בכל התחומים פרט לכיס של המועצה האזורית עמק הירדן ושאר העוסקים במלאכה.
אביב , האון  |  11.02.13