אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
על הכוונת של משרד הפנים: חריגות השכר ברשויות המקומיות צילום: גיל נחושתן

על הכוונת של משרד הפנים: חריגות השכר ברשויות המקומיות

אגף הביקורת במשרד החליט כי יתמקד בכך בניתוח הדו"חות של השנה החולפת. ברקע ההחלטה: החשש כי האוצר יקצץ בתקציב הביקורת, כחלק מהניסיון למלא את הבור התקציבי בשנים 2014-2013

12.02.2013, 14:17 | תומר אביטל

שכר הבכירים ברשויות המקומיות עולה על הכוונת של משרד הפנים. אגף הביקורת במשרד החליט כי בניתוח הדו"חות של 257 הרשויות לשנת 2012 יוצבו במוקד חריגות בשכר.

קראו עוד בכלכליסט

הבכירים ברשויות אמורים להשתכר לפי החוק בכ-26-39 אלף שקל לחודש. ראש רשות המאכלסת למעלה מ-100 אלף איש למשל, משתכר 37 אלף שקל וסגנו 29 אלף שקל. הגזבר, הדובר, המנכ"ל ושאר שדרת ההנהלה קוטפים שכר ברמות דומות.

עיריית תל אביב. בדיקה של האוצר גילתה שכ־300 עובדים בעירייה מקבלים לכאורה תוספות חריגות, צילום: שאול גולן עיריית תל אביב. בדיקה של האוצר גילתה שכ־300 עובדים בעירייה מקבלים לכאורה תוספות חריגות | צילום: שאול גולן עיריית תל אביב. בדיקה של האוצר גילתה שכ־300 עובדים בעירייה מקבלים לכאורה תוספות חריגות, צילום: שאול גולן

את ההחלטה לבחון את סוגיית השכר חשפה אמש מנהלת אגף בכיר לביקורת במשרד הפנים עפרה ברכה בכנס שנערך במשותף על ידי משרד הפנים ולשכת רואי החשבון. ברכה הוסיפה כי הביקורת תתמקד השנה גם בבדיקת התקשרויות עם ספקים ומתן תמיכות לגופים חיצוניים.

ברקע ההחלטה נמצא החשש כי האוצר יקצץ בתקציב הביקורת, כחלק מהניסיון למלא את הבור בתקציב 2014-2013. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי תקציב אגף ביקורת במשרד הפנים, לצורך ביצוע דוחות כספיים על כל הרשויות בישראל, עומד על כ-34 מיליון שקל בשנה. במשרד הפנים יסתייגו מכל קיצוץ בו, שכן במשרד משוכנעים כי הביקורת משתלמת למדינה בטווח הארוך ומובילה בסופו של דבר לחיסכון תקציבי משמעותי. כך למשל אגף השכר באוצר חשף בשנה האחרונה חריגות באלפי תלושים של עובדים ברשויות ברחבי הארץ. בין היתר, כפי שנחשף ב"כלכליסט", בדיקת הממונה על השכר באוצר גילתה שכ־300 עובדים בעיריית תל אביב מקבלים לכאורה תוספות חריגות של בין 3,000 ל־13 אלף שקל בחודש, ללא הסברים.

בכנס, שבו השתתפו 400 רואי חשבון העוסקים בביקורת הרשויות המקומיות מטעם משרד הפנים, אמר נשיא הלשכה רו"ח דודי גולדברג כי "הביקורת ברשויות המקומיות הינה פרויקט הביקורת הגדול מסוגו בישראל שבזכותו ניכר צמצום בהיקף הליקויים ברשויות המקומיות, וזו תרומת הביקורת למשק ולכלכלה". לדבריו "בשנים בהם קיימת מצוקה תקציבית, אסור לפגוע בתקציב הביקורת, אלא יש לחזק את מעמד הביקורת שמטרתה להגן על הציבור ולאפשר לשלטון המקומי לקבל החלטות בהתאם לנתוני הביקורת".

המדינה משלמת את תקציבם של עורכי הביקורת לפי שעות בפועל.

תגיות