אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניסתה לעצור תמ"א, ותשלם צילום: עמית שעל

ניסתה לעצור תמ"א, ותשלם

דיירת שנהנתה מעבודות השיפוץ, ביקשה מביהמ"ש לעוצרן. היא חויבה בהוצאות משפט

19.02.2013, 08:18 | שירלי ששון-עזר
האם דייר שסירב לחתום על ביצוע פרויקט תמ"א 38, אך במקביל נהנה במסגרתו מעבודות השיפוץ וההרחבה בדירתו הפרטית, יכול לבקש את עצירתו? שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ד"ר מיכל אגמון־גונן קבעה כי התשובה במקרה שכזה היא שלילית.

קראו עוד בכלכליסט

החלטתה של השופטת התקבלה בנוגע לבניין ברחוב ביאליק 22 ברמת השרון. דיירי הבניין הכולל 18 דירות התקשרו עם חברת ש.נ אחזקות בהסכם שלפיו החברה תחזק את הבניין ותרחיב את דירותיהם, כך שלכל דירה יתווספו ממ"ד ומרפסת, מחסן וחניה.

תמ"א 38, צילום: עמית שעל תמ"א 38 | צילום: עמית שעל תמ"א 38, צילום: עמית שעל

בשנת 2008 חתמה נציגות הבניין על הסכם עם החברה היזמית. כמה חודשים לאחר מכן הגישה אחת הדיירות בבניין התנגדות לפרויקט לוועדה המקומית לתכנון ובנייה, אך התנגדותה נדחתה בוועדת ההתנגדויות. בקיץ 2011 ניתן היתר בנייה לפרויקט. נציגות הדיירים ביקשה מהדיירת לגשת למשרד עורכת הדין שמייצגת את הדיירים ולחתום על המסמכים, אך זו סירבה והגישה תביעה לבית המשפט המחוזי. לפי טענת החברה היזמית, מרגע שהחלו עבודות הבנייה בפרויקט, קולה נדם והיא לא הודיעה על התנגדותה. היא אמנם לא חתמה על המסמכים, אך אפשרה לחברה להיכנס לביתה לצורך העבודות. בית המשפט קבע כי ניתן לראות בקבלת התמורה שקיבלה הדיירת כחוזה של ממש גם בהיעדר חוזה בכתב וחייב אותה בהוצאות משפט של 15 אלף שקל. עו"ד עמי עצמון שייצג את הדיירת מסר ל"כלכליסט" כי החלטת בית המשפט אינה מכריעה את התביעה העיקרית בתיק שתידון בהמשך. "נשקול לאחר שנלמד את תוכנה של ההחלטה, את המשך הצעדים המשפטיים".

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
תמ״א
יש כלל שחוזר על עצמו : אין עוגות בחינם. הפרויקט כמו תמ״א מאפשר לבניין ״זקן״ ומכוער שמעולם לא עבר שיפוץ להראות כמו חדש, איכותי יותר, יפה יותר, בטחוני יותר רק בגלל תוספות החשובות כמו חיזוק, מעלית, וכל השיפוצים והאינסטילציות החדשות. אז במקום לשלם מכיס הפרטי 100000 ₪ לפחות לשיפוץ קוסמטי בלבד כדי לסבול תקופה ולקבל בניין כמו חדש, רק נשאר לעשות שיפוץ בתוך הדירות. אין פוקוס -פוקוס, יש זמן ״הריון״ ויש ״תינוק״ חמוד בסוף...יאללה, אבק ובניה, הכל עובר, רק מחירי הדירות לא יורדים במדינה הזו....
רוס , השרון  |  27.02.13
20.
תגובה למס 1
חבל שאתה לא מספר מה החברה שלך שעוסקת בתמ"א 38 ויזמים אחרים עושים. רוב הדיירים לא סחטנים, אבל הם גם לא פרייארים. כאשר יזם מרוויח -30%40% בפרויקט תמ"א 38, ונותן לדיירים בקושי ממ"ד, מרפסת שמש, מעלית ושיפוץ חיצוני בסיסי, אז מה הפלא שאין פרויקטים. יש לי דירה בבניין ברמת גן, ועמדנו לחתום על הסכם לתמ"א 38. היזם סיפר לנו שזה win-win, וכמעט האמנו לו והתחלנו לחתום.שלושה דיירים (אחד מהנדס) התעקשו להביא חוות דעת מומחה לתמ"א 38 (ד"ר חיליק סופר), שבדק את ההצעה, ואמר שניתן לקבל הצעה טובה יותר. הוא כתב לנו מכרז מקצועי, וקיבלנו 3 הצעות טובות יותר. מוסר השכל: לא אנטישמיות, אלא חמדנות ותאבת בצע של יזמים כדוגמת החברה שאתה עובד בה. אגב, גילינו שהיזם שיחד את חברי הוועד.....
דני , תל אביב  |  22.02.13
19.
על מה הכעס צביקה מתגובה 1?
על כך שיש דיירים שלא מעוניינים בהרפתקה המיותרת הזו שהמרוויח המידי והיחידי בה זה היזם והכנופיה סביבו? הרי מה זה תמ"א 38? זה גילגול של האחריות מהשילטון לאזרח ולא יותר. מדובר בתרופה שלא בטוח שהאזרח צריך, לא בטוח שתעזור, למחלה שאין ולא בטוח שגם תהיה... לו היו מביאים חברה יפנית שמתמחה בבניה באיזורים געשיים, הורסים את הבניין ובונים מחדש ע"פ הסטנדרטים היפניים, זה סיפור אחר. על הבניין בצפון ת"א שנטה על צידו עד לפינוי הדיירים אתה מספר ללקוחות שלך? תמ"א 38 זה סיפור הפל קל בגירסה חדשה ולא מעבר לזה. הלוואי שאני טועה.
אלי , שפלה  |  20.02.13
לכל התגובות