אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ההתלהמות של משקיעים פרטיים שעושים רעש זה לא סביר"

"ההתלהמות של משקיעים פרטיים שעושים רעש זה לא סביר"

כך לדברי גילעד אלטשולר בכנס dc finance, בהתייחסו להסדרי חוב. יאיר לפידות: "הלוואה פרטית היא חתונה קתולית. במקום לגור עם חברה שזה כמו אג"ח סחיר שתמיד אפשר להיפרד"

13.03.2013, 11:23 | רחלי בינדמן

"בתי המשפט עובדים לאט. באי.די.בי מי יודע מתי אלשטיין ישים את הכסף ובינתיים מושכים משכורות" - כך אמר היום (ד') גילעד אלטשולר בפאנל מוסדיים במסגרת כנס dc finance.

לדבריו, "כל אסיפות האג"ח מרובות המשקיעים וההתלהמות של משקיעים פרטיים שעושים רעש זה לא סביר. לצערי בתי המשפט מאוד איטיים. היום זה נמשך ומחכים עד שאלשטיין יזרים את הכסף בהסדר באי.די.בי ובינתיים ההנהלה מושכת עוד כסף".

קראו עוד בכלכליסט

עוד אמר אלטשולר, כי "בישראל חשבו פעם שבנקים זה לא מסוכן עד המשבר ב-83'. פעם חשבו שנדל"ן זה לא מסוכן. מושג הסיכון יכול להשתלם". לדברי אלטשולר "הלוואות בעולם אפשר לקנות ולמכור. הן יותר סחירות מהאג"ח הכאילו סחיר. זה יוצר פיזור בתיק ההלוואות".

חתונה קתולית או חברה?

יאיר לפידות מילין לפידות אמר בפאנל, כי: "הלוואה פרטית היא חתונה קתולית. במקום לגור עם חברה שזה כמו אג"ח סחיר שתמיד אפשר להיפרד. יש פער עצום בין שני הסוגים. בהלוואות יש חוסר נזילות אדיר. באג"ח סחיר אפשר לקנות בזול וגם אם יש תספורת עדיין אפשר להרוויח. לא כך בהלוואות".

יאיר לפידות, צילום: תומי הרפז יאיר לפידות | צילום: תומי הרפז יאיר לפידות, צילום: תומי הרפז

גיורא סרצ'נסקי, מנהל ההשקעות הראשי של עמיתים אמר בכנס, כי "הציפייה שניקח בהסדרי חוב את החברה לא עובדת תמיד. במקרים רבים בהסדר חוב שבו בעל השליטה נשאר המשקיעים מקבלים יותר".

יניב צלאל, מנהל ההשקעות הראשי של קופות הגמל של דש מיטב אמר בכנס, כי "יש לנו אכן אינטרסים שונים בהסדרי חוב. אם יש ניגודי עניינים מצהירים. אנחנו מסתכלים על האינטרס הגדול שלנו. צריך אבל להיזהר שמרוב נטרולי קולות של מוסדיים בגלל ניגוד עניינים בסוף תכריע את גורל ההסדר גברת כהן מחדרה.

"רכיב הסיכון בישראל נמוך יחסית לעולם. כניסת כסף לקרנות הנאמנות שמשקיעות באג"ח קונצרני מקטין את האטרטקיביות באג"ח ונותן עדיפות למניות", אמר צלאל.

לדברי יוני טל, מנהל ההשקעות של מנורה: "חייבים להגיע להסדר לטובת איגרות החוב. לא נכון להדליף לתקשורת בשל צרכים שיווקיים. בדרך כלל הסדר עדיף על פירוק - שם התוצאות פחות טובות".

עוד אמר טל, כי "רמת הסיכון בהשקעות עלתה ברמה מסוימת בגלל התשואה הנמוכה באג"ח ממשלתי. אין הגזמה רבה מידי לדעתי. יש יותר סיכון אבל גם יותר יצירתיות כמו השקעה בנדל"ן בחו"ל. מי שיגזים יראה שנה רעה מידי בשלב מסויים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מי מתלהם ? מי ?
מעבר לדברי הטעם של אלטשולר בנושאי משיכת הזמן והכספים יש לו בעייה בהבנת מאזן האימה . תודות למוסדיים שנמנעים ממאבק במקרה של חדלות פרעון , מחזיקי האג"ח מקבלים תספורת והזרמה סמלית מצד הבעלים שנשארים בשליטה יחד עם הכסף שמשכו בעבר , הבעלים למעשה לא מפסידים בפועל כיון שהם משכו מעבר למגיע להם . מספיק שפעם אחת מחזיקי האג"ח ילכו עד הסוף נגד הבעלים שיאבד את השליטה ויהיה חשוף לתביעות עתק ואולי אף למאסר ואז מאזן האימה ישתנה כיון שהבעלים והמנהלים יבינו שיש להם מה להפסיד .
אני רק שאלה  |  13.03.13
לכל התגובות