אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנליסטים מזהירים: חשש ממשבר פיננסי בסין ב-2014 צילום: בלומברג

אנליסטים מזהירים: חשש ממשבר פיננסי בסין ב-2014

האנליסטים של בנק נומורה כותבים כי סין סובלת מאותם תסמינים כמו יפן, ארה"ב ואירופה לפני שנכנסו למשבר; צופים הידוק של המדיניות המוניטארית

16.03.2013, 14:05 | בלומברג

סין צפויה להדק את המדיניות המוניטארית במהלך השנה הקרובה זאת כדי להגביל את הסיכונים ההולכים וגדלים למשבר פיננסי מבני, כך סבורים אנליסטים של בנק נומורה. בסקירה המצוטטת בסוכנות הידיעות "בלומברג" כותבים האנליסטים כי כלכלת סין סובלת מאותם התסמינים כמו יפן, ארה"ב ואירופה לפני שנכנסו למשברים שלהן.

קראו עוד בכלכליסט

בין התסמינים אותם מונים האנליסטים ג'אן ז'יווי ו-וונדי צ'אן: צבירת חובות מהירה, עלייה במחירי הנדל"ן וירידה בפוטנציאל הצמיחה. "התסריט הבסיסי שלנו צופה הידוק של המדיניות הממשלתית", כותבים השניים ומוסיפים כי אם הפעולות לא יינקטו וממשלה לא תשתלט על הסיכונים, צמיחה מוגבלת של 8% בשילוב עם לחצים אינפלציוניים עלולים להביא להתפתחות של משבר פיננסי כבר בשנת 2014.

בתוך כך הבנק המרכזי של סין פרסם השבוע הודעה בה נכתב כי נדרשת תשומת לב מיוחדת בכל הנוגע ללחצים האינפלציוניים ומצב האשראי במשק. במקביל הממשלה הגבירה את המאמצים שנועדו להגביל את התייקרות מחירי הדיור במדינה והפחיתה את יעד כמות הכסף בכלכלה.

מפעל בסין. חשש מצמיחה נמוכה, צילום: שאטרסטוק מפעל בסין. חשש מצמיחה נמוכה | צילום: שאטרסטוק מפעל בסין. חשש מצמיחה נמוכה, צילום: שאטרסטוק

על פי נתוני נומורה, יחס החוב תוצר של סין הגיע לרמתו הגבוה ביותר מאז שהחל להימדד ע"י הבנק בשנת 1978. בסוף 2012 הוא עמד על 127%. במקביל סכנת היווצרות בועה בשוק הדיור גדלה ומנגד ירידה בפיריון העבודה וגם צמצום בכוח האדם בשל הזדקנות האוכלוסייה מהווים סכנות של ממש לכלכלה הסינית.

בסיכומה של 2012 צמחה כלכלת סין ב-7.8% בלבד, שיא שלילי של 13 שנה. תחזית הצמיחה למחצית ראשונה של שנה זו מדברת על 7.3% בלבד זאת לעומת 8.1% אשתקד.

בנומורה מסכמים את הסקירה שלהם באזהרה כי "ההיסטוריה הוכיחה לא אחת שככל שתגובת המערכת הפוליטית לאתגרים פיננסיים הייתה איטית יותר, כך עומק המשבר והקושי להימנע ממנו היו גדולים יותר".

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
מה ? מי ? לא ! מה פיתאום !!! סין זו מעצמת העל הבאה, שכחתם ???
חבל שאין איזה ארכיון לכל התחזיות ההמוניות שלא היו בכיוון... בועת נדל"ן זו הבעיה האחרונה של סין. בועת נדל"ן היא תסמין של בועה כלכלית אחרת ותחזיות לא ריאליות לצמיחה, כמו שהיה בארה"ב לפני המשבר וכמו שיש היום בישראל. כמובן שיש את זה בסין אבל זהו רק הסימפטום. הבעיה האמיתית של סין זה שכל הכלכלה שלהם מבוססת על ייצור המוני של קקמייקה ומאות מיליוני סינים שעובדים בשכר רעב ובתנאי עבדות. מה יקרה בעוד 10 שנים שבכל קניון מקומי בארה"ב, אירופה ויפן כבר ידפיסו ב 3D בגדים רהיטים ושאר פיצ'יפיקס במחיר כה זול שגם אם זה היה מיוצר בסין בחינם, לא היה משתלם לייבא את זה ? בינתיים האוכלוסיה הסינית מזדקנת בקצב מסחרר הודות למדיניות ה"ילד אחד" (לא שהייתה להם ברירה יותר טובה...) וסין הולכת בעוד 20 שנה להיראות דמוגרפית כמו אירופה רק בלי שום תשתיות אבל עם המון המון זיהום אוויר ושחיתות ועל זה שאין ולא יהיה להם מספיק משאבים טבעיים בשביל כלכלה מערבית צרכנית של מיליארד ושלוש מאות איש כבר דיברנו ? סין תמשיך לצמוח בקצב יפה של 7-8 אחוזים עד סוף העשור, אבל העשור הבא יהיה בסימן האטה עד לקריסה הבלתי נמנעת עד 2030. ארה"ב תמשיך להיות מעצמת העל היחידה בכל עתיד הנראה לעין ולו משום שיש לה הכי פחות בעיות והכי הרבה כלים להתמודדת עם הבעיות, מאשר כל מעצמה אחרת.
עמית , earth  |  16.03.13