אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: הפיראטים מוציאים פי 3 על תוכן ממשתמשים לגיטימיים

מחקר: הפיראטים מוציאים פי 3 על תוכן ממשתמשים לגיטימיים

רגולטור בריטי בדק ומצא כי משתמשים שמרבים בשיתוף קבצים פיראטי קונים הרבה יותר תוכן ממורידים אקראיים. לפיכך, המלחמה המשפטית של תאגידי התוכן בהורדות פוגעת בהכנסות שמגיעות מהלקוחות הכי גדולים שלהם

12.05.2013, 10:58 | עומר כביר
מורידי הקבצים הפיראטיים הכבדים ביותר מוציאים על קניית תוכן פי שלושה יותר מאשר לקוחות שמעולם לא מורידים קבצים שמוגנים בזכויות יוצרים. כך עולה ממחקר שערך Ofcom, הגוף שאחראי על רגולציית תעשיית התקשורת בבריטניה.

קראו עוד בכלכליסט

נתוני המחקר, שהתמקד במשתמשי אינטרנט בבריטניה מגיל 12 ומעלה, פורסמו בסוף השבוע על ידי אתר חדשות שיתוף הקבצים TorrentFreak.

שיתוף הקבצים תורם לתאגידי התוכן, צילום: שאטרסטוק שיתוף הקבצים תורם לתאגידי התוכן | צילום: שאטרסטוק שיתוף הקבצים תורם לתאגידי התוכן, צילום: שאטרסטוק

לפי המחקר, 20% ממורידי הקבצים המוגנים בזכויות יוצרים אחראים ל-88% מהורדות התכנים הפיראטיים ברשת. ואולם, קבוצה זו גם קונה יותר תכנים מכל קבוצה אחרת. בששת החודשים שנבדקו במחקר הוציאו המשתמשים שנמנים על 20% המורידים הכבדים ביותר 168 פאונד (258 דולר) בממוצע על קניית תכנים חוקיים. בסך הכול, קבוצה זו שמהווה רק 3.2 מכלל משתמשים האינטרנט מעל גיל 12 אחראית ל-11% מכלל רכישות התכנים החוקיים.

מי שמוריד פיראטית פחות, גם משלם פחות

ובישראל? ההורדה הסתיימה: מכה לחגיגת ההורדות הפיראטיות ברשת ארגון זיר"ה, שנלחם בהורדות הפיראטיות בארץ, הצליח לשתק כמעט לגמרי את הזירה המקומית. בעלי האתרים טוענים שהחוק שמטיל עליהם את האחריות לפיראטיות אינו הגיוני הראל עילם, 130 תגובותלכתבה המלאה
לשם השוואה, 80% המורידים הנותרים רכשו בממוצע תכנים חוקיים בשווי 105 פאונד (161 דולר) ומשתמשי האינטרנט שאינם מורידים תכנים פיראטיים כלל (קבוצה גדולה בהרבה מאשר קבוצת המשתמשים שמורידים קבצים) רכשו בממוצע תכנים חוקיים בשווי 54 פאונד (83 דולר) בלבד.

"הרוב הגדול (92%) מהתוכן שנצרך על ידי 20 האחוזים העליונים היה חינמי", כתבו עורכי המחקר, שכללו בנתון זה גם תוכן חוקי דוגמת סרטוני יוטיוב. “זאת, בהשוואה ל-76% מהתוכן של 80% התחתונים. ואולם, מכיוון שהם צרכו יותר תוכן בסך הכול, 20% העליונים רכשו יותר קבצים דיגיטליים".

מה יגרום לקבוצת המורידים הכבדים להוציא אפילו יותר כסף על רכישת תכנים? 46% מהם ציינו שיעשו זאת עם השירותים החוקיים יהיו זולים יותר, 34% אמרו שכל התוכן שהם רוצים צריך להיות זמין בצורת חוקית, 31% ביקשו שהשירות שבו הם מעוניינים יהיה זמין בעבורם ושיעורים דומים ציינו שעל השירות החוקי להיות נוח וגמיש ושכל התוכן החוקי ישוחרר בצורה מידית. מנגד, 25% ציינו חשש מתביעה כגורם שיגרום להם לעבור לרכישת תכנים חוקיים.

תבעת פיראטים? פגעת בעצמך

הנתונים המפורסמים מאשררים כמה הנחות יסוד שתומכי עולם שיתוף הקבצים משמיעים מזה שנים.

בין אלו, העובדה שהמורידים הכבדים הם גם הקונים הכבדים ביותר, בין אם רק מעצם העובדה שהם צורכים תוכן רב יותר ובין אם מכיוון שרבים מהם משתמשים בהורדות פיראטיות כדרך להתנסות בתכנים לפני שהם רוכשים אותם. לפיכך, כשבעלי הזכויות פותחים במהלכים משפטיים נגד אותם מורידים הם תוקפים למעשה את הלקוחות הגדולים ביותר שלהם.

ההורדות תורמות לבעלי הזכויות. מדוע נמשכת המלחמה בשיתוף הקבצים?, צילום: shutterstock ההורדות תורמות לבעלי הזכויות. מדוע נמשכת המלחמה בשיתוף הקבצים? | צילום: shutterstock ההורדות תורמות לבעלי הזכויות. מדוע נמשכת המלחמה בשיתוף הקבצים?, צילום: shutterstock

בנוסף, המשתמשים עצמם מעידים כי על השירותים החוקיים להיות זולים, נגישים ולהחיל את התכנים העדכניים ביותר. לא פעם טענו פרשנים, אני ביניהם, כי הדרך הטובה ביותר להילחם בהורדות פיראטיות היא לא לתקוף את המורידים או את השירותים שמאפשרים הורדות אלו, אלא להציע חלופות חוקיות שיהיו קלות לשימוש ומתומחרות באופן סביר. גם המשתמשים הכבדים ביותר, מסתבר, מעדיפים את הנוחות והביטחון של שירות חוקי על פני ההתעסקות של זה הפיראטי, וזו היא אחריותם של בעלי התכנים לספק שירותים שכאלו.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
כתבה נכונה לגמרי.
לשלם לאתר כמו megaupload ז"ל ולקבל את כל החומר שרוצים להורדה למחשב, בלי עניינים. הכסף הזה היה יכול ללכת לזיר"ה או לחזי"רים אחרים. טוב, עכשיו שהורידו משפטית את megaupload הכסף נשאר אצלנו כי הרגלתם אותנו לטורנטים. נו טוב... למרות זאת, יש אינספור שירותים אחרים שאנחנו כן משלמים, כי הם שוים את זה. חלקינו צריכים דרופבוקס גדול יותר, אולי גם תיבת ג'ימייל מורחבת, MMORPG בתשלום חודשי בחלק מהמקרים, ועוד... אבל אתם יודעים מה? לכו זיר"ה, לכו תסגרו עוד אתרים, תרגילו אנשים נוספים לעבוד עם magent בטורנטים רק בגלל שיש תכנים שפשוט אין או לא ריאלי להשיג באף דרך חוקית אחרת. לכו תבעטו לעצמכם ברגל. go on.
ש  |  13.05.13
11.
תגובה לכתבה
היה כאן מישהו שהגיב שהכתבה היא אינה אמינה לצערו הרב הוא טועה הכתבה מדוייקת כל מי שמוריד לא חוקי הולך וקונה חוקי בהיקף יותר גדול מכל אדם אחר , יש לזה המה סיבות מי שלא מוריד לא חוקי לא יודע שהרבה פעמים אותן הורדות לכאורה לא חוקיות חסרות הרבה מאותן פונקציות שקיימות בסרט משחק תוכנה או אלבום שנקנו באופן חוקי. הסיבה השנייה היא שכאשר את. לכאורה מוריד אלבום של אמן פלוני אלומניום שלפניי ולפנים לא ידעת כלל מיהו אתה מתגרה ללכת ולהשיג עוד, בגלל זה הרבה אומניםונים היום ליצירת ועזרים בחינם כי זה גורם ללקוחות לקנות את האלבום אחריי שהם קיבלו טעימה ממנו. מבחינת תוכנה - ענקיי התוכנה אומנם לא יודו בחיים אבל ההורדות הלא חוקיות מצילות אותם מחידלון , תוכנה לא חוקית היא על פי רוב שקופה למטריד מה שאומר שהרבה מהמשתמשים גם יודעים איך לשנות פונקציות מסוימות בתוכנה כך שתעבוד ווב יותר או שתדע לעשות משהו שהיא לא אמורה לעשות, החברות הללו מעסיקות האקרים שיורידו את אותן תוכנות לא חוקיות ויצירו מהן את שורות הקוד שנתנו להם את אותה יכולת מיוחדת
Izzie , Australia  |  12.05.13
8.
תגובה לאורן (מס' 4)
מארז ה- DVD אינו דוגמא, הוא יוצא חצי שנה לאחר סיום העונה והוא יקר יחסית לתכנים שלו. דוגמא מדוייקת יותר היתה אם היה אפשר לקנות כל פרק בסדרה זמן קצר (יום/שעות) לאחר שהוא שודר ולראות אותו באופן חוקי. לדוגמא הסדרה מלחמת הכס, משודרת בארה"ב ביום ראשון בערב, וכבר ביום שלישי ניתן לצפות בה ב- VOD של yes או לצפות בה ביום חמישי למי שלא משתמש ב- VOD. מצב כזה שבו יש אלטרנטיבה חוקית מוריד את הצורך, לפחות של מנויי yes, להוריד את הסדרה באופן פירטי.
א  |  12.05.13
לכל התגובות