אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה לישראל מבקשת חצי שנה של חסד לאמיר אלשטיין צילום: אוראל כהן

החברה לישראל מבקשת חצי שנה של חסד לאמיר אלשטיין

בחברה מבקשים להאריך את תנאי כהונתו של היו"ר בשישה חודשים, תוך שמירה על תנאי ההעסקה הנוכחיים. הסיבה: הדירקטוריון טרם גיבש מדיניות תגמול כנדרש בהתאם לתיקון 20 לחוק החברות. עלות שכרו ב־2013 צפויה לעמוד על 4.9 מיליון שקל

27.05.2013, 12:50 | ניר צליק

החברה לישראל מבקשת להאריך את תנאי כהונתו של יו"ר החברה אמיר אלשטיין בחצי שנה נוספת בתנאי השכר הנוכחיים שלו. אסיפת בעלי המניות צפויה להתקיים ב־30 ביוני, כאשר ההצעה היא להעניק לאלשטיין שכר זהה לזה שהוא קיבל עד עכשיו — 3.6 מיליון שקל ואופציות בשווי 1.3 מיליון שקל, ובסך הכל שכר בעלות של 4.9 מיליון שקל לכל שנת 2013. לשם השוואה, עלות שכרו של אלשטיין בשנת 2012 הסתכמה ב־7.2 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

ביקורת ציבורית

ההצעה להאריך את הסכם השכר של אלשטיין מגיעה על רקע העובדה כי החברה טרם הסכימה על גיבוש מדיניות תגמול חדשה. בהתאם לתיקון 20 לחוק החברות, שכרם של בכירי החברות הציבוריות צריך לעבור את אישורה של אסיפת בעלי המניות. בכוונת החברה לישראל להביא את שכרו של אלשטיין, ברגע שתתקבל מדיניות תגמול חדשה, החל מ־1 בינואר 2014.

אמיר אלשטיין, צילום: אוראל כהן אמיר אלשטיין | צילום: אוראל כהן אמיר אלשטיין, צילום: אוראל כהן

שכרו של אמיר אלשטיין עלה לכותרות על רקע ניסיונה של החברה לישראל לבצע מחטף שכר ולאשר את שכרו של אלשטיין עם שכרו של מנכ"ל החברה ניר גלעד, יום לפני כניסתה של תקנה 20 לתוקף. דירקטוריון החברה כבר אישר להקצות לאלשטיין 35 אלף אופציות בשווי 24.8 מיליון שקל ו־35 אלף אופציות למנכ"ל ניר גלעד בשווי כלכלי של 24.8 מיליון שקל. האופציות היו אמורות להיות ניתנות למימוש בשלוש מנות שוות החל מיוני 2014, אך בסופו של דבר הענקת האופציות והארכת תנאי כהונתו של אלשטיין ירדו מעל סדר היום של אסיפת בעלי המניות על רקע הביקורת הציבורית הגועשת.

רשות ני"ע מחתה על כוונתה של החברה לאשר יום לפני כניסת התקנה לתוקף הענקת אופציות נדיבה לאלשטיין ולגלעד. במכתב ששלחה הרשות נטען כי החברה ביצעה מחטף. דירקטוריון החברה השיב במכתב משלו וכתב כי טענות הרשות נגד החברה "אינן מדויקות, בלשון המעטה". עוד כתב הדירקטוריון כי היא החברה העלתה את הנושא על סדר היום כדי שאלשטיין לא יעזוב את תפקידו, וכדי "להבטיח את רציפות ויציבות ההנהלה המובילה את החברה, ועל כן קיימו בנובמבר דיון כולל בהארכת תקופת כהונתם של יו"ר הדירקטוריון ושל המנכ"ל ובקביעת התגמול".

"התגמול הולם את המטרות"

דירקטוריון החברה גם כתב כי "התגמול הולם את מטרות החברה ומדיניותה בראייה ארוכת טווח, שכן חשוב יהיה לשנים הבאות, המורכבות והמאתגרות, שקברניטי החברה, אשר יואילו להמשיך ולאחוז במושכותיה, יהיו אלה שמכירים אותה היטב, בקיאים בה, מתווי דרך להמשך פעילותה ולפתרון בעיותיה במהלכים אסטרטגיים שיכול שתהיה להם חשיבות מופלגת לטובתם של החברה ובעלי מניותיה".

על רקע הבקשה לפירוק מרצון של בטר פלייס אמש, אחרי הפסדים של 293 מיליון דולר בחמש שנים, ניתן לשאול האם אכן התוויית הדרך של בכירי החברה לישראל הובילו אותה למקומות הנכונים.

תגיות