אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנט: "בקרוב ישראל תמצא עצמה במצב של הסלמה; על המשק הישראלי להיות מוכן" צילום: טלי מאייר

בנט: "בקרוב ישראל תמצא עצמה במצב של הסלמה; על המשק הישראלי להיות מוכן"

שר הכלכלה הזהיר את עובדי משרדו בפתח תרגיל החירום שנערך היום כי זה עשוי להיות האחרון לפני מצב אמת. "בידי החיזבאללה 100 אלף טילים ורקטות, אלפים מהם יכולים להגיע לכל נקודה, מעזריאלי ועד לחברת חשמל. תפקידנו הוא להמשיך ולהזרים חמצן למשק הישראלי"

27.05.2013, 18:45 | הדר קנה

"אנחנו נמצאים בחורף מוסלמי ששוטף את האזור, והתרגיל הזה עשוי להיות האחרון לפני מצב אמת. תפקידנו הוא להמשיך להזרים את החמצן למשק הישראלי", כך אמר היום (ב') שר הכלכלה, נפתלי בנט, בעת שתידרך את עובדי המשרד בפתח תרגיל שעת החירום.

קראו עוד בכלכליסט

בנט בפתח תרגיל החירום: "תפקידנו הוא לשמור על החמצן של המשק הישראלי", צילום: אוראל כהן בנט בפתח תרגיל החירום: "תפקידנו הוא לשמור על החמצן של המשק הישראלי" | צילום: אוראל כהן בנט בפתח תרגיל החירום: "תפקידנו הוא לשמור על החמצן של המשק הישראלי", צילום: אוראל כהן

בנט, הזהיר את העובדים: "בקרוב ישראל תמצא עצמה במצב של הסלמה, ועל המשק הישראלי להיות מוכן לכך. היום יש בידי החיזבאללה 100 אלף טילים ורקטות, אלפים מהם יכולים להגיע כמעט לכל נקודה בישראל מעזריאלי, דרך הנמלים ובתי זיקוק ועד לחברת חשמל, בסיסי צה"ל ומרכזי ערים. הטילים נצברים כדי לעשות בהם שימוש. תפקידנו הוא להמשיך להזרים את החמצן למשק הישראלי. זוהי אחריות שלנו לדאוג שכל מפעל ימשיך לעבוד, ולכך שיגיע אוכל לכל מקום בארץ. אין מצווה קדושה מזו במצב מלחמה. אם אנחנו לא נעשה זאת, זה לא יקרה; במצב כזה אנחנו מילואימניקים על-פי חוק".

למשרד הכלכלה יש בשעת חירום תפקיד מרכזי: בין היתר משרד הכלכלה אמון על המשך הרציפות התפקודית של המשק והכלכלה הישראלית במגוון תחומים: מתן מענה מיידי לעסקים קטנים ובינוניים אשר נפגעו או נתקלו בבעיות כוח אדם בעסק, ריתוק משקי וגיוס בעלי מקצועות חיוניים ונדרשים בשעת חירום הכשרת כוח האדם החיוני המיועד להפעלת מפעלים חיוניים בשעת חירום, הפעלת מסגרות יום לילדי הורים העובדים במפעלים חיוניים, הקמת מסגרות עבור ילדים במתכונת חירום עבור משפחות אשר היגרו ממקומות מגוריהם הקבועים בשל האירועים או במפעלים בהם יש עובדים חיוניים כגון: בתי חולים, המשך תפקודם הרציף של מפעלים חיוניים (דוגמת: נמלי הים, נמלי האויר, תעשיות המזון, בתי החולים, חברות התקשורת, משרדי הממשלה השונים, חברת חשמל), הרחבת הכיסויים הביטוחיים והתמיכה בענפי היצוא ומציאת פתרונות לחסמים אשר פוגעים ביבוא לישראל, הוצאת צווי פיקוח למוצרים על פי הצורך (ניילונים, סרטי הדבקה, מים, מוצרי מזון).

על פי משרד הכלכלה: "בשעת חירום 80% מהבעיה הלאומית נובעת ממחסור בכוח אדם, שכן מרבית כוח האדם הצעיר והמקצועי מגויס לצה"ל.תפקיד המשרד הוא למצות את כוח האדם הנותר, ולהביא לשימוש מירבי בו במטרה לייצר את התפוקות הנדרשות למשק, כמו גם להבטיח אספקת מזון לכל חלקי הארץ בזמן חירום ובמידת הצורך תוך שימוש במאגרי החירום הממשלתיים הרלבנטיים שבאחריותו (כגון: שמן, קמח, קפה, תה סוכר, תחליפי חלב לתינוקות וכו')".

תגיות