אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנקים מסכימים לבקשת נציגות אי.די.בי פתוח - תשלום החובות יידחה צילום: צביקה טישלר

פרסום ראשון

הבנקים מסכימים לבקשת נציגות אי.די.בי פתוח - תשלום החובות יידחה

הבנקים הנושים של אי.די.בי פתוח - הפועלים, לאומי, דיסקונט, מזרחי-טפחות ושני הבנקים הזרים BNP ו-HSBC - מסכימים לבקשתה של נציגות החברה לדחות מועדי תשלום חובות של 600 מיליון שקל שאמורים להתבצע בתחילת ובאמצע יוני, עד ל-19 ביוני. הבנקים מתנים את הסכמתם בכך שהדחיה לא תהווה עילה לפירוק החברה

02.06.2013, 21:55 | גולן חזני

הבנקים הנושים של אי.די.בי פתוח מסכימים לבקשתה של נציגות החברה לדחות את מועדי התשלום של חובות בסך 600 מיליון שקל שאמורים להתבצע בתחילת ובאמצע יוני - עד ל-19 ביוני. הבנקים מתנים זאת בכך שהדחיה הזו לא תהיה עילה לפירוק החברה. בבקשה שהגישו הערב (א') לבית המשפט מציינים הבנקים כי יגבשו הצעת הסדר משלהם עד למועד זה. 

קראו עוד בכלכליסט

הבנקים, הפועלים, לאומי, דיסקונט, מזרחי-טפחות ושני הבנקים הזרים - BNP ו-HSBC, מציינים כי להערכתם החברה עצמה שבשליטת נוחי דנקנר, יחד עם המשקיף מטעם בית המשפט חגי אולמן, יתמכו בכך. בנוסף, ימונה נציג מטעם הנושים בעל רקע עסקי שיהיה אמון על שיפור יכולת הפרעון של החברה ויהיה מקובל הן על הבנקים והן על הנציגות.

נוחי דנקנר, צילום: צביקה טישלר נוחי דנקנר | צילום: צביקה טישלר נוחי דנקנר, צילום: צביקה טישלר

עו"ד פיני רובין וירון אלכאוי ממשרד גורניצקי ושות' מייצגים את הנושה הגדול של החברה, בנק הפועלים, בבקשה.

רוח גבית לנוחי

מוקדם יותר היום חשף "כלכליסט" כי הבנקים הישראלים והזרים גיבשו חזית רחבה ונתנו רוח גבית לנוחי דנקנר. ל"כלכליסט" נודע כי הבנקים פועלים  לאומי, דיסקונט ומזרחי טפחות הגיעו להסכמות לפיהן אי.די.בי פתוח הינה כשרת פרעון ויכולה לעמוד בהתחייבויותיה.

הבנקים מתנגדים להסדר הנציגויות ויגישו התנגדות לבית המשפט, תוך טענה כי החברה סולוונטית ויכולה לפרוע חובותיה בזמן. יתרה מכך, הבנקים החליטו לחזק עוד יותר את החברה ולאפשר לה לדחות את פרעון חובותיה לבנקים במספר שנים תמורת פיצוי הולם של הון מניות וריבית.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
אין סיבה לדחיית התשלומים לבעלי האג"ח אם החברה סולבנטית
הבנקים יכולים לדחות את החזרי החובות של פיתוח לבנקים, או לתת לפיתוח הלוואות חדשות עם ריבית גבוהה יותר, אך אינם יכולים לדחות את פרעון האג"ח, כל עוד הם טוענים שהחברה סולבנטית. הפתרון הסביר לכן, לאור עמדת הבנקים, שהבנקים יעמידו לפיתוח אשראי חדש של 600 מליון ש"ח, שבו תשתמש להחזר החוב של תחילת ואמצע יוני, שברובו הגדול הוא החזר לבעלי האג"ח. אם הבנקים מאמינים שהחברה היא סולבנטית אין להם בעיה להעמיד סכום כזה לפיתוח, הרי הם מוצפים בכסף זול. הלואה לפיתוח גם תעניק לחברה יציבות ותמנע בשלב זה את הבקשות לפירוקה. היא גם תיתר את ההסכם בין בעלי האג"ח של פיתוח ואחזקות, כפי שרוצים הבנקים. הבעיה היחידה בהלואה כזאת, שהיא מטילה על הבנקים סיכון גדול יותר במקרה של אי החזרת החוב על ידי פיתוח. אבל זה סיכון סביר לאור עמדת הבנקים שפיתוח יכולה להחזיר את חובותיה. כך או כך, ההצעה של הבנקים שבעלי האג"ח יקבלו דחייה של התשלומים בפיתוח ועדיין החברה תשאר סולבנטית והם לא יוכלו להשתלט עליה, בלתי סבירה ונוגדת את כל הכללים של השוק. מי שמאמין בפיתוח שיוכיח אמונתו בכספו ולא בכספם של אחרים.
משה  |  03.06.13