מנצ'סטר סיטי משלמת לשחקניה את השכר הגבוה ביותר בעולם הספורט
שחקן הרכב בקבוצה של השייח' מאנסור מקבל יותר מ-5 מיליון ליש"ט בשנה. כך עולה מסקר המשכורות בספורט העולמי (GSSS) שעורך Sportingintelligence בשיתוף עם המגזין של ESPN
מנצ'סטר סיטי היא הקבוצה המשלמת לשחקניה את השכר הגבוה ביותר בעולם הספורט, כך עולה מסקר המשכורות בספורט העולמי (GSSS) שעורך Sportingintelligence בשיתוף עם המגזין של ESPN.
קראו עוד בכלכליסט
במנצ'סטר סיטי, שהפכה לכוח עולה בכדורגל מאז נרכשה על ידי השייח' מאנסור, השכר הממוצע של שחקני ההרכב הפותח בתקופה שנבדקה עמד על 5.2 מיליון ליש"ט בשנה, שהם 100,764 ליש"ט בשבוע.
בדיקת השכר הממוצע של שחקני ההרכב הפותח נועדה לייצר השוואה קרובה ככל האפשר בין 278 קבוצות ב-14 ליגות בקרב שבעה ענפי ספורט ברחבי 10 מדינות. יש הבדל בכמות השחקנים בהרכבים הפותחים בהתאם לענף הספורט המדובר, והוא יכול לנוע מ-12 שחקנים ליותר מ-50.
סיטי כבשה השנה את הפסגה לאחר שבשנה שעברה דורגה במקום השלישי. למעשה בעשירייה הפותחת ישנן כמה קבוצות חדשות ומפתיעות הנושפות בעורפה של סיטי.
קבוצת הבייסבול" הלוס אנג'לס דודג'רס, משלמת לשחקני ההרכב הפותח שלה את השכר השני בגובהו בעולם הספורט, לאחר שהשחקנים המובילים שלה הרוויחו בממוצע 4.86 מיליון ליש"ט בשנה (93,380 ליש"ט בשבוע).
המשכורות של הדודג'רס הוכפלו בהשוואה לשנה שעברה, ובזכות הזינוק הזה טיפסה הקבוצה 67 מקומות מ-69 בשנה שעברה למקום השני.
העלייה המתמשכת של סיטי לפסגה והזינוק של הדודג'רס, פירושם ששתי הקבוצות הראשונות משנה שעברה, הענקיות הספרדיות ברצלונה וריאל מדריד, נפלו מעט בדירוג, אף שהירידה הזו נובעת בחלקה מהיחלשות היורו מול הדולר והליש"ט. ברצלונה נפלה שלושה מקומות בדירוג למקום הרביעי, בעוד שריאל נפלה מהמקום השני לשלישי.
קבוצת בייסבול נוספת, הניו יורק יאנקיז, טיפסה מקום אחד וסוגרת את החמישייה הראשונה, כשבמקום השישי מדורגת קבוצת הכדורגל האיטלקית מילאן, והאל.איי לייקרס מה-NBA שביעית.
את שלושת המקומות הבאים מאכלסות קבוצות כדורגל: צ'לסי, באיירן מינכן ואינטר מילאן. קבוצת הבייסבול פילדלפיה פיליז מדורגת במקום ה-11 ומנצ'סטר יונייטד מהפרמיירליג במקום ה-12.
לכסף יש השפעה בספורט, בייחוד בכדורגל האירופי. לראייה, מרבית הזוכות בשנים האחרונות בטורנירי הקבוצות מדורגות גבוה ברשימה הנוכחית. שמונה הזוכות האחרונות בצ'מפיונס ליג מדורגו בין 12 הקבוצות עם השכר הגבוה ביורת בעולם הספורט, וכן 14 מתוך 16 הזוכות האחרונות החל מעונת 1997-98.
הנוכחות הן של מנצ'סטר סיטי והן של היאנקיז בחמישייה הפותחת של הרשימה מבטאת את השריר הפיננסי החזק ב של השתיים, שלאחרונה הכריזו על רכישה משותפת של ניו יורק סיטי פוטבול קלאב (NYCFC) – קבוצה כדורגל חדשה שתהווה את הקבוצה ה-20 בליגת MLS.
הנתונים ששימשו לדירוג לקוחים מעונת 2012-13 ב-NBA, בהוקי וב-NFL, מעונת 2013 של ליגת הבייסבול והכדורגל האמריקאית (MLS), ומהעונות שהסתיימו עד סוף 2012 עבור שאר הליגות.
דו"ח השכר השנתי של Sportingintelligence פורסם לראשונה ב-2010, ומטרתו הייתה לערוך השוואה על בסיס זהה של השכר של שחקני ההרכב הפותח בקבוצות בליגות הספורט העשירות והפופולאריות ביותר בעולם.
הנתונים אמורים לשקף את השכר הממוצע (החציון החשבוני) של שחקני ההרכב הפותח בכל קבוצה. הרכב פותח לרוב נע בין 14 או 15 שחקנים ב-NBA ,25 שחקנים בכל קבוצות פוטבול, מעט יותר מ-25 בבייסבול, וכפול מכך בליגת הפוטבול האוסטרלית (AFL).
הניו יורק יאנקיז הוכתרו כקבוצה בעלת השכר הגבוה ביותר בדו"ח הבכורה, והעשירייה הראשונה באותה שנה כללה שבע קבוצות ספורט אמריקאיות, שש מתוכן מה-NBA. שנה לאחר מכן, ב-2011 היאנקיז הופלו מהפסגה על ידי ברצלונה וריאל, וכעת מנצ'סטר סיטי מדורגת ראשונה. העלייה לצמרת של סיטי עברה במקום ה-86 ב-2010, משם טיפסה למקום העשירי שנה לאחר מכן. עשר הגדולות ב-2011, כללו חמש קבוצות אמריקאית וחמש קבוצות כדורגל מאירופה.
ברצלונה וריאל מדריד שמרו על שני המקומות הראשונים בשנה שעברה, בעוד שסיטי המשיכה בעלייה שלה ומוקמה שלישית. בין עשר הגדולות דורגו שלוש קבוצות אמריקאית (קבוצות הבייסבול היאנקיז והפיליז, וקבוצת הכדורסל האל.איי לייקרס), ושבע קבוצות כדורגל אירופיות. העשירייה הראשונה של השנה מורכבת מאותן הקבוצות, מלבד הדודג'רס שמחליפה את הפיליז, וכן הקבוצות מדורגות בסדר שונה.
ה-NBA נותרה הליגה בעל השכר הכללי הגבוה ביותר לשחקן, בזכות שכר שנתי ממוצע של 2.72 מיליון ליש"ט, שהם 52,274 ליש"ט לשחקן בשבוע. הלייקרס היא הקבוצה שמשלמת את השכר הגבוה ביותר ב-NBA, בעוד שהיוסטון רוקטס משלמת את השכר הנמוך ביותר. ההפרש בין שתי הקבוצות עומד על יחס של 2.3 ל-1. זהו פער קטן בהשוואה ליחס בין הקבוצות עם השכר הגבוה ביותר והנמוך ביותר בליגת הכדורגל של סקוטלנד שעומד על 22.29 ל-1.
הכדורגל הסקוטי עבר שינוי סיסמי במהלך התקופה ממנה נאספו הנתונים עבור הסקר. הריינג'רס קרסו פיננסית, כך שהסכומים שהתכוונו לשלם ב-2012 היו שונים בסופו של דבר מהמשכורות ששולמו בפועל. השכר שהקבוצה משלמת כעת יהיה נמוך גם כן במידה ניכרת מהנתונים במהדורה הנוכחית של הסקר.
.
תגובה אחת לכתיבת תגובה