על רקע תיקון 20 לחוק החברות, שמאלץ את החברות הישראליות לפרסם את מדיניות התגמול שלהן, פורסמו אמש עלות שכרו של שלמה לירן, מנכ"ל אבגול, החברה לייצור בדים לא ארוגים, ואופי מדיניות התגמול של החברה.
על פי הפרסום, עלות שכרו של מנכ"ל אבגול גבוהה פי 10.7 משכרו של העובד הממוצע בחברה. בשנת 2012 הסתכמה עלות שכרו של שלמה לירן בכ־4.5 מיליון שקל.
מדיניות התגמול החדשה של החברה מגדירה כי הרכב הרכיב הקבוע מכלל השכר לא יקטן מ־40% על רקע רצונו של הדירקטוריון "לתגמל את נושאי המשרה עבור ביצועים ומנגד, להבטיח בסיס יציב לתגמול המנהלים". היקף הרכיב הקבוע משכרו של לירן בשנת 2012 הסתכם ב־2.3 מיליון שקל. ההיקף המקסימלי על פי המדיניות החדשה יהיה 3 מיליון שקל, ולנושאי משרה אחרים יוגבל ל־1.6 מיליון שקל. כיום השכר הקבוע הגבוה ביותר בחברה לנושאי המשרה האחרים הוא 1.25 מיליון שקל.
המענק המקסימלי שיכול לירן לקבל הוא בגובה 12 משכורות, והוא מורכב משלושה סוגים: הראשון בגובה של עד 6.4 משכורות מורכב ממדדים פיננסיים, השני בהיקף של עד 3.6 משכורות מורכב מיעדים אסטרטגיים שונים, והשלישי נתון להחלטתו של הדירקטוריון והיקפו משכורת אחת. כל שלושת רכיבים אלו מוכפלים ב־80%–120%, בהתאם לשינוי ברווח הנקי לפני מס ביחס למתחרותיה של החברה. מכפלה זו יכולה להוסיף משכורת נוספת לבונוס המנכ"ל. אם השיפור ברווח הנקי השנתי של אבגול יהיה קטן בהשוואה למתחרותיה, ייפגע הבונוס של המנכ"ל.
ללירן קיימת בחוזה ההעסקה הודעה מוקדמת של 12 חודשים, אף שמדיניות התגמול קובעת כי נושאי המשרה זכאים להודעה מוקדמת של עד שישה חודשים בלבד, החברה לא תפעל לשנות את ההסכם עם המנכ"ל מאחר שהיא "כמדיניות לא פותחת הסכמים עם נושאי משרה בה, וכך היא החליטה לנהוג גם במקרה זה. לדעת חברי הוועדה, זו גם לא מטרת תיקון 20".
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה