אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוס, שוב לא שטפת כלים? עובדים וגרים תחת קורת גג אחת צילום: shutterstock

בוס, שוב לא שטפת כלים? עובדים וגרים תחת קורת גג אחת

משרדיה של אנפלאג נמצאים בבית הכולל שישה חדרי שינה ובו עובדים ומתגוררים דרך קבע 12 מעובדי החברה. מנכ"לית החברה: "זה קצת כמו כת אבל זה גם מאד יעיל"

03.08.2013, 08:53 | סוכנויות הידיעות

כבר אחרי חצות, אך רבים מעובדי אנפלאג (Enplug) - חברה לטכנולוגיית פרסום - עדיין מסתובבים במשרד בטישרט ובשורטס, עובדים במחשב ומשוחחים על ענייני אסטרטגיה עסקית. אחרים כבר פרשו מזמן והלכו לישון.

קראו עוד בכלכליסט

משרדיה של אנפלאג שוכנים בבית בסגנון חווה הכולל שישה חדרי שינה ושלושה חדרי שירותים ובו עובדים ומתגוררים דרך קבע 12 מתוך 37 עובדי החברה, בכללם המנכ"ל.

עובדים בבית (אילוסטרציה). אין נסיעות לעבודה, צילום: Shutterstock עובדים בבית (אילוסטרציה). אין נסיעות לעבודה | צילום: Shutterstock עובדים בבית (אילוסטרציה). אין נסיעות לעבודה, צילום: Shutterstock

הרעיון בבסיס סגנון חיים זה הוא לחיות את העבודה - 24 שעות ביום, 7 ימים בשבוע - מבלי להצטרך להתמודד עם נסיעות לעבודה ועם הסחות דעת חיצוניות.

בבית הממוקם בשכונת בייל אייר היוקרתית שבלוס אנג'לס העובדים נפגשים, עובדים, אוכלים, מנקים, מתעמלים וישנים – הכול תחת קורת גג אחת. אמנם הסמיכות עלולה לייצר מפעם לפעם רגעים מביכים - כגון הצורך לנדנד לבוס לשטוף את הכלים - אך חברות המאמצות את המודל מצהירות כי הוא תורם לקשרים המקצועיים, חוסך בעלויות בגין נסיעות ושכר דירה ופשוט מהנה. עובדים הבוחרים לחיות בסגנון זה הם על פי רוב רווקים בשנות ה-20 לחייהם שלא מזמן עזבו את מעונות האוניברסיטה ויצאו לחיים.

"אנו לא מנסים לעשות הפרדה בין החיים האישיים לחיים המקצועיים שלנו. זה קצת כמו כת אבל זה גם מאד יעיל", אמרה נקסי ליו, המנכ"לית בת ה-23 של החברה.

בבית אנפלאג, העבודה נעשית מסביב לשעון. מהנדסי התוכנה לעיתים עובדים כל הלילה וקמים מהמיטה רק בשעות הצהריים ואילו מנהלי תיקי הלקוחות קמים השכם בבוקר כדי לערוך פגישות עם לקוחות.

חמשת המייסדים של החברה - חלקם סיימו לא מזמן את לימודיהם – החלו להתגורר ביחד בדירה קטנה כדי לחסוך בכסף. אך עם צמיחתה של החברה הם שמרו על סגנון החיים של מגורים ועבודה משותפים, רק בבית גדול בהרבה.

על פי פרופסור לניהול מאוניברסיטת פנסילבניה, ננסי רות'בארד, יש כיום לא מעט חברות המקיימות מודל זה והן מתמודדות עם אתגרים רבים המאפיינים עסק משפחתי שבו הגבולות נוטים להיות מטושטשים. גם שוק הנדל"ן מתחיל להגיב לתופעה ומציע בתים המתאימים למודל.

תגיות