אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשיכים לחתוך: גם מחיר הסרפס פרו יורד

ממשיכים לחתוך: גם מחיר הסרפס פרו יורד

לאחר הכשלון המסחרי המהדהד, מיקרוסופט ממשיכה להוריד את המחירים של סדרת הטאבלטים שלה - הפעם מוצר הדגל מאבד מאה דולר

05.08.2013, 16:21 | עומר כביר
ממשיכים לחתוך: אחרי שקיצצה ב-30% את מחירי הטאבלט סרפס RT עוברת מיקרוסופט לאחיו היקר, הסרפס פרו, ומורידה את מחירו במאה דולר.

קראו עוד בכלכליסט

ההנחה תקפה רק ללקוחות שרוכשים את המכשיר בארצות הברית, קנדה, הונג קונג, סין וטאייוואן. אחריה, המחיר של המכשיר הוא עדיין רוב הטאבלטים המתחרים, ומתחיל ב-800 דולר לדגם על נפח אחסון של 64 גיגה-בייט, ו-900 דולר לדגם ה-128 גיגה-בייט. הפרו מריץ את הגרסה המלאה של מערכת ההפעלה השולחנית ווינדוס 8, כך שהוא מתפקד כמחשב נייד קל לכל דבר.

מיקרוסופט סרפס RT מיקרוסופט סרפס RT מיקרוסופט סרפס RT

כאמור, המהלך מצטרף לקיצוץ במחירי הטאבלט הזול של מיקרוסופט, סרפס RT, שלפני כשלושה שבועות קוצץ מחירו ל-349 דולר בדגם ה-32 גיגה-בייט. דגם ה-RT מריץ גרסה יעודית לטאבלטים של מערכת ההפעלה בשם "ווינדוס 8 RT", שמתואמת למעבדי ARM. לשם השוואה, דגם אייפד עם 32 גיגה-בייט עולה כ-600 דולר, ודגם 64 גיגה-בייט עולה 700 דולר - מה שהופך את דגם ה-RT לזול יחסית לאייפד, ולדגם הפרו להיות עדיין יקריותר.

גסיסתו האיטית של הטאבלט הראשון מבית מיקרוסופט

סדרת סרפס עוררה עניין כשרק נחשפה, ואולם עם הגעתה לחנויות, הטאבלטים זכו לביקורות צוננות והתקבלו באדישות בקרב הציבור. ברבעון השני של השנה, הפסידה מיקרוסופט 900 מיליון דולר מפעילות הסרפס RT בלבד, ומנכ"ל החברה סטיב באלמר נאלץ להודות שהחברה ייצרה יותר מדי טאבלטים. החברה לבסוף פספסה את תחזיות האנליסטים ברבעון האחרון.

לפי הערכות, הורדת המחירים הנוכחית לא נועדה רק לשפר את קצב המכירות המאכזב של הטאבלטים, אלא גם להיפטר ממלאי לקראת השקת דגמים חדשים בשבועות הקרובים.

ממיקרוסופט נמסר שההנחה צפויה להיות בתוקף עד ה-29 באוגוסט, מועד שיכול לרמז על תאריך ההשקה של דגמים חדשים בסדרה. “בחודשים האחרונים זכינו להצלחה עולמית עם התמחור החדש של הספרס RT והמבצעים של כיסויי המקלדת, ואנחנו גאים להציע את הסרפס פרו במחיר נגיש יותר", הוסיפה החברה.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שורש הבעיה
עד היום התייצבו שורה ארוכה של יצרני חומרה מצוינים כמו דל IBM לנובו ואחרים ופיתחו יצרו ושיווקו חומרה עבור מיקרוסופט שאילצה אותם לשווק אך ורק חלונות פלוס אי אלו הגבלות שונות ומשונות. כשמיקרוסופט רצו להוציא את הטבלט היצרנים לא האמינו בפרויקט וניראה שהם צדקו. כלומר ההפסד כפול , מיקרוסופט מתחרה עם ספקי החומרה והניסיון שנכשל , בנוסף יש את כול ההשלכות החמורות לגבי עתיד חברה שביססה את עצמה על כפיה ומונופול וכרגע מבוססת אך ורק על המחשב הישן . יש לי הרגשה שהכיסא של סטיב מתחיל להתחמם !
ירון גל  |  05.08.13
לכל התגובות