אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתניהו מאיץ את התוכנית להקמת מתקני קליטה לגז צילום: ערן יופי כהן

נתניהו מאיץ את התוכנית להקמת מתקני קליטה לגז

ראש הממשלה דוחק בשרים להשלים עד סוף השנה את הליך תכנון שני המתקנים היבשתיים שאמורים לקלוט גז מהים ולא לדחות אותו ל־2014

21.08.2013, 21:51 | ליאור גוטמן

משרד רה"מ פנה אתמול למשרדי הממשלה השונים בניסיון לזרז את התוכנית להקמת שני מתקני קליטת גז יבשתיים. הפנייה למשרדים נעשתה לאחר הפרסום ב"כלכליסט", שלפיו הממשלה פספסה את היעד שהציבה לעצמה להשלים את התכנון עד אוגוסט 2013. על פי הערכות, תכנון המתקנים לא יאושר לפני ינואר 2014.

קראו עוד בכלכליסט

נכון להיום, כל הגז לישראל מגיע מהים בצנרת הולכה בודדת. בשנת 2015 צפויה אספקת הגז להגיע למגבלת ההולכה, ומכאן החשיבות של הקמת שני מתקנים נוספים שיאפשרו להביא את הגז מהים אל מערכת ההולכה הארצית. הקמת המתקנים עצמם, לאחר התכנון, צפויה לקחת 18־12 חודשים.

מבדיקת "כלכליסט" עולה שתסקיר הסביבה שאמור לסייע באישור שתי נקודות הקליטה - האחת בעמק חפר והשנייה באזור אליקים (ליד תחנת הכוח חגית) - נמצא בידי המשרד להגנת הסביבה, לאחר שהתעכב במוסדות התכנון שבועות ארוכים.

תחנת חגית שלידה אמורה לקום אחת מנקודות הקליטה, צילום: אלעד גרשגורן תחנת חגית שלידה אמורה לקום אחת מנקודות הקליטה | צילום: אלעד גרשגורן תחנת חגית שלידה אמורה לקום אחת מנקודות הקליטה, צילום: אלעד גרשגורן

"מרגע שקיבלנו את התסקיר, לפני חודש וחצי, אנו שוקדים על הכנת חוות הדעת המקצועית תוך הקפדה על עמידה בלוחות הזמנים שלפי החוק מקציבים לנו שלושה חודשים. החומר לא מתעכב אצלנו לרגע". במשרד מדגישים כי "השר עמיר פרץ רואה בהבאת הגז הטבעי אינטרס סביבתי וחברתי. המשרד נעזר ביועצים ובמומחים הממומנים מתקציבנו כדי לקדם את הנושא ביעילות המירבית. נעמוד בלו"ז שנקבע בתיאום עם משרדי האנרגיה והפנים".

במשרד ראש הממשלה אישרו את העיכוב הצפוי ואמרו כי "במהלך תכנון מערכי קליטת הגז הטבעי נדרשו מוסדות התכנון לבצע פעולות, ובכלל זה סקרים סביבתיים וסקרי סיכונים מורכבים. אלה דרשו זמן ארוך ממה שצפו משרדי הממשלה. אנו פועלים להבאת התוכנית לאישור הממשלה במהרה ועל הצד הטוב ביותר".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ראש הממשלה לא יורד לפרטים
הגז חשוב למשק הישראלי ולכן התכנון שיקבע צריך שישרת אותנו לעוד שנים רבות. נכון כל עיכוב משמעותו הרבה כסף, אך תכנון נכון שמתכתחילה היה מתחשב באזרחים שלהם מתכתחילה מביאים גז זה היה לוקח בחשבון שאסור לסכנם בגלל חיפזון. יש לבדוק את האופציה הימית (ואז ימצאו שהיא הטובה, היעילה ובטוחה) ולהשוותה לחלופות האחרות ורק אז להתחיל בתהליך התיכנון ולא קודם לתכנן ואז לגלות שיש אפשרויות טובות יותר.
יותם , עמק חפר  |  28.08.13
6.
נימבי לים
אף אזרח מדינת ישראל לא יהיה מוכן, למען הזרמת הגז, שמתקן הזיקוק יקום ק"מ מביתו, לא מנשה מראש העין ולא פול. ואם הוא מוכן הוא לא מבין את ההשלכות. אז לידיעת כל המזרזים למיניהם, כל המתלוננים על ה"ירוקים", אוויר נקי שצריך לשלם עליו באוויר מורעל הוא לא נקי, לא פיזית ולא מוסרית. תשאלו מדוע רה"מ וחלק משריו מסרבים בתוקף לבחון את האופציה הירוקה והבטוחה מכל - האופציה הימית? מדוע? אולי בגלל חופן דולרים? אולי בגלל שלא באמת חשוב להם מה קורה לאזרחים? החיים שלכם ושלנו שווים יותר מחופן דולרים. הדולרים נמצאים במאגרי הגז ואם היו נותנים ליזמים קצת פחות ולמדינה קצת יותר (תמלוגי הגז), היה מספיק כסף לבטחון, לבריאות, לחינוך ולרווחה וגם לאסדות צפות בים שיזקקו את הגז.
נועה , עמק חפר  |  28.08.13
לכל התגובות