אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקזיט 700 המיליון של טראסטיר יצא ממצו"ב צילום: תומי הרפז

אקזיט 700 המיליון של טראסטיר יצא ממצו"ב

בוגרי היחידה עומדים מאחורי לא מעט חברות וסטארט־אפים מצליחים

16.09.2013, 11:03 | מאיר אורבך

מצו"ב, שאינה זוכה לאותה תהילה תקשורתית כמו אחותה 8200, הצליחה להוציא ממנה את טראסטיר, אחד האקזיטים הגדולים בישראל בשנים האחרונות, וכמה סטארט־אפים וחברות מבטיחות אחרות. חברת האבטחה, שייסד מיקי בודאי, בוגר היחידה לשעבר, נמכרה בחודש האחרון ל-IBM ביותר מ־700 מיליון דולר, ובשיחה עם "כלכליסט" מסביר בודאי מה ביחידה גורם ליוצאיה להצליח כל כך גם בשוק האזרחי. "ההכשרה שמקבלים ביחידה היא הטובה ביותר שאפשר לקבל בתחום אבטחת המידע.

קראו עוד בכלכליסט

אנשי פיתוח מעולם האינטרנט תמיד יחפשו את הדרך הטובה ביותר לגרום לתוכנה לעבוד, ואילו אנשי אבטחת מידע יחפשו דרכים לעקוף את התוכנה, לפרוץ אותה ולאתר את הכשלים שלה. הבדלי חשיבה כאלה הם סוג של הכשרת בסיס שלא ניתן לקבל בשום מקום אחר". לדבריו, בודאי משתדל לשלב בטראסטיר את יוצאי היחידה, ורבים מהמחזיקים בתפקידי פיתוח בחברה הם יוצאי מצו"ב.

מייסד טראסטיר מיקי בודאי. משלב בחברה את יוצאי היחידה, צילום: עמית שעל מייסד טראסטיר מיקי בודאי. משלב בחברה את יוצאי היחידה | צילום: עמית שעל מייסד טראסטיר מיקי בודאי. משלב בחברה את יוצאי היחידה, צילום: עמית שעל

בוגר נוסף של היחידה הוא אדם סינגולדה, מקים חברת הסטארט־אפ טאבולה שעוסקת בפיתוח של כלים להטמעת סרטוני וידיאו באתרי חדשות ובניתוח הרגלי הצפייה של הגולשים.  

סינגולדה מספר שטאבולה היתה העבודה הראשונה שלו אחרי השחרור מצה"ל. "הסקתי שיהיה לי קשה למצוא משהו מעניין באזרחות לאחר שירות כמו שהיה לי במצו"ב. אחרי שהבנתי שכל עבודה אזרחית תשעמם אותי, הקמתי את טאבולה בשביל להמשיך את מה שעשיתי שם. התקשרתי לכמה אנשים ששירתו איתי ביחידה והצעתי להם לעשות משהו יחד, וככה קמה החברה".

לדבריו, מצו"ב אינה שונה מכל סטארט־אפ אזרחי. "למדתי שם שהדבר החשוב ביותר הוא האנשים שאתה עובד איתם. במצו"ב לקחו חבורה של חנונים חכמים וטריים והפכו אותם לאחראים לצופן של ישראל. שם ילד בן 19 יודע שאם הוא עושה את הטעות הכי קטנה האויב יכול לפגוע בחיילים".

הוא ממשיך: "זה הדבר הכי קרוב לסטארט־אפ שיכול להיות. ההרגשה היא שאתה מקבל אחריות מבצעית לא קטנה עם כוח מוגבל יחסית, אין שם קידום או בונוס, ומה שמניע את האנשים הוא ההצלחה או הכישלון. לכן זו סביבה מצוינת ליזמים וסטארט־אפיסטים".

תגיות

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
ל-1, החבר'ה האלה מחזירים לחברה והרבה..
מזכיר לך שמס הכנסה מבוסס על גובה המשכורת. תאמין לי שעל כל שקל שנכנס לכיס שלהם הם מכניסים שקל למדינה ואפילו יותר. בנוסף הם מושכים המון השקעות זרות לישראל ומייצרים מקומות עבודה. חוצמזה לא מסכים איתך שקרביים לא מקבלים כלום, יש מגוון רחב מאוד של עבודות שניסיון קרבי נותן (יועצי ביטחון, עבודות שונות במוסד שב"כ וכו', אבטחת אישים, קצין בטחון ועוד..), ואני מכיר המון חבר'ה שהסתדרו יפה מאוד על קשרים שהם הכירו בצבא (ולא ב-8200..). אני גם רוצה להזכיר לך שבכל היחידות הטכנולוגיות בצה"ל יש מינימום קבע שצריך לתת, בדרך כלל המינימום הוא שנה וחצי ואם מגיעים דרך בסמ"ח אז שנתיים וחצי. אז בעוד אתה עשית שירות של 3 שנים והשתחררת בגיל 21, הם עדיין היו על מדים ושירתו בצבא. ובכלל בכל התגובה שלך אתה מדבר כאילו כל מה שהם עושים שם זה לומדים כל היום בכיף שלהם.. אתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהם באים לשם בשביל לדפוק עבודה ולפתח את צה"ל להיות הצבא הטכנולוגי המתקדם והמדהים שהוא היום, דבר לא פחות חשוב מהחבר'ה הקרביים שעושים עבודה מדהימה. ממליץ לך לוותר על המרמור בחיים וקצת לפרגן לאחרים :)
א  |  18.09.13
לכל התגובות