אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

80% מהסטודנטים זקוקים לסיוע מההורים

סקר "כלכליסט" לפתיחת שנת הלימודים האקדמית חושף מלכוד בין־דורי מטריד: 70% מהסטודנטים בני 27-34 עדיין נזקקים לסיוע כלכלי כלשהו ו־21% מהסטודנטים מקבלים מההורים יותר מ־1,000 שקל בחודש. הסיוע לא נעלם גם בתארים מתקדמים ו־82% מהסטודנטים מעריכים שיזדקקו לו גם כשיסיימו את הלימודים וימצאו עבודה קבועה

13.10.2013, 11:52 | נעמה סיקולר
נטל ההשכלה "כשהבת הקטנה תתחיל ללמוד ניאלץ לקחת עוד הלוואה" משפחת גדי, ראשון לציון: "מימון התואר במלואו הוא חלק מהמחויבות שלנו. לבת הגדולה שלנו מימנו את התואר גם אחרי שהתחתנה" הדר קנה, 95 תגובותלכתבה המלאה

80% מהסטודנטים בישראל מקבלים סיוע כלשהו שווה כסף מההורים, לרבות סיוע במגורים, באוכל או ברכב. 63.4% מהסטודנטים מקבלים מהוריהם סיוע כספי ממש. כך עולה מתוצאות סקר "כלכליסט" החדש לפתיחת שנת הלימודים האקדמית.

כשמעמידים מול הממצאים האלה את תוצאות סקר "כלכליסט" שנערך אך לפני חודשיים, שלפיהן 66% מהישראלים לא יכולים לשפר את מגוריהם כי אין להם הון אישי מספק ו־92% מהמתגוררים בשכירות לא רואים כל שיפור עתידי במצבם, מבינים שמדובר באותה הבעיה.

קראו עוד בכלכליסט

ממצאי שני הסקרים משקפים צדדים שונים לאותו המטבע. שניהם מלמדים עד כמה בעיית יוקר המחיה מקשה על הישראלי הממוצע ועד כמה עתיד המגורים בישראל לא מבשר טובות. עוד לפני שהזוגות הצעירים נדרשים לסיוע ההורים ברכישת דירה, הם צריכים את עזרתם ברכישת השכלה, עזרה שמגיעה לפעמים לאלפי שקלים בחודש.

טקס הענקת תארים של בוגרי המרכז הבינתחומי, צילום: יותם פרום טקס הענקת תארים של בוגרי המרכז הבינתחומי | צילום: יותם פרום טקס הענקת תארים של בוגרי המרכז הבינתחומי, צילום: יותם פרום

כ־82% מהסטודנטים שמקבלים סיוע מעריכים שימשיכו להזדקק לו גם בתום תקופת הלימודים. וההורים? אלה משעבדים את עתידם הפנסיוני המתכווץ לטובת סיוע בקיום היומיומי של ילדיהם. כך נראה מלכוד בין־דורי, מלכוד שנעסוק בו בהרחבה בשבוע הקרוב. 

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
על זה בדיוק היתה המחאה החברתית
לא יתכן שבישראל במאה ה-21 הורים ממעמד הביניים לא יוכלו לבלות ויצטרכו להמשיך ולממן את הילדים. על זה היתה המחאה שלצערנו הולידה רק גני ילדים חינם לחרדים ולמעט חילונים שיש להם ילדים. צריך לזכור שמדובר בילדים ששירתו את המדינה שלוש שנים ומתחילים בפיגור לעומת ילדי חו"ל. ילד חרדי ממומן בצורה מלאה על ידי המדינה וגם מקבל מהמדינה כסף למחיה. למה? מה הוא יתרום בעתיד? המדינה צריכה להשקיע במי שיתרום לה בעתיד.
דני  |  13.10.13
14.
ל-4 איזו חשיבה צרה !!!!!!
ועוד יותר מדאיגים אותי האנשים ששמו לך "לייק".... במה אנשים בדיוק מפסידים 3 שנים עבודה ? במקדונלדס ? אתה חושב שאין עדיפות לאנשים שרוצים ללכת לניהול , למשל , ויש להם תואר בניהול ? נכון שתמיד יש "יהלומים" יוצאי דופן אבל כמה בדיוק ??? אז בן דוד שלך ירד מהארץ , אז מה ? הוא פרופסור ! אז הוא יצליח במקום אחר ! את התארים ואת המחקרים אף אחד לא ייקח לו. אתה יכול להשוות אותו למישהו שאין לו כלום ביד ???
ציקו  |  13.10.13
13.
הדבר שבאמת "מטריד" זה שבגיל 30 הם עדיין סטודנטים!
בגיל 30 אדם כבר צריך להיות מסודר עם מקום עבודה וותק של 2-3שנים לפחות,פשוט הם היו חייבים טיול לפני צבא,ואחרי צבא,ואז עוד כמה שנים של חיפוש עצמי.. עזבו שטויות מי שרוצה להסתדר בחיים מסתדר עם יוקר המחייה ועם שאר המכשולים שבדרך,בסופו של יום כל אדם מקבל החלטות לעצמו,זכותם לקבל החלטות שגויות!
גילעד  |  13.10.13
לכל התגובות