אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גורמים בוועדת הכספים: חברות במשק לוחצות לבטל את חוק הריכוזיות צילום: רויטרס

גורמים בוועדת הכספים: חברות במשק לוחצות לבטל את חוק הריכוזיות

ההצבעה על הפרק האחרון בחוק, הקצאת משאבי מדינה לגורמים ריכוזיים, צפויה להתקיים מחר. הממשלה יוזמת: ועדה לצמצום הריכוזיות, במקום רגולטור יחיד

29.10.2013, 22:30 | תומר גנון

ערב ההצבעה בוועדת הכספים על הפרק האחרון בחוק הריכוזיות: גורמים בוועדה טוענים שמופעלים עליהם לחצים כבדים מצד חברות גדולות במשק לבטל את החוק. הגורמים מסרבים לומר מי הן החברות שמפעילות לחצים. היום הסתיימה הקראת הפרק האחרון של החוק, העוסק בהקצאת זכויות בתשתיות מדינה חיוניות לגופים ריכוזיים. ההצבעה על החוק צפויה להתקיים מחר (רביעי).

קראו עוד בכלכליסט

שורה של חברות ענק, ביניהן כי"ל, דלק, שיכון ובינוי, גרנית הכרמל, פז ובזק, עשויות להיכלל ברשימת הגופים הריכוזיים שידרשו לאישור מיוחד כדי לקבל מהמדינה הקצאה של זכות - זכייה במכרז למתן רישיון, התקשרות בחוזה או רכישת החזקה בשיעור משמעותי – בתשתית חיונית (מים, חשמל, תעופה וכו').

דיוויד גילה הממונה על ההגבלים העסקיים , צילום: עמית שעל דיוויד גילה הממונה על ההגבלים העסקיים | צילום: עמית שעל דיוויד גילה הממונה על ההגבלים העסקיים , צילום: עמית שעל

דיון הקראת החוק היום בוועדת הכספים היה עמוס בבעלי תפקידים, לוביסטים ויועצים משפטיים של חברות וגופים שונים. כך למשל הגיעו לדיון אלדד כורש, היועץ המשפטי של בעל שליטה ברשת; נתי שילה, היועץ המשפטי של איגוד החברות הציבוריות; חזקיה ישראל מהתאחדות התעשיינים; יהודה דולב מאיגוד הבנקים; עודד סתר, עוזר מקצועי ליו"ר שיכון ובינוי; אורלי בן שמאי, לוביסטית של רשת; תמר אברמוביץ' וארז גילהר, לוביסטים של שיכון ובינוי; ועדי אביטן, לוביסטית מקורות.

יוזמה: ועדה לצמצום הריכוזיות במקום רגולטור יחיד

בתוך כך, גורמים בממשלה יוזמים הצעה לפיה הממונה על צמצום הריכוזיות, הרגולטור שאמור לנפק חוות דעת בהקצאת זכויות, תהיה ועדה ולא הממונה על ההגבלים העסקיים. מדובר בחזרה להמלצתה המקורית של ועדת הריכוזיות, לפיה הממונה על צמצום הריכוזיות תהיה ועדה שתכלול מלבד הממונה על ההגבלים העסקיים גם את נציגי האוצר ונציגי המועצה הלאומית לכלכלה. על פי הנוסח המעודכן של הצעת החוק, הממונה על צמצום הריכוזיות אמור להיות הממונה על ההגבלים העסקיים, כאשר משרד האוצר והמועצה הלאומית לכלכלה הם בגדר יועצים בלבד.

ההצעה לפיה הממונה על ההגבלים יהיה גם הממונה על צמצום הריכוזיות, עוררה ביקרות בקרב רגולטורים רבים. בדיון שנערך שלשום הודיעו בנק ישראל, משרד התקשורת ומשרד האנרגיה שהם מתנגדים למהלך. "מרוקנים את הרגולטורים מתוכן", אמרה בדיון היועצת המשפטית של משרד התשתיות, דרורה ליפשיץ. "אם יש צוות של יועצים לממונה, אז איך הרגולטורים יכולים להחליט הפוך? או שנותנים לנו סמכות או שלא. אם המועצה הלאומית והאוצר ייעצו נגד, לא נוכל להקצות זכות גם אם נחשוב אחרת".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הנה לכם שרות מיותר שכולנו חייבים במאות ועשרות שקלים. בואו נחסל מטרד זה.
רוצים מחאה? – הנה לכם שרות מיותר שכולנו חייבים במאות ועשרות שקלים. בואו נחסל מטרד זה. בזקבינלאומי - שולם 115.33 ש' לעומת אורנג', 6.20 שקל לחודש. חישוב- בזק בינלאומי עולה פי 19 יותר!!!! להשוואה רולדין רק פי 3 מקופיקס. לא פי 19. לא פקקטה? רוצים עוד? בזקבינלאומי היה מנותק מעל לשנה! בזקבינלאומי מסרבת להשיב את כספי! השר ארדן תומך בבזקבינלאומי! שרותי האינטרנט בישראל (רק בישראל) -הצרכן חייב להתקשר עם 2 חברות שונות האחת "תשתית" - מונופול של בזק והוט. מחירים גבוהים. השני הינו "ספק" בו יותר חברות. בזקבינלאומי חברת בת של בזק . מ ה עושים? על כל אחד מאיתנו –לפנות לשר התקשורת ותציבו בפניו את דרישותיכם: • לפרט תוכנית העבודה בנושא הפסקת הפרדת ספק תשתית – תוכן. • לחייב חברות להפסיק לגבות כסף עבור שרותים בתקופה בהן הלקוח לא היה מחובר בפועל. • להמשיך ביוזמה החיובית של ח"כ איתן כבל, לאסור גבייה מצרכן, על כל שרות שלא סופק למעשה. • לתבוע הסבר ממשרד התקשורת על חוסר פיקוחו ואי התערבותו בהשתוללות המחירים בתחום. • על משרד התקשורת לקבוע תקרת מחיר ופיקוח על התחום הפרוץ של אספקת אינטרנט, או אף ליצור חבילת בסיס בתחום.
jhho  |  30.10.13
2.
רק שהיה ברור לכולם מה קורה פה...
תאגידים חמדנים ובעלי שררה לוחצים (ניסוח מכובס למאיימים) על חברי כנסת שנבחרו בבחירות דמוקרטיות כדי להשפיע על דרך הצבעתם בבית הנבחרים על חוק כלכלי שישפיע ישירות על חיי כל האזרחים במדינה. אחד מהח"כים מחליט להדליף זאת לעיתונות אך כה מפחד מהתוצאות עד שהוא "מדלג" על שמות החברות המאיימות עליו במחשכים. מדובר בהתערבות חמורה מאין כמוה בהתנהלות משטר דמוקרטי. עם זאת, אופתע מאד אם המשטרה תפתח בחקירה. למה ? כי ככה זה אצלנו, כל יומיים שומעים איך רשות המיסים פשטה על דוכן דיסקים צרובים או בית קפה אבל כששודדים את הציבור במיליארדים כל שנה, אף אחד לא נוקף אצבע. ולמה זה ? כי או שהרשויות מפחדות מבעלי ההון או שהן נקנו על ידיהם. לא יודע מה יותר גרוע.
רובספייר  |  30.10.13