אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיואשים וחוששים מהעתיד: מספר הישראלים הפסימיים זינק ב-40% צילום: SHUTTERSTOCK

מיואשים וחוששים מהעתיד: מספר הישראלים הפסימיים זינק ב-40%

כך לפי ה-OECD. מדובר בשיעור גבוה בהרבה בהשוואה לממוצע ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי. ישראל מובילה בשיעור הנשים העניות- 30% ובמקום השני בשיעור הגברים העניים - 25%

05.11.2013, 11:59 | רן אברמסון

ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, OECD, פרסם היום את דו"ח "איך החיים" שלו לשנת 2013. הממצא המדאיג ביותר העולה מן הדו"ח לגבי מדינת ישראל הוא השיעור הגבוה של הנשים העניות בה. ישראל היא המדינה בה אחוז הנשים החיות מתחת לקו העוני הוא הגבוה ביותר מבין מדינות הארגון. קרוב ל-30% מן הנשים בישראל חיות מתחת לקו העוני, יותר מבמקסיקו, ספרד צ'ילה ואיטליה, שמדורגות אחריה ברשימה. גם מצבם של הגברים אינו מעודד: שיעור הגברים החיים מתחת לקו העוני בישראל הוא כ-25%, שיעור שני רק לשיעור הגברים העניים במקסיקו.

קראו עוד בכלכליסט

מידת שביעות הרצון מהחיים במדינות ה-OECD מידת שביעות הרצון מהחיים במדינות ה-OECD מידת שביעות הרצון מהחיים במדינות ה-OECD

הדו"ח הוא חלק ממיזם "מדיניות טובה לחיים טובים" ונוסף על עדכון הנתונים ממדד "החיים הטובים" שהתפרסם במאי, הוא מתמקד באיכות החיים של אזרחי המדינות החברות בארגון בשלושה היבטים נבחרים: החיים בצל המשבר הכלכלי העולמי, הפערים המגדריים באיכות החיים ורווחה במקום העבודה.

מנגד, הדו"ח מלמד שחל שיפור משמעותי בשיעור הייצוג של נשים בפרלמנט – הכנסת. למרות שישראל עדיין מדורגת במקום נמוך יחסית מבחינת אחוז מושבי הפרלמנט שתופסות נשים, ה-26 מתוך 41, ישראל היא אחת המדינות שאחוז הנשים המחוקקות בה גדל בצורה משמעותית בעשור האחרון.

שיעור העובדים העניים בישראל הוא גבוה במיוחד, ורק במקסיקו טורקיה ובצ'ילה יש יותר משקי בית עם בוגר עובד אחד לפחות הנמצאים מתחת לקו העוני.

כבר לא אופטימיים. הישראלים מאמינים כי העתיד יביא עימו הרעה, צילום: SHUTTERSTOCK כבר לא אופטימיים. הישראלים מאמינים כי העתיד יביא עימו הרעה | צילום: SHUTTERSTOCK כבר לא אופטימיים. הישראלים מאמינים כי העתיד יביא עימו הרעה, צילום: SHUTTERSTOCK

נקודת אור בפרק בנושא רווחה במקום העבודה בדו"ח היא העובדה שישראל שנייה רק ללוקסמבורג בהטבות הכספיות, או רשת הביטחון, המוענקת למובטלים בשלב הראשוני של תקופת האבטלה שלהם.

ואולם, הדו"ח מגלה גם שלמרות התפיסה הרווחת של הישראלים, הרואים בעצמם אנשים אופטימיים בדרך כלל, מתברר כי הישראלים נמנים על אזרחי עשר המדינות שמעריכים כי העתיד יביא עימו הרעה במצב הרווחה הכללי שלהם ובאיכות חייהם, ביחס לתפיסה שלהם בנושא זה בעבר. לפי הנתונים שאסף OECD, מספר הישראלים הפסימיים גדל ב-40% ביחס ל-2005, שיעור גבוה בהרבה בהשוואה לממוצע מדינות OECD וגבוה ממדינות דוגמת ברזיל, צרפת ואפילו איטליה מוכת המשבר הכלכלי.

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
לא רוצים אותי פה!!
שירתתי מלא, אני עם 16 שנות לימוד, בעל עסק די יציב ומצליח, משלם מסים כמו טבע, מתנדב, שומר חוק, אוהב את ישראל, איש תרבות, אכפתי וחמלתי. יש לי תחושה עזה שלא רוצים אותי פה אבל לאן? אוסטרליה (ואם כן סידני או מלבורן) צפון אמריקה (ואם כן ארה"ב או קנדה, ניו-יורק או מיאמי, טורונטו או ונקובר) אירופה (ואם כן שמש ים תיכונית או מדינה צפונית מסודרת ותרבותית) הודו? (הייתי שם בקיץ, מחירים בין חמישית לעשירית מפה ויש בה הכל) מה עושים?? ישראל היא הכי בית בשבילי. האם לזרוק הכל לאנחות?
אל-יו-קים  |  05.11.13
לכל התגובות