אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלחץ עובד: סלינגר שוקלת להקפיא יישום מגבלת דמי ניהול צילום: אוראל כהן

הלחץ עובד: סלינגר שוקלת להקפיא יישום מגבלת דמי ניהול

הממונה על שוק ההון ביקשה להגביל את דמי הניהול שמשלמים החוסכים לפנסיה על ניהול השקעות חיצוני. ל"כלכליסט" נודע כי בעקבות טענות שההחלטה תמיט חורבן על החיסכון הפנסיוני, תבחן סלינגר הקפאת יישום חקיקה בשלושה חודשים

08.12.2013, 08:17 | רחלי בינדמן

דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון במשרד האוצר, בוחנת הקפאה של שלושה חודשים ביישום החקיקה המהפכנית שלה, שבמסגרתה יוגבלו דמי הניהול הכפולים שמשלמים החוסכים לפנסיה על רכישת ניהול השקעות חיצוני. 

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי בעקבות פניות של שורה ארוכה של גורמים, ובראשם נציגי חברות הביטוח ובתי ההשקעות, המנהלים את כספי הפנסיה של הציבור, צפויה סלינגר לאשר דחייה ביישום חקיקה שהיתה אמורה להיכנס לתוקף כבר בינואר הקרוב.

במסגרת הטיוטה הוחלט כי גופי הפנסיה יוכלו להשית על החוסכים דמי ניהול, הנוספים לדמי הניהול השוטפים שהם משלמים, בשיעור שאינו גבוה מ־0.15% בשנה. מנהלי ההשקעות של גופי הפנסיה שהגישו הערותיהם לטיוטה טוענים בחריפות כי מגבלה שכזו תמיט חורבן על החיסכון הפנסיוני, משום שתפגע באיכות ההשקעות של גופי הפנסיה מעבר לים וכפועל יוצא בפיזור וביזור ההשקעות כדי להקטין את רמת הסיכון שלהן. אותם גופים אף טענו בפני סלינגר כי רק בעקבות הטיוטה הם הקפיאו השקעות שהחלו לבחון עד לקבלת הבהרות מאגף שוק ההון. זאת כיוון שחלק מהגופים כבר מגיעים היום לרף המגבלה החדש וחלקם אף חורגים ממנו.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי קרנות השקעה ישראליות פנו אף הן לסלינגר והתריעו כי ההשקעה הראשונה שגופי הפנסיה ייפטרו ממנה היא בקרנות השקעה, כיוון שהן גובות דמי ניהול גבוהים יותר מאלה הנגבים בגין מוצרי השקעה אחרים ואף על פי שהן נוטות להשיג תשואות גבוהות משמעותית לאורך זמן.

באופן זה, הם טענו, ייווצר ניגוד עניינים בין מנהל השקעות הפנסיה לבין החוסך, מפני שמנהל ההשקעות יעדיף לחסוך לעצמו הוצאות אף על פי שהן עשויות להיות מצוינות לחוסך.

עוד נודע כי באגף שוקלים, מסיבות של עידוד הצמיחה במשק המקומי, להחריג מהמגבלה את ההשקעה בקרנות ישראליות. אלא שהחרגה כזו יכולה לעורר ביקורת על האגף שלפיה הוא משתמש בכספי החיסכון למטרות כלל־משקיות, ואילו מנהלי ההשקעות צריכים לבחור קרנות על בסיס איכות ולא לפי שיקול גיאוגרפי.

גם קרנות זרות יוכלו לצאת נגד העדפה כזו ופגיעה ביחסי גומלין בינלאומיים. מאגף שוק ההון נמסר בתגובה: "אגף שוק ההון בוחן את הערות הגופים והשוק לטיוטה שפורסמה".

דורית סלינגר, צילום: אבי אוחיון, לע"מ דורית סלינגר | צילום: אבי אוחיון, לע"מ דורית סלינגר, צילום: אבי אוחיון, לע"מ

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
חורבן הפנסיה של החוסכים השבויים
חורבן הפנסיה הוא עובדה קיימת ונובע מניהול מוטה בעלי ענין ודמי הניהול הגבוהים. ובינתיים כספי החוסכים מתערמים בחברות הביטוח הפנסיוני ואצל מנהליהן. כל המגבלות לא הצליחו למנוע השקעות בעלי ענין ואת השכר והתנאים המופלגים שזוכים בזכותן מנהלי קרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים. במקום להגביל את העמלות יש צורך לשחרר את חיסכון החובה מצפורני בעלי הענין ע"י יצירת אפשרות אמיתית לניהול עצמי של תיק פסיבי, בדמי ניהול מזעריים, וניהול עצמאי, בדמי ניהול המקובלים בתיקים בניהול עצמי. המפקחים לדורותיהם דאגו למנוע בפועל אפשרות זאת וזאת ניתן לראות במבחן התוצאה ומבחן התגמול שזכו לו מהחברות העוסקות בביטוח פנסיוני.
cleareye  |  08.12.13