אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכות: נזק של כ-100 מיליון שקל לחקלאים בשל הסופה צילום: חיים הורנשטיין

הערכות: נזק של כ-100 מיליון שקל לחקלאים בשל הסופה

כך עולה מהערכה ראשונית של הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות. עיקר הנזק נגרם מפגיעה של הברד בפירות. גם בענף הלול נגרמו קריסות לולים בצפון הארץ. באגרקסקו טוענים כי צפוי מחסור בשוק המקומי בגידולים שנפגעו מה שיוביל לעליות מחירים

15.12.2013, 12:32 | גיל קליאן
הסערה שהתחוללה בסוף השבוע גרמה לנזקים של כ-100 מיליון שקל לחקלאים. כך עולה מהערכה ראשונית של קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות. עם זאת, היות ומדובר בנזקי קרה שעדיין לא נאמדו במלואם, יתכן כי הנזקים יתפחו פי כמה. לשם השוואה, בקרה שהתרחשה בשנת 2008 פיצתה קנט חקלאים בהיקף 500 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

חממה שקרסה (ארכיון), צילום: חיים הורנשטיין חממה שקרסה (ארכיון) | צילום: חיים הורנשטיין חממה שקרסה (ארכיון), צילום: חיים הורנשטיין

גם חברת אגרקסקו עדכנה הבוקר כי קיבלה פניות מעשרות חקלאים על נזקים שהיא מעריכה בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים לגידולים. בחברה צופים גם מחסור בשוק המקומי בגידולים שנפגעו, מה שיוביל לעליות מחירים במוצרים אלה.

מנתונים ראשונים של קנט עולה כי נזקים נגרמו לגידולי ירקות בשטחים פתוחים ובכללם תפוחי אדמה, בצל וגידולי עלים כגון חסה וכרוב וכן גידולי תבלין. הרוחות גרמו לנפילה ולפתיחה של חממות – בהן לרוב פרחים, עגבניות ופלפלים. בנוסף, הברד והרוחות פגעו גם בפרדסים ומטעי אבוקדו. עיקר הנזק נגרם מפגיעה של הברד בפירות וכן מהרוחות שגרמו לנשירת פירות ושבירת עצים. גם בענף הלול נגרמו קריסות לולים בצפון הארץ, כתוצאה מהשלג וכן הצפות של לולים.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
על תהיו אופטימים
הסיכוי שהחקלאי יקבל משהו מהביטוח שואף לאפס. היינו בסיפור הזה בעבר כאשר פירות שלנו נפגעו מברד ושנה אחר כך משרב, וקיבלנו גורניש מהביטוח. למה כי הם יודעים לקחת ולא יודעים/רוצים לתת . אני מודה שאני כבר לא זוכר מה התירוץ , אני חושב כח עליון. כאשר הביטוח הוא על נזקי טבע. הגיוני שנזק טבע לא כולל כח עליון. מה לא?
זק  |  15.12.13
4.
המדינה צריכה לעשות שלושה דברים כדי למנוע עליית מחירים
1. כל חקלאי שיעלה את מחירים של היבול עליו קיבל פיצוי יקנס בכפל הפיצוי. 2. לייבא את אותם יבולים שנפגעו וצפי יבול קטן מהביקוש וזאת למניעת העלאת מחירים על ידי המתווכים והקמעוניים. 3. לקבוע באופן חריג מחיר מרבי לצרכן של אותם יבולים.
אדר  |  15.12.13
לכל התגובות