אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירוג בינ"ל: ישראל במקום ה-14 בעליית מחירי הנדל"ן צילום: תומי הרפז

דירוג בינ"ל: ישראל במקום ה-14 בעליית מחירי הנדל"ן

עפ"י דירוג אתר הנדל"ן "גלובל פרופרטי גייד", מחירי הדירות בישראל עלו ברבעון השלישי ריאלית ב-5.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. במקום הראשון עומדת דובאי, שם זינקו מחירי הנכסים למגורים ב-21.4%. בארה"ב עלו מחירי הדירות בשנה החולפת ב-9.4%, בגרמניה, ב-9.6%, ובבריטניה ב-1.5%

16.12.2013, 11:55 | עינת פז-פרנקל

ישראל ניצבה במקום ה-14 בעולם שיעור עליית מחירי הדירות ברבעון השלישי של 2013, ללא שינוי מהרבעון הקודם. כך קובע הדירוג העולמי של שווקי הנדל"ן שפרסם היום (ב') אתר הנדל"ן הנחשב, "גלובל פרופרטי גייד" (Global PropertyGuide). ברבעון הראשון של השנה דורג שוק הנדל"ן למגורים בישראל במקום תשיעי. 

קראו עוד בכלכליסט

כותבי המחקר מציינים על שוק הנדל"ן הישראלי: "שוק הנדל"ן למגורים נותר חסון ברבעון השלישי, הביקוש לדיור עלה קלות ב-1.73%, וסקטור הבנייה מתרומם, כאשר התחלות הבנייה זינקו ברבעון השלישי ב-17.11% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד".

מנתוני גלובל פרופרטי גייד עולה, כי מחירי הדירות עלו בישראל בשיעור ריאלי של 5.62% ברבעון השלישי, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, ובשיעור ריאלי של 1.34% בהשוואה לרבעון השני השנה. נומינלית, זינקו מחירי הדירות ב-7.42% ברבעון השלישי, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ועלו ב-2.4% בהשוואה לרבעון השני.

דובאי (ארכיון) דובאי (ארכיון) דובאי (ארכיון)

עוד עולה מהסקירה כי, במקום הראשון בטבלת שוקי הנדל"ן העולמית דורג שוק הנדל"ן של דובאי, שם זינקו מחירי הנכסים למגורים בשיעור ריאלי של 21.4% ברבעון השלישי השנה, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

במקום השני ניצבת טייוואן, עם זינוק של 15%, ובמקום השלישי אסטוניה (נבדקה הבירה טאלין), עם עלייה של 12.3% במחירי הדירות בשנה החולפת.

לעומתן, דורגו בתחתית הטבלה: ספרד, עם צניחה של 9.5% במחירי הדירות; יוון, עם צניחה של 9%; ורוסיה, בה ירדו

מחירי הדירות ב-8.2% ברבעון השלישי, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

בארה"ב עלו מחירי הדירות בשנה החולפת ב-9.4%, בגרמניה, ב-9.6%, ובבריטניה טיפסו המחירים ב-1.5%. בסך הכל, נרשמו ברבעון השלישי של השנה "הביצועים החזקים ביותר מאז שנות הפריחה של 2006-2007", מציינים בגלובל פרופרטי גייד. בחישוב ריאלי, הכולל בחשבון את האינפלציה ב-41 המדינות שנסקרו, עלו מחירי הדירות ב-28 ארצות.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
המחירים יכולים להיחתך בחצי ללא שום סיכון לבנקים! ולכל היותר 1.5 מיליארד נזק חד פעמי !!
בישראל, כ 90% מהמשכנתאות ניתנות כבר שנים- במינוף של פחות מ 60%, כלומר הבנק יכול לספוג 40% ירידת ערך של הנכס. החריגים שלקחו מעל זה- השתמשו בביטוח EMI וממילא הוגבלו ל 75% מינוף בשנה האחרונה. מחירי הנכסים עלו ב 10%-20% מאז שהם נרכשו. לוקחי המשכנתאות החזירו כ 10%-20% מהקרן בשנים האלו. תחשבו את הכל ביחד, המחירים יכולים להיחתך בחצי !! ועדיין הבטוחה שווה לערך החוב. הבטוחות יכסו את כל ערך הנכס גם אחרי ירידת מחיר היסטרית של 50%. אבל גם אם יהיו נכסים שלא מכוסים, זה יהיה ברמה של 100-200 אלף שקל. נניח ששיעור הפיגורים קופץ מ 1% ל 20% בגלל משבר. מתוך חצי מליון לוקחי משכנתאות, רק ל 50,000 הנכס לא מכסה את החוב. מתוכם, רק 10,000 יכנסו למצוקה ויפסיקו לשלם. תעשו חישוב: 10,000 כפול 150,000 הפסד לבנק על כל נכס = 1.5 מיליארד שקל מדובר בנזק חד פעמי, שיתרחש בתרחיש קיצון לא סביר בכלל. (דוד קליין על הפחדים של פישר: "טעות מוחלטת בדיאגנוזה, כאן זה לא אמריקה"). נזק של 1.5 מיליארד, חד פעמי, שהבנקים יכולים לעמוד בו, וגם אם לא- אז הממשלה יכולה לסייע כך שהסכום יתפזר על כל הציבור ולא יורגש בכלל. כדי להימנע מתרחיש זה, מפחדים להוריד את מחירי הדיור ולכן עוד ועוד צעירים משלמים חצי מליון שקל כל אחד, שזה מסתכם ב 50 מיליארד שקל תוספת למדינה, שמגיעה ברובה ממגזר הצעירים, בריבית דריבית, וזה נמשך כך שנה אחרי שנה כבר 4 שנים !!
בנקאי , בנתיים עושקים את הצעירים  |  16.12.13
14.
המחירים כבר בירידה! זה רשמי ופורסם במדד הלמ"ס! זה נמשך כבר כמעט 3 חודשים:
הלמ"ס הודיע על ירידה של 0.1% במחירי הדירות באוקטובר. בנוסף לכך הודיעו כבר על צניחה משמעותית בהיקף המשכנתאות בנובמבר, של 16%, בעוד שבשנה רגילה, נובמבר תמיד חזק יותר ב 10% ביחס לאוקטובר-ללא-חגים (כמו שהיה השנה). זאת ועוד- המצב בדצמבר בבנקים למשכנתאות מראה על המשך ירידת ביקוש ואפילו ירידת מחירים, הרבה מעבר ל 0.1% שמדדה הלמ"ס באוקטובר. להערכתי מבצעי המכירות של הקבלנים בנובמבר ודצמבר מעידים שחוסר הביקוש נמשך, ועכשיו המלאי הבלתי מכור מתחיל להעיק עליהם וההנחות גבוהות בהרבה מ 0.1% שנמדדו באוקטובר. (שלא לדבר על מבצעי מימון נדיבים , מבצעים למועדני צרכנות, ושדרוגים לדירה בחינם). הסיבה לירידה בביקוש היא לא "שנגמר הכסף" אלא שנותנים פחות מינוף בגלל המגבלות על הלוואות המשכנתא. זה והאפקט של שר השיכון שמבטיח ירידות. שימו לב שמבחינת הקרקעות לא השתנה כלום, ומבחינת הריבוי הטבעי לא השתנה כלום. והריבית עדיין 1% סופר נמוכה! ועדיין, "קסם" לא יאומן - המחירים יורדים! המסקנה היא שהביקוש גמיש ולא קשיח, הוא יכול לרדת פתאום כשהציבור מבין שהמחירים כבר לא "בורחים" לו
צעירים קחו את הזמן  |  16.12.13
לכל התגובות