אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסדר בורגראנץ': מסר מצער מהעליון צילום: אוראל כהן

הסדר בורגראנץ': מסר מצער מהעליון

מהחלטת ביהמ"ש העליון עולה שתחום הפירוקים ימשיך להתנהל תוך מתן יד חופשית לבעלי תפקיד, בפיקוח רופף וחסר מצד הכנ"ר ובהתערבות מינימלית של בתי המשפט

23.12.2013, 21:31 | ענת רואה

אף כי השופט עמית הבהיר שהשאלות המשפטיות בתיק בורגראנץ' מורכבות ואין להן תשובה ברורה בפסיקה, הוא בחר למעשה להימנע מלהכריע בהן והעדיף להפוך למעין מגשר.

במקום להיכנס בעובי הקורה, להעביר את התיק להרכב של שלושה שופטים ולפרסם הלכה ברורה, מנומקת ומחייבת, החליט השופט עמית לסיים בתוך שלוש שעות תיק שנמשך חמש שנים באמצעות "ויתור סמלי" (640 אלף שקל פחות) מצד פז, ולאשר בכך הסדר שהשופטת מיכל אגמון־גונן פסלה פעמיים - והכל בשם "טובת הנושים". במהלך ה"גישור" הזה בוצע בשופטת אגמון־גונן לא פחות מסיכול ממוקד.

שופט ביהמ"ש העליון יצחק עמית, צילום: עטא עוויסאת שופט ביהמ"ש העליון יצחק עמית | צילום: עטא עוויסאת שופט ביהמ"ש העליון יצחק עמית, צילום: עטא עוויסאת

האחרונה, שאינה שופטת במחלקת הפירוקים, קיבלה לטיפולה את האחריות לרשת ההמבורגרים רק מפני ששופטות הפירוקים פסלו את עצמן, ועשתה מה שרוב שופטי הפירוקים לא מעלים על דעתם לעשות: היא התערבה בהסדר משום שמצאה שהוא מנוגד לאינטרס הנושים הרגילים, אף שהמפרקים, הכונס, וגם הכנ"ר תמכו בו.

זו התערבות ברוכה מבחינת הנושים, שתמיד עומדים בסוף התור ומקבלים את הפירורים שאחרי חלוקת השלל לכל האחרים, ואין מי שידבר בשמם בבית המשפט. השופט עמית הבהיר שהתערבות זו אינה לרוחו. הוא אפילו הביע תמיהה על התערבות השופטת בהסדר והבהיר כי בית המשפט איננו האופטרופוס של הנושים.

בכך הוא מעגן ומקבע את תפקידם של שופטי הפירוקים לשמש חותמת גומי של הכנ"ר ושל בעלי התפקיד. המסר המצער העולה מההחלטה הוא שמה שהיה הוא שיהיה. תחום הפירוקים ימשיך להתנהל תוך מתן יד חופשית לבעלי תפקיד, בפיקוח רופף וחסר מצד הכנ"ר ובהתערבות מינימלית של בתי המשפט.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
למגיב 3
ענת יקרה, תודה על תגובתך. ממליץ קודם כל לקרוא את פסק הדין ולגלות שהסיבה המרכזית לביטול החלטתה של אגמון היא כי הנושים תמכו בהסדר. תמיכה או התנגדות נחשבת רק לנושים שטרחו להגיע לאסיפה ומי שלא מגיע לא נחשב. אם נושים שהתייצבו תמכו (ובדרך כלל תמיד יש נושים שלא טורחים להגיע או לשלוח הצבעות) זה אומר שהנושים תמכו. יש דרך שקבועה בחוק לגבי זימונים. הנושים שתמכו הם לא בדיוק "מסעודה משדרות" אלא חברות גדולות עם עורכי דין. אם הם תמכו כנראה שיש להם סיבה. דווקא הנושים שמגיעים הם בדרך כלל בעלי היכולות ואלה הזוכים לייעוץ משפטי להגן טוב טוב על האינטרסים שלהם. ההחלטה של מיכל אגמון פגעה בנושים והיתה ממיטה עליהם אסון. מעניין אם במקרה כזה היו יכולים לתבוע את השופטת?
מגיב 2  |  25.12.13
3.
למגיב 2
זה ממש לא נכון שהנושים תמכו בהסדר, השופטת מיכל אגמון קבעה שרק 25% מהנושים הצביעו בעדו, והאחרים בכלל לא התייצבו לאסיפה כי לא ידעו עליה, וזו אחת הסיבות לפסילת ההסדר. העליון קיבל את טענת הכונס והמנהלים המיוחדים שלפי התקנות אפשר להודיע על הסדר במודעה בעיתון, ומי שלא ראה את המודעה זו בעיה שלו. כך שהעליון אישר הסדר שזכה לתמיכה של 25% מהנושים בלבד. יחי ההבדל הקטן.
אחד שמכיר  |  25.12.13