אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תנאי השכר לבכירי אל על אושרו ברוב של 55.8% בלבד צילום: סיון פרג'

תנאי השכר לבכירי אל על אושרו ברוב של 55.8% בלבד

בין הגופים שהתנגדו, תמיר פישמן קרנות נאמנות, קופת התגמולים של עובדי האוניברסיטה העברית, קרנות הנאמנות של אלומות ספרינט ואנליסט, קרנות הנאמנות של מיטב דש והפניקס; כעת מתכננים העובדים לדרוש העלאות שכר גם לעובדים הזוטרים

08.01.2014, 12:28 | גיל קליאן

אסיפת בעלי המניות של אל עלאישרה היום את התוכנית החדשה לתגמול הבכירים – לאחר שאתמול יצאו נגדה העובדים במכתב שטוען לשורה של פגמים בתנאי השכר החדשים. ההחלטה אושרה ברוב דחוק של 55.8% מבעלי המניות, כאשר שאר בעלי המניות שאינם בעלי עניין אישי בהחלטה הצביעו נגד. 

קראו עוד בכלכליסט

בין הגופים שהתנגדו לאישור מדיניות השכר החדשה באל על: תמיר פישמן קרנות נאמנות, קופת התגמולים של עובדי האוניברסיטה העברית, קרנות הנאמנות של אלומות ספרינט ואנליסט, קרנות הנאמנות של מיטב דש והפניקס. בין התומכים במדיניות השכר: משקיעים זרים כמו ג'יי פי מורגן ובנק ניו יורק מלון, איילון קרנות נאמנות, הראל פיא קרנות נאמנות, מנורה וכלל ביטוח.

כעת מתכננים העובדים לדרוש מהנהלת החברה לשפר את תנאי ההעסקה שלהם כולל העלאות שכר גם לעובדים הזוטרים – וזאת כחלק מהמו"מ המתמשך בין ההנהלה לעובדים על הסכם העסקה הקיבוצי החדש בחברה. מדיניות השכר החדשה מכעיסה את הוועד, ולא מן הנמנע כי קיפאון נוסף במו"מ על הסכם ההעסקה לעובדים יוביל לסכסוך עבודה בחברה.

מטוס אל על מטוס אל על מטוס אל על

העובדים טענו בין השאר במכתב ששיגרו לבעלי המניות כי קביעת תקרה של 6 משכורות לבונוס השנתי לסמנכ"לים יכולה ליצור מצב בו הבונוס לבכירים יהיה גבוה פי 90 לעומת הבונוס לעובד הממוצע, ופי 120 לעומת הבונוס החציוני לעובד בחברה. "פער כזה אינו סביר, אינו מקובל בחברות בורסאיות מקבילות, ויש לדאוג להקטינו בערך של שני שליש", כתבו העובדים. כמו כן טענו העובדים נגד השוואת מדיניות השכר באל על לחברות מקבילות, כשהטענה העיקרית היא שההשוואה בוצעה מול חברות בורסאיות רווחיות – כאשר אל על אינה מציגה רווחיות עקבית.

בנוסף התייחסו העובדים ספציפית לתנאי העסקתו של היו"ר, עמיקם כהן. לטענתם, למרות שבדו"ח 2010 של החברה הוגדר כהן כעובד במשרה מלאה, בדו"חות שלאחר מכן הוגדר כהן כעובד במשרה חלקית, לא כל דיווח מצד החברה על ירידה במעורבותו של כהן בחברה או בהפחתת שכרו בעקבות הפחתת אחוזי המשרה.

לא רק ששכרו של כהן לא הופחת, כתבו העובדים, אלא שהוא עלה ב-15% מאז החל לעבוד בגלל הצמדה למדד. כך טענו העובדים כי לפי התנאים הקודמים זכאי כהן לשכר בעלות של כ-1.2 מיליון שקל, ולפי התנאים החדשים עלות שכרו יכולה להגיע ל-1.8 מיליון שקל, לא כולל מענק פרישה של 3 משכורות שלא היה חלק מהסכם ההעסקה הקודם.

תגובת ועד עובדי אל על: "הנהלת אל על הוכיחה פעם נוספת כפי שנהגה לעשות זאת בשנים האחרונות שהיא יודעת ואוהבת ליהנות מרווחי החברה. עובדי אל על אשר הם האחראים העיקריים להצלחת החברה דורשים להינות אף הם מאותם רווחים. אנו נמצאים בעיצומו של מו"מ והתנאים הבסיסיים שלנו לחתימה על הסכם הינם תוספת שכר ראוי לעובדים כבר השנה וכן תוספת שכר בכל שנת רווח שתבוא. לא ייחתם הסכם ללא קיום תנאים אלו. אנו קוראים להנהלת החברה לשבת איתנו באופן מיידי ולהגיע עמנו להסכמות. במידה והדבר יגרר ולא יסתיים בתקופה הקרובה או נאלץ לפעול בצעדים ארגוניים".

תגיות