אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקשה לייצוגית נגד בזן: רושם מוטעה בנוגע לחוב צילום: גיל נחושתן

בקשה לייצוגית נגד בזן: רושם מוטעה בנוגע לחוב

הבקשה הוגשה בסוף השבוע לביהמ"ש המחוזי, ובמרכזה הטענה כי החברה יצרה רושם מוטעה שהיא פועלת בהצלחה להקטנת החוב שלה, שעה שמדיווחים מתגלה תמונה הפוכה

19.01.2014, 08:06 | יניב רחימי וזוהר שחר לוי

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה בסוף השבוע בקשה לתובענה ייצוגית נגד בזן בטענה שהחברה יצרה רושם מוטעה שהיא פועלת בהצלחה להקטנת החוב שלה, שעה שמדיווחים מתגלה תמונה הפוכה. 

קראו עוד בכלכליסט

לטענת התובע, מאיר אזנקוט, שרכש מניות בזן בתמורה ל־240 שקל, מהרבעון הראשון של 2012 התקשרה בזן בעסקאות מוסוות של יותר מ־750 מיליון דולר, המגדילות מהותית את החוב הפיננסי שלה. לדבריו, בניגוד לרושם שבזן יצרה באמצעות דיווחים חסרים ומטעים, שלפיו היא פועלת בהצלחה להקטנת חובה הפיננסי, בפועל החוב הפיננסי שלה הפחית מהותית את שווי נכסי החברה.

בבקשה שהוגשה לבית המשפט מפורטים שני סוגים של עסקאות אשראי פיננסי. האחת, עסקאות לקבלת אשראי מִספקים הנושאות ריבית בהיקף מוערך של יותר מ־500 מיליון דולר. לטענת התובע, בגילויים החס

רים של החברה אין פירוט של היקף האשראי ושל תנאיו לרבות שיעור הריבית.

השנייה עוסקת בהלוואה המובטחת במלאי של נפט גולמי בהיקף גבוה מ־200 מיליון דולר. בתצהיר טוען התובע שמדובר בעסקה שמהותה הכלכלית היא הלוואה נושאת ריבית וצמודה לעלייה של מחירי הנפט הגולמי, אך זאת הוסוותה כעסקה לזמינות מלאי.

מחוות דעת של ד"ר מאיר אמיר, שהתבקש לבדוק את העסקאות בידי התובע, עולה שבזן לא סיפקה גילוי מלא ונאות של העסקאות והדיווחים שמסרה. לטענתו, בזן הסוותה את מהותן האמיתית של עסקאות האשראי הפיננסי. על פי חוות דעת המומחה הכלכלי ששכר התובע, הנזק שנגרם הוערך ב־0.57 שקלים למניה.

מבזן נמסר בתגובה: "מסמכי התביעה לא הומצאו לחברה כדין וטרם היתה לה השהות ללמוד את פרטי הטענות הנכללות בה. בהתאם לא תוכל החברה להגיב לגופו של עניין".

מנכ"ל בזן אריק יערי, צילום: סיון פרג מנכ"ל בזן אריק יערי | צילום: סיון פרג' מנכ"ל בזן אריק יערי, צילום: סיון פרג

תגיות