אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החזר הוצאות הנסיעה יעלה ל-26.4 שקל ליום עבודה צילום: ענר גרין

החזר הוצאות הנסיעה יעלה ל-26.4 שקל ליום עבודה

תקרת ההחזר תעלה ב-4.7% בהתאם לעליית תעריפי התחבורה הציבורית. כמעט כל שכיר זכאי להחזר, גם אם הוא מגיע לעבודה ברגל

20.01.2014, 09:39 | מיקי פלד

החזר הוצאות הנסיעה לשכירים יעלה ל-26.4 שקל ליום עבודה לעומת 25.2 שקל ליום עד כה. העלייה, בשיעור של 4.7%, היא תוצאה של התייקרות התחבורה הציבורית בתחילת השנה.

קראו עוד בכלכליסט

ההסכם שמעגן את הגדלת השתתפות המעסיקים בהוצאות הנסיעה של עובדיהם נחתם השבוע בין יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, למנכ"ל התאחדות התעשיינים ונשיאות ארגוני המעסיקים, אמיר חייק.

ההסכם קובע כי ההשתתפות תחול רטרואקטבית מה-1 בינואר לאחר ששר הכלכלה, נפתלי בנט, יחתום על צו הרחבה שיחיל את ההסכם על כלל העובדים השכירים במשק, בין אם הם חברי הסתדרות או לא.

תלוש שכר. ההחזר על נסיעות עולה, צילום: עטא עוויסאת תלוש שכר. ההחזר על נסיעות עולה | צילום: עטא עוויסאת תלוש שכר. ההחזר על נסיעות עולה, צילום: עטא עוויסאת

על פי ההסכמים שבין ההסתדרות וארגוני המעסיקים, כל עובד זכאי להחזר נסיעות גם אם הוא מגיע למקום העבודה ברכבו הפרטי, בתחבורה ציבורית או ברגל. מקרה חריג הוא כאשר המעסיק הוא זה שמארגן הסעה בחינם לעובדיו הלוך וחזור, ואז העובד לא זכאי להחזר נסיעות. אם ההסעה היא רק לכיוון אחד, אז המעסיק צריך להחזיר מחצית מהסכום שנקבע בהסכם.

ההסכם גם קובע כי סכום ההחזר היומי הוא התקרה המקסימלית שבה ניתן לחייב את המעסיק, והוא יכול להחליט לשלם לעובד פחות, כמו לדוגמה רק את עלות כרטיס חופשי חודשי אם זה מספיק בשביל שהעובד יגיע מביתו למקום העבודה וחזרה. כרטיס כזה לחלק הארי של גוש דן עולה 246 שקל בחודש, פחות ממחצית מהעלות של תקרת החזר ההוצאות. העלות של כרטיס חופשי חודשי במרחב ירושלים, כולל אזור מבשרת ציון עד מעלה אדומים, הוא זהה.

תגיות