iAngels: להשקיע ביחד עם היזמים הגדולים בהייטק
בית השקעות חדש מאפשר למשקיעים מנוסים להצטרף להשקעותיהם של גיגי לוי, משה ליכטמן, טל ברנוח ואחרים. המצטרפים יקבלו את נתוני החברות, המוצרים ויעדי הגיוס בדומה לקיקסטארטר ו-eToro
רוצים להשקיע יחד עם משקיעי צמרת כמו גיגי לוי, משה ליכטמן וטל ברנוח? עד עכשיו הייתם צריכים להיות חברים שלהם כדי שזה יקרה. בית השקעות חדש בשם iAngles מאפשר לכם לעקוב אחד לאחד אחר משקיעי העל בחברות הייטק.
קראו עוד בכלכליסט
שלמו לפחות 5,000 דולר ותוכלו להשתתף בהשקעה בחברת סטארט-אפ שכבר קיבלו התחייבות מאחד או יותר ממשקיעי העל לגיוס הון.
אבל אל תמהרו לשלוף את פנקס הצ'קים; בחברות יוכלו להשקיע רק בעלי הון של מעל 12 מיליון שקל, או משקיעים סדרתיים שיוכלו להוכיח כי כבר ביצעו יותר משלושים השקעות בשנה האחרונה, או שהנם משקיעים מנוסים בשוק ההון, בקיצור: רק מי שעומד בחוק ניירות הערך להשקעה בחברות פרטיות במודל של קבוצת משקיעים. ועם זאת, לפי החוק יכולים להכנס לכל השקעה שכזו 35 משקיעים שאינם נדרשים לעמוד בקריטריונים המחמירים.
eToro כחול לבן
אם הרעיון הזה נשמע לכם מוכר, הוא בוודאי מזכיר לכם את הסטארט-אפ eToro שמאפשר למשקיעים פרטיים לבצע השקעות בצמוד לביצועי משקיעים מובילים בעולם. ואכן, רעייתו של המייסד והמנכ"ל יוני אסיא, מור אסיא, היא אחת ממייסדות בית ההשקעות, יחד עם שלי הוד מויאל. "ראינו ב-eToro כיצד משקיעים שעוקבים אחרי משקיעים מוצלחים, מציגים גם הם תוצאות טובות יותר מאשר כשהם משקיעים לבדם. אנחנו לא ממציאים את הגלגל, אלא לוקחים השקעה קבוצתית שקיימת בלאו הכי לצד משקיעים מובילים והופכים אותה לתהליך דיגיטלי ושקוף". להוד-מויאל ולאסיא הצטרפו משקיעים פרטיים כגון גיגי לוי, יובל בהרב, ג'ואי לואו, דיוויד אסיא, ינקי מרגלית ודניאל רקנאטי שמעורבים גם בפעילותו בית ההשקעות ובסיוע לחברות הפעילות בו. משקיעים נוספים הצטרפו אליו כדי לחשוף בפניו את השקעותיהם בהם טל ברנוח, משה ליכטמן, רפי גידרון, יריב גילת, יובל טל, חגי טל, אהוד לוי, אסתר ברק מחממת נילסן ותמר רשף מאדלר חומסקי. מנויים שעמדו בתנאי הסף יוכלו להשקיע באמצעות העברה בנקאית תוך שימוש באתר האינטרנט של בית ההשקעות, שמזכיר במידת מה את קיקסטארטר: החברה שתוצג תחשוף כמה הון היא מעוניינת לגייס וכמה גייסה עד כה. הנתון האחרון יחולק לשניים: נתון אחד שמצביע על ההון אליו התחייבו סך האנג'לים המובילים וההון שגוייס סך הכל ממשקיעים מצטרפים. עם זאת, החברה לא תציג כמה השקיע כל אחד באופן פרטי אלא תציג נתון כולל למשקיעים המובילים ונתון נפרד למשקיעים המצטרפים.חסכון דמי הניהול
עד כה גויסו ב-iAngles כמיליון דולר רק ממשקיעים מצטרפים לשלוש חברות סטארט-אפ: Seven Elements, חברה המפתחת משחקי אסטרטגיה למובייל עבור שוק השחקנים החצי-מקצועיים (Midcore), חברת Brandshield, העוסקת באיתור הפרה של סימני מסחר של מתחרים בדפי תוצאות של חיפוש וחברה שלישית שביקשה שלא להיחשף בשלב זה. אנחנו מכירים את בית ההשקעות Ourcrowd של ג'ון מדבד המגייס אנג'לים ומשקיעים פרטיים להשקעות בחברות. במה שונה המודל שלכם משלהם?הוד מויאל: "אנחנו מספקים גישה להשקעות בחברות שמשקיעים פרטיים כבר בדקו ורצו להשקיע בהן. Ourcrowd פועלים יותר כמו קרן - הם עצמם מבצעים בדיקת נאותות להשקעה ואז מצרפים משקיעים. אנחנו בעצם מספקים גישה להצטרף להשקעה של גיגי לוי, למשל, טל ברנוח או משה ליכטמן"
למה לא פשוט להשקיע בקרן הון סיכון שיודעת בעצמה לנהל סיכונים וליצור תשואה מהשקעות בסטארט-אפים?הוד מויאל: "קרן גובה דמי ניהול של 2% בשנה, מה שמצטבר לכ-14% במשך 7-8 שנים, ועוד20% על ה'אפסייד' במקרה שהיא מייצרת אקזיטים ומביאה תשואה. דמי הניהול אצלנו מגיעים ל 5% בפעם אחת ועוד 15% על הרווח מההשקעה".
תגובה אחת לכתיבת תגובה