אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל רמב"ם נגד החשבת הכללית: "הטענות במכתבך מופרכות מן היסוד" צילום: אוראל כהן, עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

מנכ"ל רמב"ם נגד החשבת הכללית: "הטענות במכתבך מופרכות מן היסוד"

פרופ' רפי ביאר הגיב במכתב חריף לביקורת שהפנתה כלפיו מיכל עבאדי־בויאנג'ו בנוגע לבניית בית חולים חירום בניגוד לנהלים לכאורה: "אילו היינו פועלים בכפוף ליוזמות הממונים על נכסי המדינה - איכות הרפואה היתה נתקעת במאה הקודמת"

25.02.2014, 07:07 | עמרי מילמן

"אילו היה בית החולים פועל רק במסגרת המוקצב לו ובכפוף ליוזמותיהם של הממונים על נכסי המדינה - היו זמינות הרפואה ואיכותה נתקעות אי שם בשנות השבעים של המאה הקודמת". כך הגיב אתמול מנכ"ל רמב"ם, פרופ' רפי ביאר, למתקפה החריפה של החשבת הכללית באוצר עליו, מיכל עבאדי־בויאנג'ו.

קראו עוד בכלכליסט

החשבת תקפה בשבוע שעבר את בית החולים על בניית בית חולים חירום ומגדל מחקר, שנעשתה במתכונת של בעלות פרטית בניגוד לנהלים, לטענתה.

במכתבו מגלה ביאר כי הופתע מההאשמות וההכפשות אשר בין היתר הופנו באופן אישי כלפיו.

הוא מסביר כי ק.מ.ר, אשר נכון להיום הבניין החדש עתיד להיות בבעלותה (הקרקע כבר בבעלותה), היא חברה לתועלת הציבור שרווחיה יועברו לרמב"ם להמשך פיתוח הרפואה, והיא אינה חברה פרטית הפועלת למטרת רווח כפי שהציגה אותה החשבת. לדבריו, הפעלה ראויה של בית החולים המרכזי של צפון מדינת ישראל אינה יכולה להסתמך על התקציב הממשלתי, שכן לו היה מסתמך עליו ־ היה נותן שירות באיכות ירודה.

פרופ פרופ' ביאר ועבאדי־בויאנג'ו. "אנו רוצים לצעוד יד ביד" | צילום: אוראל כהן, עמית שעל פרופ

הוא מכחיש ומפריך את הטענות כי גורמים שונים בהנהלת בית החולים חרגו מסמכותם ופעלו ללא אסמכתאות וטוען כי הן מבוססות על סילוף מגמתי.

בסביבתו של ביאר העירו כי קיבלו את המכתב דרך התקשורת, מה שהעלה תהייה מדוע לא יזמה החשבת דיון לפני היוזמה התקשורתית.

השתלחות זו, כך נטען, העלתה סימני שאלה בקרב תורמים ובכך למעשה פגעה במטרת שני הצדדים.

טענה חמורה אשר נרמזה מדברי החשבת היא כי ק.מ.ר עשתה שימוש בכספים שגויסו לטובת בית החולים לצרכים אחרים, בניגוד למה שטענה.

נגד טענה זאת יצא פרופ' ביאר בתוקף, כשהסביר כי כל הזרמות הכספים אל הארגון וממנו נעשו בשקיפות עם יעד מוגדר לכל פרויקט ופרויקט, כולל מגדל המחקר אשר הבעלות עליו נמצאת בסלע המחלוקת.

בהמשך מפורט כיצד התנהלות ק.מ.ר ובית החולים התקיימה באופן גלוי, בין אם דרך ועדות ובין אם דרך הצגה שנתית של תוכניות הפיתוח. על כן לא ברור לו, כתב, מהיכן מגיעות ההאשמות על אי הסדרים ועל ההתנהלות הלקויה, שכן זו הייתה תחת פיקוח לאורך כל הדרך.

מטרת מגדל המחקר היא להיות מרכז פיתוח מחקרי בשיתוף עם הטכניון, אשר מיועד לאכלס מרכזי מצוינות, מעבדות מחקר וכן חברות סטרט אפ של חוקרי בית החולים והטכניון או של חברות המשתפות פעולה עימם, כך שביאר תמה מדוע מתעקשת החשבת לפקח עליו כגוף הנותן שירותי בריאות.

בכדי להפיג את החשש כי מגדל זה ישמש בהמשך כמרכז לשר"פ ותיירות מרפא, פנתה ק.מ.ר לאוצר והציעה לו כי ישולבו נציגי ממשלה בוועדה אשר תקבע ותנהל את מגדל המחקר.

להצעה זו סירבו בתוקף מהאוצר ודרשו בעלות מלאה בקרקע המדוברת.

משה גן־צבי, יו"ר דירקטוריון ק.מ.ר: "אנו קוראים לגורמים הממשלתיים להתעשת ולבוא לצעוד עמנו יד ביד למטרה זו. השלכות המהלכים האחרונים חמורות שכן במקרה הטוב תדמית רמב"ם ומדינת ישראל תיפגע בעיני התורמים, ובמקרה הרע ידרשו התורמים את כספם חזרה".

מהאוצר לא התקבלה תגובה עד סגירת הגיליון.

תגיות