אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שכר מנהלי הפרייבט אקוויטי בוול סטריט הוכפל ב־2013 - ל-2.6 מיליארד דולר צילום: בלומברג

שכר מנהלי הפרייבט אקוויטי בוול סטריט הוכפל ב־2013 - ל-2.6 מיליארד דולר

בזמן שהזעם הציבורי מופנה לשכר הבנקאים, מנהלי קרנות הפרייבט אקוויטי משאירים אותם מאחור. הגאות בשווקים אשתקד הפכה את האחזקה שלהם בקרנות למשתלמת בזכות הדיבדנדים שקיבלו

04.03.2014, 21:13 | שירות כלכליסט

השכר של מנהלי קרנות הפרייבט אקוויטי הגדולות בוול סטריט הגיע אשתקד ל־2.6 מיליארד דולר הודות לגאות בשווקים הפיננסיים בעולם. "הוול סטריט ג'ורנל" דיווח אתמול (ב') כי תשעת המייסדים של הקרנות גרפו השנה לכיסם יותר מפי שניים מאשר בשנה שעברה בזכות משיכת דיבידנדים וקבלת הטבות אחרות.

קראו עוד בכלכליסט

בראש הרשימה נמצא ליאון בלאק, מנכ"ל ומייסד שותף של קרן אפולו. התגמול הכולל של בלאק הגיע ב־2013 ל־546.3 מיליון דולר - כך לפי התשקיף שהגישה הקרן לרשות ני"ע האמריקאית ביום שני. בדומה למנהלי קרנות פרייבט אקוויטי אחרים, גם שכרו הבסיסי של בלאק הוא נמוך יחסית, 100 אלף דולר, ומרבית התגמול שלו מתבססת על ביצועי הקרן בשנה שחלפה.

בלנקפיין. השתכר 23 מיליון דולר, צילום: בלומברג בלנקפיין. השתכר 23 מיליון דולר | צילום: בלומברג בלנקפיין. השתכר 23 מיליון דולר, צילום: בלומברג

המרוויח הגדול שאחריו ברשימה הוא סטיבן שוורצמן, מנכ"ל בלקסטון, חברת ההשקעות הגדולה בעולם. שוורצמן השתכר ב־2013 465.4 מיליון דולר ושכר הבסיס שלו הגיע ל־350 אלף דולר. השלישי בדירוג הוא וויליאם קונוואי מקרלייל, שהשתכר 346.2 מיליון דולר עם שכר בסיס של 275 אלף דולר.

השכר הגבוה של מנהלי קרנות הפרייבט אקוויטי מגמד את שכרם של הבנקאים הבכירים, שנחשבים לסמל ה־1% - אותו מיעוט שנהנה מפירות הצמיחה הכלכלית על חשבון יתר האוכלוסייה.בניגוד לשכר מנהלי הפרייבט אקוויטי, שכרם של מנהלי בנקים גדולים דוגמת ג'יימי דיימון מג'יי.פי מורגן צ'ייס ולויד בלנקפיין מגולדמן זאקס שהשתכרו 20 מיליון דולר ו־23 מיליון דולר, בהתאמה, נפגע במשבר הכלכלי. שוורצמן מבלקסטון אמר בעבר כי שכר הבסיס הנמוך יחסית שלו מדרבן אותו בתור מנהל. "אני אוהב מזומן, ואחת הסיבות לכך שהשכר השנתי שלי הוא רק 350 אלף דולר, שזה יחסית מעט ליתר העובדים כאן".

הסיבה לפערים בין שכר הבנקאים לשכר מנהלי הפרייבט אקוויטי היא שהבנקים הם מוסדות ותיקים הרבה יותר מהקרנות, והבכירים בהם מקבלים חבילת מניות צנועה יחסית כחלק משכרם. לעומת זאת, מנהלי פרייבט אקוויטי דוגמת בלאק או שוורצמן הם המייסדים של הקרנות שבראשן הם עומדים, והם מחזיקים בנתח הרבה יותר גדול של מניותיהן. כך למשל, בלאק ושני המייסדים הנוספים של אפולו מחזיקים ב־51% ממניות הקרן, ואילו שוורצמן מחזיק בנתח של 22% ממניות בלקסטון.

נוסף על המנהלים, שלשלו לכיסם רווחים נאים גם יתר מחזיקי המניות, וגם הלקוחות של קרנות הפרייבט אקוויטי נהנו משנה מוצלחת. בעלי המניות והלקוחות, הכוללים בין היתר קרנות פנסיה וקרנות השקעות לאומיות, גרפו רווחים של 360 מיליארד דולר אשתקד, זאת לעומת רווחים של 300 מיליארד דולר ב־2012.

קרנות פרייבט אקוויטי עושות את רווחיהן מהשקעה במינוף גבוה בחברות מתוך כוונה למכור את חלקן בחברה ברווח. כמו כן, כחלק מתנאי ההשקעה שלהן, הקרנות נוטלות לעצמן עמלה אם החברה שבהן הן מושקעות נמכרה במחיר שעובר רף שנקבע מראש. בשנים האחרונות ענף הפרייבט אקוויטי התרחב גם לתחומים דוגמת נדל"ן ואג"ח קונצרניות.

תגיות