אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
6 חודשי עבודות שירות למשנה למנכ"ל חפציבה לשעבר, פרדי אלגמיל צילום: עומר מסינגר

נחשף בכלכליסט

6 חודשי עבודות שירות למשנה למנכ"ל חפציבה לשעבר, פרדי אלגמיל

אלגמיל הודה והורשע בעבירה על חוק המכר, סיוע לרישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירה על חוק ניירות ערך. עפ"י הסדר גם הוטל עליו קנס של 400 אלף שקל שיועברו לטובת נפגעי חפציבה

27.03.2014, 10:33 | זוהר שחר לוי ותומר גנון

סוף לפרשת חפציבה: בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (ה') 6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות על מי ששימש כמשנה למנכ"ל חפציבה, רו"ח פרדי אלגמיל, וחייב אותו ב-400 אלף שקל -פיצוי לנפגעים. "עונש סביר ומידתי", כתב השופט אהרון פרקש בגזר הדין.  

קראו עוד בכלכליסט

גזר הדין בעניינו של אלגמיל ניתן במסגרת הסדר טיעון שהושג בין בא כוחו, עו"ד צביקה קלנג לבין עו"ד סטיב בוארון מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

לפי הסדר זה, שנחשף לראשונה ב"כלכליסט" הודה והורשע אלגמיל בעבירה על חוק המכר, סיוע לרישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירה על חוק ניירות ערך. בהסדר שהוגש לבית המשפט הסכימו גם הצדדים על העונש – שישה חודשי מאסר שיומרו בעבודות שירות וקנס של 400 אלף שקל שיועברו לטובת נפגעי חפציבה.

הפגנה של רוכשי דירות מחפציבה (ארכיון), צילום: בועז אופנהיים הפגנה של רוכשי דירות מחפציבה (ארכיון) | צילום: בועז אופנהיים הפגנה של רוכשי דירות מחפציבה (ארכיון), צילום: בועז אופנהיים

השופט אהרון פרקש קיבל את הסדר הטיעון במלואו וקבע כי מדובר בהסדר ראוי. "נתתי את דעתי", כתב השופט בגזר הדין, "לשיקולים שהביאו את הצדדים להגיע להסדר הטיעון שהוצג, ובמכלול השיקולים שפורטו, כמו גם בהשוואה להסדרי הטיעון עם הנאשמים האחרים, ובשים לב למעמדו ולחקו של אלגמיל כפי שצוין, סבורי כי העונש עליו הוסכם בין הצדדים הינו סביר ומידתי".

אלגמיל, הוא הנאשם האחרון מתוך תשעה בפרשה שהחלה לפני שמונה שנים וחצי, לאחר שחברת הנדל"ן חפציבה קרסה בשל מעשי גניבה ומרמה שביצע המנכ"ל בועז יונה כבעל שליטה. יונה שהורשע בשורה של עבירות גניבה, מרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים בתאגיד שהובילו לקריסת החברה, השתחרר בחודש מרץ 2013 מהכלא לאחר שריצה ארבע וחצי שנות מאסר.

בעקבות החקירה שניהלה רשות ניירות ערך, הוחלט בספטמבר 2011 להגיש כתב אישום נגד שמונה עובדים נוספים בחברה – המשנה למנכ"ל, מנהל הכספים, סמנכ"ל המכירות, שני אנשי הכספים, עובדת במחלקת המכירות ושני עובדים במחלקת הגבייה. שבעה מכתבי האישום הסתיימו בהסדרי טיעון ונגד שניים מהנאשמים הופסקו ההליכים.

כתב האישום המקורי תיאר תוכנית שלה היו שותפים העובדים לשליחת יד בכספי רוכשי הדירות, לקבלת חלק מהכספים במרמה, להפקדת כ-300 מיליון שקל בחשבונות שאינם חשבונות הלוואי של הפרויקטים שבנתה חפציבה, להסתרת גניבות כספים ולהפקת דו"חות כוזבים לבנקים. העבירות שייחס כתב האישום לחלק מהבכירים היו חמורות: גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות על חוק המכר.

תגיות