אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך חוטפים אנשי ה-NSA ראוטרים ושותלים בהם כלי ריגול

דו"ח טכנולוגי

כך חוטפים אנשי ה-NSA ראוטרים ושותלים בהם כלי ריגול

תמונות ראשונות של פעילות יירוט המוצרים מעמידות את הסוכנות ואת חברת סיסקו במצב מביך, גוגל מסתבכת עם הכומר ג'סי ג'קסון ובעלי מניות בה דורשים שתתחיל לשלם מס אמת ואפל מקשה על אנשים לעבור מאייפון לאנדרואיד

15.05.2014, 12:48 | יוסי גורביץ
טוב מראה עיניים

העובדה שה-NSA מיירטת משלוחים של שרתים ונתבים, פותחת את החבילות ומטמינה כלי ריגול בחומרה היוצאת מארה"ב, דווחה לראשונה בעקיפין לפני מספר חודשים. מאמר שהתפרסם לאחרונה שופך אור על הפעולות הללו - ולרוע מזלה של הסוכנות מספק גם תמונות.

התמונות מראות כיצד עובדי ממשלת ארה"ב מיירטים חבילה, לוקחים אותה ל"מפעל שדרוג", פותחים אותה בעדינות, מתקינים כלי ריגול על החומרה, סוגרים שוב את החבילה ושולחים אותה ליעדה. על החבילה בולט לוגו סיסקו - יצרנית חומרת תקשורת עצומה, שיש לה לקוחות בכל העולם. לא מן הנמנע שחלקם יגיבו בזעם למראה התמונות.

ראוטרים ומודמים מחוברים למחשב ה-NSA, ששותל עליהם קוד זדוני חשאי ראוטרים ומודמים מחוברים למחשב ה-NSA, ששותל עליהם קוד זדוני חשאי ראוטרים ומודמים מחוברים למחשב ה-NSA, ששותל עליהם קוד זדוני חשאי

למודיעין האמריקאי הולך להיות כאב ראש שהוא לא ראה כמותו: עד כה הרעש היה מוגבל בעיקר לציבור המודע פוליטית בארה"ב ובכמה מקומות אחרים. עכשיו גם גדולים יותר מציבור הגולשים בעולם ייחשפו לשערוריה, וכשהם יקלטו שזה לא מד"ב, הולך להיות בלאגן יפה.

לאחר שתילת הקוד, המוצרים נארזים מחדש ומגיעים ליעדם לאחר שתילת הקוד, המוצרים נארזים מחדש ומגיעים ליעדם לאחר שתילת הקוד, המוצרים נארזים מחדש ומגיעים ליעדם

התייחסנו לנושא לאחרונה, אבל הרעש האמיתי התחיל אחרי שצצו התמונות. תמונה אחת שווה אלף מילים וכן הלאה. ואם כבר תמונות, אז סוני רכשה את הזכויות לספר החדש של גלן גרינוולד, שפרסם רבים ממסמכי סנודן - כך שיש סיכוי סביר לגמרי שבקרוב יצא לאקרנים סרט שהגיבור שלו יהיה סנודן. התסריט יהיה קלי קלות: המציאות שחשף קיצונית יותר מכל סרט.    

סיסקו קלטה שיש לה בעיה רצינית כאן, ועל כן פרסמה מכתב מנומס שבו היא אמרה שזה ממש לא יפה, מה שממשלת ארה"ב עושה - ושזה לא מוצא חן בעיניה. למה כל כך מנומס? כי סיסקו היא ספקית גדולה של ממשלת ארה"ב ויש כאן הרבה כסף. אל תבנו יותר מדי על המצפון של החברה: מדובר, קודם כל, בתאגיד שצריך להציג צמיחה מתמדת ברווחים ושנית, מדובר בחברה שסייעה לדיקטטורה הרצחנית בהיסטוריה האנושית, זו של המפלגה הקומוניסטית הסינית, לרדוף מתנגדי משטר. המכתב המנומס שלה מיועד למנוע פגיעה במכירות, זה הכל.   

אוקיי, אוקיי, נדווח לכם

גוגל מצאה את עצמה תחת לחץ ציבורי בלתי צפוי שהוביל הכומר ג'סי ג'קסון - שדרש לחשוף את שיעור בני המיעוטים המועסקים בחברה. ג'קסון  הוא אשף תקשורת יוצא דופן והדבר האחרון שגוגל צריכה עכשיו הוא כמה עיתונאים חוקרים שיתחילו לחפור מתחת למעטה ה"מריטוקרטיה" שלה.

על כן, החברה הודיעה במהירות שתוציא דו"ח בנושא תוך חודש. יש סימנים מוקדמים לכך שהחברה מודעת לכך שהדו"ח לא יהיה חיובי במיוחד: הרועץ המשפטי שלה, דיוויד דרומונד, אמר ש"אנחנו עובדים קשה מאוד. אנחנו לא עושים מספיק ונעשה יותר". דרומונד עצמו הוא שחור, ואמר שגוגל עובדת עם קולג'ים שחורים כדי לקדם שם לימודי מחשב. בנוסף, יש לגוגל שלוש נשים בדירקטוריון.

עובדי חטיבת X הניסיונית של גוגל עובדי חטיבת X הניסיונית של גוגל עובדי חטיבת X הניסיונית של גוגל

ישיבת בעלי המניות השנתית היתה עילה להגעתם של שורה של ארגונים ופעילים חברתיים (על יוזמה של כמה משקיעים, ראו קצרצר מס' 1), שבין השאר דרשו מגוגל להעניק זכויות שוות לעובדי הקבלן שלה, ומחו על הקשרים שלה - קרי תרומות גדולות - עם ארגונים שמרניים, שפועלים לצמצום זכויות העובדים ולהמשך הפגיעה בסביבה.

אין טלוויזיה, יש רוחב פס

הח"מ מתנגד לקופסת השוטים, זו שמכונה בדרך כלל טלוויזיה. המכשיר הזה מיועד להפוך את המשתמש שלו לצרכן פסיבי: הוא מקבל מה שמוצג לו. המכשיר קיים כדי להפוך אתכם לבטטות שבולעות פרסומות ואת המוצרים שמככבים בהן.

עכשיו אומרים לנו, בהפתעה מסוימת, שהחברים החדשים בתופעה העולה ופורחת של אנשים שמתנתקים מפטמת הזכוכית צורכים הרבה יותר פס רחב מאנשים אחרים. בוקר טוב, אליהו. מה חשבתם שהם יעשו? הם צורכים את החדשות והבידור שלהם דרך הרשת, וזה אומר שהם יצטרכו הרבה יותר פס רחב מאנשים שיש להם קופסת שוטים במרכז הסלון שלהם.

בוהים בטלוויזיה? עדיף לגלוש, צילום: שאטרסטוק בוהים בטלוויזיה? עדיף לגלוש | צילום: שאטרסטוק בוהים בטלוויזיה? עדיף לגלוש, צילום: שאטרסטוק

הדבר מדאיג את חברות הרשת האמריקאיות, שנוהגות לכבול את המשתמשים שלהן למכסה של צריכת רשת, לעתים עד 250 גיגה-בייט בחודש, ודורשות תשלומים מטורפים כשחורגים מהן - בערך מה שעשו תאגידי הסלולרי בישראל עד לרפורמה שחיסלה את החגיגה. זה מלחיץ מאד את נטפליקס, ענקית הווידאו האמריקאית, שנאלצה לאחרונה להכנע ללחץ של חברות הרשת ולשלם להן.

ולא, אלה לא רק חדשות אמריקאיות. כל דבר מגיע משם לכאן באיחור מסוים; הגיע הזמן להיערך לכך שספקיות הרשת הישראליות ינסו את התרגיל הזה גם כאן.

קצרצרים

1. קבוצה של משקיעי גוגל בעלי מצפון (כן, יש דבר כזה) דורשת מהחברה לעשות את חובתה ולשלם מסים. במילותיה של הקבוצה, גוגל נדרשת "להפסיק לחתור תחת הדמוקרטיה ושלטון החוק" ולשלם מס אמת בכל מדינה שבה היא פועלת. הקבוצה העלתה להצבעה הצעה בנושא לקראת ישיבת המצביעים הבאה, שתדרוש מגוגל להכיר בהשפעה של אסטרטגיות המס שלה על החברה הכללית שמקיימת אותה. גוגל קראה לבעלי המניות שלא לקבל את ההצעה, והיא הופלה - מה שלא היה מסובך מדי, בהתחשב בכך שהטריומוויראט של פייג', שמידט וברין מחזיק ב-55.7% מהמניות. המשקיעים מציינים כמה עובדות לא נוחות, כגון שב-1952, 32% מהמסים בארה"ב הגיעו מתאגידים ורק 9.7% מאזרחים, בעוד שב-2012, אזרחים פרטיים שילמו 40% מהמסים ותאגידים רק 8.9%.

מימין: ברין, פייג מימין: ברין, פייג' ושמידט מימין: ברין, פייג

2. עוברים מאייפון לאנדרואיד? אפל תחטוף את מספר הטלפון שלכם. החברה עושה כמיטב יכולתה לשכנע את משתמשיה לעשות שימוש בשירות המסרונים שלה, iMessage. כשאתם נוטשים את האייפון, אנשי הקשר שלך ממשיכים לשלוח לכם מסרוני iMessage. אתם לא מקבלים אותם, אבל הם מקבלים עדכון שההודעה הגיעה. באפל נאלצו להודות שהם מודעים לבעיה, אבל לא פותרים אותה: הפתרון שלהם הוא לבקש מכל אנשי הקשר שלכם להסיר אתכם ולהוסיף מחדש. לא בדיוק פתרון אלגנטי.  

  

3. אנו מודיעים בצער רב וביגון קודר על כך שכריס הדפילד, האסטרונאוט הקנדי הגאון שהקליט לפני כשנה גרסה משלו ל-Space Oddity בתחנת החלל, נאלץ להסיר אותה מהרשת. למה? כי דיוויד בואי, היוצר המקורי, התעצבן. לרגע היה נראה שעורכי דין בתחום זכויות היוצרים יקבלו אתגר יוצר דופן, כי הדפילד הקליט את היצירה מחוץ לכדור הארץ, והתוקף שם של חוקי זכויות היוצרים מפוקפק, אבל ברגע שהוא העלה אותה ליוטיוב, הערפל התפזר. אם חוקי זכויות היוצרים מחסלים יצירה כמו של הדפילד, זו עוד סיבה לדרוש עדכון דחוף שלהם. 

4. ובפינת "הפושע המטומטם": סוחר סמים בן 21 התרברב בפייסבוק שהמשטרה המקומית שלו בפורט סנט לוסי, פלורידה, לא שווה כלום. כהוכחה צילם סלפי של עצמו עם סמים, כסף ורכב משטרה ברקע. משטרת פורט סנט לוסי קיבלה נענתה לאתגר - וכמה ימים אחר כך העלתה תמונות משלה. אחת מהן היתה הסלפי של הסוחר, אחרת היתה תמונה שלו כשהוא מוכר סמים לשוטר סמוי (שצולמה במצלמה נסתרת) והשלישית היתה תמונת המעצר שלו.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
למגיב מספר 17
בנג'מין פרנקלין אמר ובנג'מין פרנקלין טעה. גם אנשים דגולים וחכמים טועים לפעמים. גם אלברט איינשטיין טעה לפעמים. אם היינו הולכים לפי בנג'מין פרנקלין אז היינו צריכים לבטל את החוק של הגבלת המהירות שהרי לא ייתכן שנעניש אדם שלא פגע באף אחד וגם לא התכוון לפגוע באף אחד. עצם העובדה שקיים חוק שמגביל את החופש שלך רק על מנת להקטין את הסיכון לאסון - זה כבר מוכיח שלפעמים הביטחון חשוב יותר מהחופש והפרטיות. ולמה צריך לבדוק את כל האזרחים בנמל התעופה? הרי רובם פשוט חפים מפשע והם לא עוברים על שום חוק. אז למה צריך לבדוק מה יש להם בתיקים, לגזול את זמנם ולחדור להם לפרטיות? הרי כולם נבדקים ללא יוצא מהכלל. למה לחפש מיליוני אנשים רק כדי לתפוס אדם אחד? כי הנזק שנגרם לפרט מכל הבידוק הזה הוא אפסי, לעומת זאת התועלת שהחברה תפיק מתפיסת מחבל היא ענקית. אותו דבר עם הריגול של ה-NSA. הנזק לפרט הוא אפסי. הם לא באמת עוקבים אחרי אנשים. המידע נשמר על השרתים שלהם אבל הם לא בודקים את המידע הזה לפרטי פרטים ולא עוקבים מקרוב אחרי האדם הפשוט. באותה מידה אתה יכול להתלונן על כך שכל מה שאתה עושה ב-FACEBOOK וכל מה שאתה מחפש ב-GOOGLE נשמר על השרתים של החברות הפרטיות האלה. אז אם לא מפריע לך שפייסבוק וגוגל יודעים עליך הכול ואוספים עליך מידע רב, למה שזה יפריע לך שהממשלה תעשה את אותו הדבר ותשתמש במידע הזה כדי לתפוס בוגדים וטרוריסטים? בניגוד לחברות פרטיות כמו גוגל ופייסבוק ובניגוד לספקי האינטרנט והסלולר, הממשלה לפחות עושה בזה שימוש חיובי. ומה עם הריגול אחרי אנשי עסקים או מדינות ידידותיות אתה שואל? נכון, אין פה עניין של ביטחון, אבל יש פה אינטרס כלכלי ופוליטי של אמריקה. לאמריקה חשוב לדעת אם ישראל תתקוף באיראן ולכן היא מרגלת אחרי ישראל. לאמריקה חשוב לדעת מה ההחלטות הפוליטיות שגרמניה ועוד מדינות ידידותיות עומדות לקבל כי זה נותן לארה"ב יתרון פוליטי וכלכלי על פני כל העולם. וזה חשוב שלארה"ב יהיה הכוח הזה כי היא השוטר של העולם. וחשוב מאוד שהיא תשאר השוטר של העולם והמדינה החזקה בעולם, אחרת לא יישאר זכר מישראל והעולם יהפוך למקום הרבה יותר אפל שיישלט על ידי סין ורוסיה ואולי מדינות מוסלמיות. אגב, הרבה ארגוני טרור ומדינות עוינות למערב מפעילים סוכנים חשאיים ורדומים בכל רחבי העולם, כולל בתוך ארה"ב. והתקשורת עם האנשים האלה נעשית בעזרת מכשירים אלקטרוניים. ולכן זה חשוב של-NSA תהיה גישה לכל מכשיר אלקטרוני על פני הפלנטה. וכן, ארה"ב כבר הוכיחה שכל הריגול הזה תורם בתחום הביטחוני ובעזרתו היא הצליחה למנוע עשרות ניסיונות לבצע פיגועים. גם העובדה שהריגול נעשה ללא ידיעת הפרט היא לא רלוונטית. גם כשהמשטרה עוקבת אחרי מישהו או כשחוקר פרטי עוקר אחרי מישהו זה נעשה ללא ידיעת האדם שעוקבים אחריו. בבנק או בחנות הם מצלמים את כולם וללא ידיעתם. אז מה? יש פה חדירה לפרטיות? תעשה לי טובה. אף אחד עוד לא נפגע בשום דרך ממשית מכל הריגול הזה. אבל היתרון הביטחוני, הכלכלי והפוליטי שאמריקה מפיקה ממנו הוא אדיר. גם ישראל עושה את אותו הדבר, רק שהיא יודעת לא להיתפס. וככה גם כל שאר מדינות העולם. גם המדינות הכי דמוקרטיות וליברליות במערב אירופה מרגלות אחרי מדינות ידידותיות וגם אחרי האזרחים שלהן. אתה תמים אם חשבת שיש לך פרטיות באינטרנט. עצם העובדה שאתה מתחבר לכל העולם כבר הייתה צריכה להדליק אצלך נורה אדומה.
סטודנט  |  16.05.14
17.
למגיב 14 הפאן בויי
אולי אפל תוציא לכם גם איי-מוח מתשהו אני מניח שאנגלית קשה לך לקרוא אז בוא אני אגיד לך מה הבעיה - הוא עבר מאיפון לאנדרואיד ועכשיו שמשהו שולח לו סמס מהאייפון אחר הוא לא מקבל אותו! הבנת? לא מקבל אותו למכשיר שלו!!! ולמרות שאת המצד השני מקבל חיווי שההודעה התקבלה. זה לא קשור לזה שאיי-מסג זה לא שירות של גוגל, זה קשור לזה שאפל "חטפה" לו את המספר טלפון שלו והחליטה שאם הוא כבר לא משתמש באיפון לא מגיע לו לקבל הודעות סמס רגילות מאיפונים אחרים, בושה!!!
איציק  |  16.05.14
16.
ל 15, מי שמדבר שטועות זה אתה.
תקרא קצת, תתעניין בנושא מעבר לקריאת כתבה קצרה על סיפוגגר ספציפי ואז תגיב. אלו העובדות, שמגובות במסמכים רבים, עדויות ואפילו בהודאות של בכירי ה NSA. הם מרגלים אחרי כולם, פחות או יותר, אוספים מידע בהיקפים חסרי תקדים ומשתמשים בו לדברים שאין להם שום קשר לביטחון. כל האיסוף הזה הביא לחקירות מיותרות של חפים מפשע ולפלישה לפרטיות של מיליונים אבל לא הציג שום הצלחה משמעותית בתחום הביטחון - זה ע"פ מסקנות של חקירות של גורמים שונים בעלי גישה גם למידע סודי וע"פ הודאה של בכירים בסוכנות. ה"מידע" שאתה מספק על אחוז גבוה של הרשאות מוטעות, על ה"קלות" בה ניתן להרשיע אדם באונס אך ורק בעקבות תלונה וההשוואה לאחוז הטעויות של סוכנות הריגול פשוט מצוץ מהאצבע ואין לו שום תמיכה במציאות או בנתון ממשי כלשהו. גם ההתעלמות שלך מהעובדה שהרשעה במשפט מתבססת על ראיות ועל עדויות שהנאשם זוכה לראות, להגיב עליהם, להפריך אותם ולהגן על עצמו, כולל יכולת לערער על ההכרעה בעוד שהסוכנות עושה, פחות או יותר, מה שבא לה ללא פיקוח וללא ידיעת הצד הנחקר או המואשם. נכון, אין דבר כזה חופש מוחלט. יש חוקים וכללים ומי שעובר עליהם משלם על כך אבל ישנם מנגנונים שתפקידם להבטיח, עד כמה שניתן, שחפים מפשע לא יפגעו ואחד המנגנונים החשובים לכך זו השקיפות והפומביות, שני דברים שנעדרים מהפעולות של ה NSA. אדם שנתפס כשהוא נוהג במהירות של 200 קמ"ש עובר על החוק כך שהוא אינו חף מפשע אבל הוא יקבל את כל הזכויות בבית המשפט ויוכל לנסות ולהוכיח שלא היית. כאן עבירה או שהייתה סיבה מוצדקת לביצועה. שיהיה ברור, ישנה חשיבות לסוכנות כמו ה NSA אבל גם היא חייבת להיות תחת פיקוח הדוק ואסור לתת לה, או לכל סוכנות אחרת, כח רב כל כך בשם "הביטחון" כי, כפי שאמר בזמנו בנג'מין פרנקלין, אלו שמוכנים לוותר על חרות מהותית תמורת מעט ביטחון זמני לא זכאים לא לחרות ולא לביטחון.
אמיר  |  16.05.14
15.
ל-12
איזה שטויות אתה מדבר. הם לא מרגלים אחרי חפים מפשע. אין להם את הזמן או משאבי האנוש לעקוב אחרי כל אדם 24 שעות ביממה. יש להם אלגוריתם שיודע לזהות אנשים חשודים. אם אתה תחפש בגוגל יותר מדי מידע על פצצות תוצרת בית אז סביר להניח שגם אתה תהפוך לחשוד. אבל גם אחרי שהאלגוריתם הממוחשב מעלה את הסברה שמישהו חשוד - גם אז אף אחד מוציא אותו מהבית שלו. בהתחלה הם מפעילים אלגוריתם ממוחשב ממוקד יותר ורק אחר כך אנשים מתחילים לעקוב אחריו, ורק אחר כך יכולים לבוא אליו סוכנים לחקור אותו. וכן טעויות קורות. והמשטרה ובתי המשפט עושים פה יותר טעויות מסוכני ה-NSA. קרוב המשפחה שלי נחקר במשך חצי שנה במשטרה בגלל טעות בזיהוי מצד משטרת ישראל. הוא אמר שהוא עבר את הגיהינום של החיים שלו לפני שעזבו אותו במנוחה ותפסו את הפושע האמיתי. משטרת ישראל נתקלת כל יום באינספור תלונות כוזבות וכך גם מערכת המשפט. בעצם, לפעמים מתגלה שאדם ישב בכלא 20 שנה על לא עוול בכפו. רק שתדע, שהיום כל אישה יכולה להאשים אותך באונס שלא ביצעת ורוב הסיכויים שתורשע כי במקרה של עבירות מין אין צורך בהוכחות. אז מה? צריך להפסיק להעניש אנסים כי יש לא מעט חפים מפשע שנפגעים? אז כן, יכול להיות שיש גם חפים מפשע שנפגעים מהריגול של ה-NSA, אבל מדובר באחוז אפסי. אפילו המשטרה ומערכת המשפט פוגעים ביותר חפים מפשע מאשר סוכנויות הריגול החשאיות של ישראל או ארה"ב. לפעמים צריך להגביל את החופש של הפרט - גם אם הוא לא ביצע שום עבירה ואפילו לא התכוון לבצע עבירה, ולו רק כדי למזער את הסיכון לאסון. בגלל זה לדוגמה אתה עלול לעמוד למשפט אם תיסע במהירות של 200 קמ"ש - למרות שלא פגעת באף אחד ואפילו לא התכוונת לפגוע באף אחד. לפעמים כדי למנוע אסון נוראי, צריך גם טיפונת לפגוע באנשים חפים מפשע. וכן, זה משתלם ושווה את זה.
סטודנט  |  15.05.14
לכל התגובות