אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
SeaOrbiter: הספינה שלא תצטרך לעגון לעולם

פורצי הדרך

SeaOrbiter: הספינה שלא תצטרך לעגון לעולם

חוקר אוקיינוסים מפתח ספינה בעלת עיצוב חריג: גובהה 60 מ', חצי ממנה שקוע מתחת למים והיא תונע באנרגיה מתחדשת. היא תשמש כמעבדת מחקר לגילוי בעלי חיים ימיים חדשים ומיפוי הים

11.06.2014, 19:22 | הראל עילם

האנושות מיפתה 100% משטח הפנים של מאדים, אבל פחות מ-4% מהאוקיינוסים של כדור הארץ. יוזמה חדשה של הארכיטקט וחוקר האוקיינוסים הצרפתי ג'אקו רוג'ר נועדה לשנות זאת - במסגרת פרויקט SeaOrbiter, כלי שיט יוצא דופן.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר במעבדה צפה בעלת עיצוב עתידני במיוחד, שלעולם לא תצטרך לעגון: היא תייצר לעצמה אנרגיה לפעולה ותוכל לקבל אספקה מספינות ומסוקים. SeaOrbiter מסוגלת לאכלס בנוחות עשרים מדענים שיצאו למשימות של מספר חודשים בכל פעם.

ספינת SeaOrbiter: חצי מגופה נמצא מתחת למים ספינת SeaOrbiter: חצי מגופה נמצא מתחת למים ספינת SeaOrbiter: חצי מגופה נמצא מתחת למים

גובהה 60 מ', כאשר חציה התחתון שקוע כולו מתחת למים. החצי העליון יכלול לוחות סולאריים וטורבינות רוח שיאפשרו לספינה לנוע ללא צורך בדלק, וכן אזורים פתוחים לגינות ירק. החלק התחתון יכלול מנועים חרישיים שלא יפגעו באקולוגיה המקומית ומעגן לצוללות אוטומטיות ומאויישות. המשקל הכולל של הספינה יעמוד על 550 טון.

נמל? מי צריך נמל? נמל? מי צריך נמל? נמל? מי צריך נמל?

הספינה תכלול גם סימולטור שנועד לאסטרונאוטים וידמה את תנאי היעדר הכבידה בחלל. העלות הכוללת של הפרויקט, בו תומכים הנסיך אלברט ממונקו וראש נאס"א דן גולדין, צפויה להגיע ל-50 מיליון דולר. רוג'ר גייס לאחרונה 466 אלף דולר באתר מימון המונים צרפתי, במטרה לפתח כמה מהטכנולוגיות של הפרויקט השאפתני.

חלקה התחתון של הספינה, בו מנועים שקטים במיוחד חלקה התחתון של הספינה, בו מנועים שקטים במיוחד חלקה התחתון של הספינה, בו מנועים שקטים במיוחד

לפי רוג'ר, אתר ההשראה ל-SeaOrbiter קיבל מספר המד"ב הקלאסי "20 אלף מיל מתחת למים". הוא מתמחה בהקמת מבנים תת ימיים, ביניהם מצפים באלכסנדריה, יפן, איי הגלפגוס ועוד. בין השאר, הקים קרן צדקה לעידוד מחקר אוקיינוסים ומארגן תחרויות בינלאומיות לעיצוב מבנים תת ימיים. בין השאר, מקווה רוג'ר למצוא חורבות תת ימיות ובעלי חיים חדשים שאינם מוכרים למדע.

תגיות