אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 המקצועות הכי נדרשים בישראל צילום: shutterstock

10 המקצועות הכי נדרשים בישראל

התפקידים המובילים בהם מרגישים המעסיקים מחסור בעובדים הם עובדים מקצועיים לתעשייה, מהנדסים ונציגי מכירות; 50% מהמעסיקים מדווחים על קושי באיוש משרות, כאשר אחד הגורמים העיקריים לכך הוא חוסר ביכולות טכניות של המועמדים

31.08.2014, 18:25 | מעין מנלה

למעסיקים בישראל קשה למצוא עובדים. למעשה, אחד משני מעסיקים בישראל דיווח על קושי בגיוס עובדים, כך לפי סקר מצוקת הכישרונות השנתי של ManpowerGroup. זאת למרות שבישראל יש 233 אלף מובטלים, נכון לחודש יולי.  

קראו עוד בכלכליסט

המקצועות הקשים ביותר לאיוש הם עובדים מקצועיים לתעשייה, מהנדסים ונציגי מכירות. אין הכוונה שמדובר במקצועות מבוקשים עם משכורות גבוהות, אלא בתפקידים שאותם ציינו המעסיקים כי הם מתקשים לאייש. במקום הרביעי ברשימת התפקידים שבהם מורגש מחסור בעובדים בישראל נמצאים עובדי הכפיים ואחריהם מדורגים מנהלים בכל הדרגים, החל מדרגי הביניים ועד ההנהלה הבכירה.

הבעיה אינה מחסור באנשים שמוכנים לעבוד, אלא מחסור במועמדים מתאימים. לפי הסקר, 39% מהמעסיקים ציינו כי מחסור במועמדים מתאימים הוא אחד הגורמים העיקריים לקושי באיוש משרות, כאשר 23% מהמעסיקים ציינו את החוסר ביכולות טכניות כגורם עיקרי למצב. עם זאת, למרות המחסור בעובדים בתחומים מסויימים, לא נראה שעובדי הכפיים או נציגי המכירות צפויים לקבל העלאת שכר בזמן הקרוב. רק 9% מהמעסיקים בישראל ציינו העלאת שכר הפתיחה או הטבות נלוות כאסטרטגיה בה נקטו על מנת להתגבר על הקושי בגיוס עובדים. 41% מהמעסיקים ציינו שניסו לפתור את הבעיה באמצעות אימוץ גישות ניהול והכשרה לא מסורתיות.

פועלי ייצור, מבוקשים אך לא צפויים להעלאת שכר בקרוב, צילום: שאטרסטוק פועלי ייצור, מבוקשים אך לא צפויים להעלאת שכר בקרוב | צילום: שאטרסטוק פועלי ייצור, מבוקשים אך לא צפויים להעלאת שכר בקרוב, צילום: שאטרסטוק

השנה, לפי הסקר, הצטרפו לראשונה מקצועות הרפואה, רופאים וצוות פרה-רפואי לרשימת התפקידים בהם מורגש מחסור בעובדים וכך גם עובדים בתחום המלונאות וההסעדה. עם זאת, הסקר נערך לפני מבצע 'צוק איתן' שגרם נזקים כבדים לתחום המלונאות וההסעדה וניתן להניח שנכון להיום המצב בתחום זה השתנה.

10 התפקידים בהם מורגש מחסור בעובדים בישראל:

1. עובדי כפיים מקצועיים - לדוגמא רתכים, חשמלאים, שפים, נגרים.

2. מהנדסים

3. נציגי מכירות - כולל מוכרים בחנויות ונציגי מכירות בחברות עסקיות.

4. עובדי כפיים - לדוגמא פועלי פס ייצור, קופאים בסופר.

5. מנהלים – מנהלים בדרגי ביניים וכן בהנהלה בכירה.

6. טכנאים

7. אחיות ועובדי סיעוד

8. עובדים בתחום המלונאות וההסעדה

9. רופאים וצוות פרה-רפואי

10. נהגים

הסקר, שנערך בקרב 37,500 מעסיקים ב-42 מדינות ברחבי העולם, מצא שבדומה לישראל, המשרות שקשה ביותר לאייש הן כאלו של עובדי כפיים מקצועיים ומהנדסים. נציגי מכירות הגיעו בעולם למקום הרביעי ובמקום השלישי דורגו טכנאים. אנשי כספים, אנשי IT, מנהלים אדמיניסטרטיביים או עובדי משרד חסרים בעולם אך לא בישראל. יש גם מדינות בהן מצוקת המעסיקים באיוש משרות גדולה בהרבה מבישראל, כך ביפן 81% מהמעסיקים דיווחו על מחסור באנשי מקצוע מתאימים לתפקידים אותם הם מבקשים לאייש, בארגנטינה 63% מהמעסיקים ובברזיל 63%. למעסיקים באירלנד (2%), ספרד (3%), הולנד (9%) ודרום אפריקה (8%) קל יותר למצוא אנשים מתאימים למשרות שהם מבקשים לאייש.

"אנו חווים מצב לא הגיוני מתמשך וקשה ביותר שעלול להביא את המשק לידי מצוקה אמיתית, על רקע אי התאמה בין המקצועות הנדרשים לבין המקצועות הקיימים בשוק העבודה. לצד נתוני אבטלה מדאיגים, ישנם עשרות אלפי מעסיקים המתקשים לאייש תפקידים בארגון, בעיקר על רקע מחסור בבעלי הכשרה מקצועית מתאימה. הסיבות למצב זה נעוצות בפער שנוצר בין סוג ההכשרות והמחסור בהכשרות טכנולוגיות לתעשייה, לצד תדמית ירודה של מקצועות מבוקשים, למרות שלעתים קרובות רמות השכר בהם אינן שונות במידה רבה מאלה שמציעים במקצועות הצווארון הלבן", אומרת מיכל דן-הראל, מנכ"לית Manpower ישראל.  לדבריה, "מדובר בהזדמנות פז עבור אוכלוסיות הסובלות מייצוג חסר בשוק העבודה להשתלב במקצועות הנדרשים".

תגיות

97 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

95.
לא פלא
שיש מחסור בעובדים. היום דורשים השכלה אקדמאית כמעט לכל מקצוע, ובחלק מהמקצועות תנאי הקבלה ללימודים גבוהים מאד עד בלתי אפשריים. לבסוף, גם אם הצלחת להתקבל ולסיים את הלימודים - קבלה לעבודה מותנית בראיונות ומיונים מפלצתיים. אם העובד חסר הכשרה מקצועית - אפשר להכשיר אותו במקביל לעבודה. הניסיון יקר ערך לא פחות מהתעודה.
ט  |  05.07.17
94.
אין ויש חוסר כי לא משלמים בהתאם
יש פה הכל והרבה מוכשרים עם ידיים טובות אבל אין תקציב לקורסים ולימודים 95% מהתקציב של הקורסים והלימודים הולך לחרדים ולמגזר הערבי (תראו כתבה של מתן חודרוב על תקציב הקורסים) וגם כשאתה מוכשר עם תעודה לא מוכנים לשלם בהתאם פשוט מדינה ביזיון
אבי  |  18.04.17
לכל התגובות