אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חושבים לעבור למדינה אחרת? אלה היעדים הטובים ביותר לזרים צילום: בלומברג

חושבים לעבור למדינה אחרת? אלה היעדים הטובים ביותר לזרים

סקר בקרב התושבים הזרים ברחבי העולם מצביע כי דווקא אקוודור היא היעד הטוב ביותר עבורם. לוקסמבורג שנייה וארה"ב מסתפקת רק במקום החמישי. והיכן ממוקמת ישראל?

18.10.2014, 07:59 | שירות כלכליסט

בשבועות האחרונים מתנהל ויכוח גדול בישראל בעניין הגירת ישראלים לברלין, הן לגבי הצד הכלכלי והן לגבי הצד הערכי. אולם בעולם הרחב, הגירה מארץ לארץ מעוררת הרבה פחות התייחסויות ציבוריות. השיקול העיקרי הוא בדרך כלכלי.

ארגון "אינטר ניישן" של קהילת התושבים הזרים הגלובלית עורך מידי שנה סקר בקרב התושבים הזרים ברחבי העולם במגוון נושאים. הדו"ח השנה - "אקספט אינסיידר 2014" - סקר 14 אלף תושבים זרים מ-160 מדינות ודירג את המדינות הטובות בעולם לתושבים זרים.

הדירוג מבוסס על איכות החיים, מידת ההתאקלמות, עבודה כתושב זר, חיי משפחה, פיננסים ושביעות רצון כללית.

מבין 61 ממדינות שנכללו בדירוג, במקום ראשון ממוקמת דווקא אקוודור בדרום אמריקה, עם דירוגים גבוהים בכל הקטגוריות. 91% מהנשאלים השיבו שהם מרוצים מחייהם החדשים במדינה, הן מבחינה כלכלית, הן מבחינה חברתית וגם קל לדבריהם לרכוש את השפה.

במקום השני מוקמה לוקסמבורג, בעיקר בשל האפשריות הרבות לעבודות מזדמנות לטווח קצר. שניים מתוך כל שלושה נשאלים ציינו שהסיבה לשהותם במדינה היא מקום עבודה.

במקום השלישי מקסיקו. ארה"ב דורגה רק במקום החמישי. ומה עם ישראל?

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: דירוג 10 המדינות שכדאי להגר אליהן (10 תמונות)

בדירוג הכללי עומדת ישראל במקום ה-50. על פי קטגוריות הגיעה ישראל למקום ה-12 מבחינת האפשרות לרכוש חברים חדשים; במקום ה-17 מבחינת אפשרויות בילוי, במקום ה-21 מבחינת שביעות רצון אישית, במקום ה-24 בבריאות, ביטחון ורווחה; במקום ה-28 מבחינת רמת חיים כללית; במקום ה-25 מבחינת תחבורה ונסיעות; במקום ה-26 מבחינת ידידותיות התושבים המקומיים; במקום ה-28 מבחינת קלות ההתאקלמות; במקום ה-29 ברכישת השפה; במקום ה-49 בקבלת פנים; במקום ה-40 בעבודה (כולל ביטחון תעסוקתי ואיזון בין קריירה לחיים אישיים).

בתחום הפיננסים, המבוסס על מצב פיננסי של התושב הזר ועל שכר הולם, עומדת ישראל במקום ה-59. מבחינת יוקר המחיה הגיעה ישראל למקום ה-60.

ולבסוף, בהשוואה של אורך שבוע העבודה הממוצע בין כל המדינות המדורגות, לישראל שבוע העבודה התשיעי הקצר בעולם – 38.1 שעות בשבוע. הממוצע הגלובלי עומד על 41 שעות.

נתון מעניין הוא שאחוז ניכר מהתושבים הזרים בארץ (47% מהגברים ו-53% מהנשים) מתגוררים פה מסיבות משפחתיות. ככלל, תושבים זרים העובדים בישראל דיווחו על ירידה בהכנסות. וישראל מדורגת כמקום השני היקר בעולם לתושבים זרים, אחרי ניגריה. אולם ישראל גם דורגה כאחת המדינות הדינמיות ביותר.

תגיות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
מזג האוויר
פגשתי הרבה אירופאים שבחרו להשאר בישראל כי הם גדלו במזג אוויר קר. ישראל שבה רוב הימים בשנה הם ימים חמים זה כמו חלום בשבילהם. ישראלי שגדל לחוף הים התיכון לא יכול להבין מה זה כשאין טמפרטורות של אפס מעלות ורוב השנה חם עם שמיים כחולים וים. בידיוק מאותה הסיבה הרבה אירופאים ממדינות סקנדינביות (לא רק פנסיונרים) עוברים למדינות כושלות כמו ספרד, פורטוגל, איטליה ויוון. ישראל אגב מבחינה של אפשרויות רמת חיים היא יותר מכיוון של אמריקה מאשר אירופה והאירופאים שהתרגלו לחנויות שנסגרות מוקדם ובתי קפה שנסגרים עוד יותר מוקדם מאד מתלהבים מזה. גם מהמבחר שיש בארץ קולינרית מבחינה בריאותית בלי טונות של חמאה, גבינה וחזיר. הם תמיד לא מבינים למה הישראלים נדהמים שהם בחרו לגור בישראל ומשוכנעים שיש להם איזשהו עבר יהודי. מה שכן רובם ממש מאוכזבים מהתחבורה הציבורית בת"א, גוש דן, אזור השרון ואזור ראשל"צ ולא מבינים איך זה שבורשה הענייה סיימו לבנות רכבת תחתית ורכבת פרברים ב1995 ובישראל העשירה והמתקדמת והקטנה גיאוגרפית מדברים על זה כבר 20 שנים.
תגובה לשלוש (חצי ישראלי חצי הולנדי) , הולנד  |  01.11.14
34.
ל-26- אתה זה שטועה ומטעה ובעיקר נשען על סטיגמות ישנות וחסרות טעם
מאף מדינה שהייתה תחת שלטון בריה"מ לא יצא משהו טוב, אלה מדינות נחשלות שייקח להן דורות להשתקם אם בכלל. ההבדל הוא שהעליה ממדינות כמו רומניה, הונגריה ופולין הייתה מוקדמת, לפני שהשלטון הקומוניסטי הפך לדרך, אותם דברים אמורים לגבי העליה מבריה"מ בשנות ה-70 שאכן הייתה מאוד איכותית ומועילה. מי שעלה בשנות ה-90, אחרי כמעט 50 שנות שלטון קומוניסטי- לא יעזור לו כלום, ייקח לו שנים על גבי שנים להשתקם. ולגבי האקדמיה- במקרה, רק במקרה, אני אוחז במשרה אקדמית באחת האוניברסיטאות המובילות בארץ באחת בפקולטות המובילות בארץ- מדעי המחשב, שנורא נהוג לנכס לה אוכלוסיה גדולה של רוסים. אך זה מיתוס ותו לא. אחוזי הרוסים בפקולטה נמוכים משמעותית מהאחוז שלהם באוכלוסיה: הרוב המוחלט של הסטודנטים הוא לא רוסי. ואם מסתכלים בפרט על המוכשרים ביותר- בקבוצת התיכוניסטים שלומדים לתואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב כבר בכיתה י' יש מיעוט מטורף עד כדי לא קיים של סטודנטים יוצאי בריה"מ. נורא לא נעים להגיד, אבל דור 2 לצברים (שכולל גם נכדים של אנשים שעלו בשנות ה-70 מבריה"מ) הם האוכלוסיה השלטת באקדמיה.
18.10.14
לכל התגובות