אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים טירפדו את הבונוס של מנכ"ל אלקטרה איתמר דויטשר

המוסדיים טירפדו את הבונוס של מנכ"ל אלקטרה איתמר דויטשר

האסיפה התבקשה להגדיל את זכאות הבונוס משיעור של 2.75% מהרווח לפני מס לשיעור של 3%. בין המתנגדים: מגדל, מנורה ופסגות

02.11.2014, 17:01 | גיל קליאן

המוסדיים באלקטרה טירפדו בונוס של 3% מהרווח לפני מס למנכ"ל החברה, איתמר דויטשר. כך עולה מתוצאות אסיפת בעלי המניות של החברה שפורסמו היום (א'). האסיפה התבקשה לאשר את הצמדת תנאי השכר של דויטשר למדיניות השכר של החברה – מה שהיה מגדיל את זכאות הבונוס של דויטשר משיעור של 2.75% מהרווח לפני מס (בנטרול אירועים חשבונאיים וחד פעמיים שונים), לשיעור של 3% מאותו רווח לפני מס של אלקטרה. כמו כן, ההצמדה למדיניות השכר היתה אמורה לשדרג את שכרו הקבוע של דויטשר מ-129 אלף שקל בחודש (ברוטו) לשכר חודשי של 150 אלף שקל בחודש. מדובר על שדרוג של 16.3% בשכר הקבוע.  

קראו עוד בכלכליסט

מתוך בעלי המניות שאינם בעלי שליטה או בעלי עניין באלקטרה, כ-60% התנגדו לאותה הצמדה ושדרוג בתנאי ההעסקה של דויטשר. משיחה עם אחד המוסדיים עולה כי היו משקיעים שסברו כי שכרו של דויטשר פשוט גבוה מדי. כך למשל בשנת 2013 קיבל דויטשר שכר מהחברה בעלות של 9.9 מיליון שקל, מתוכם כ-5 מיליון שקל כבונוס שנתי. לפי מדיניות השכר הבונוס לדויטשר אמנם מוגבל בתקרה של 6.5 מיליון שקל בשנה, אך לדברי אותו מוסדי תקרה זו לא תמנע מדויטשר להגיע לשכר גבוה מ-10 מיליון שקל בשנה.

בין המשקיעים המוסדיים הגדולים שהתנגדו לאישור העדכון בשכרו של דויטשר נמנים מגדל, מנורה, מיטב דש, פסגות ומבטחים הוותיקה. בין אלה שסברו כי יש לאשר את חבילת השכר המעודכנת לדויטשר: כלל, הראל והפניקס.

איתמר דויטשר איתמר דויטשר איתמר דויטשר

במחצית הראשונה של 2014 הציגה קבוצת אלקטרה עלייה של 8.5% במכירות ל-1.9 מיליארד שקל, ורווח נקי של 58.5 מיליון שקל – שיפור של 18.7% לעומת המחצית המקבילה. למרות התוצאות האלה החליטו כאמור המשקיעים המוסדיים כי גובה שכרו של דויטשר אינו מוצדק.

בזמן אישור מדיניות השכר של אלקטרה נימק דירקטוריון החברה את מנגנון הבונוס במילים: "חבילת התגמול מעניקה משקל מהותי לרכיבים המשתנים תוך שימוש במנגנון ה"שיתוף ברווחים" מתוך כוונה לעודד ביצועים עסקיים מיטביים תוך ניהול הסיכונים אחראי ותוך פיקוח על קיום נהלי החברה ויעדי הבקרה הפנימית שלה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
איך בנאדם לא מתבייש לקחת 8% מהרווחים של חברה ציבורית לכיס שלו??
הוא עולה לחברה 10 מיליון ש"ח לשנה מתוך רווחים של פחות מ-120 מלש"ח??? משהו פה לא מסתדר לי. אם בנאדם אחד אוכל כל כך הרבה מהרווחים של החברה אז מה נותר לבעלי המניות? וכנגזרת - מה נותר לפנסיות שלנו, שככל הנראה מחזיקות את רוב החברה הזאת? הגיע הזמן שהמוסדיים יתעוררו ויגנו על בעלי המניות שהם אמורים לייצג - ציבור החוסכים והעובדים. הרווחים האלה הם קצבת הזיקנה העתידית שלנו. מה שקרה היום הוא צעד קטן וחלוש. ידרשו צעדים בסדרי גודל אחרים לחלוטין כדי לחסל את תופעת החזירות הזאת. ולמר דויטשר היקר - עלות השכר שלי היא פחות מעשירית משלך ואני עדיין חי חיי שפע מבלי לרושש בעלי מניות מבני עמי. אתה יכול לחיות יופי גם משכר ברוטו של מיליון שקל בשנה ואני מבטיח לך שתוכל לישון יותר טוב בלילה.
יריב , ראשון לציון  |  02.11.14
3.
לא מתבישים לרוקן את הקופת ההסדרים מתחת לשולחן
למה כול הפולנים הם כאלה איזה טבע יש להם .גם להוריהם העשירים עם רנטות שילומים פנסיות זקנה והקצבות לזוג זה כפול.חלקו את כול הרווחה מה לא מתביישים המיליונרים משאירים ילדים רעבים תתביישו כבר.חצי טריליון שקלים מקום המדינה נבדק היטב
עלי אוחיון  |  02.11.14
1.
די לחזירות
כמו שמתברר כעת בבנק לאומי ובכיל, גם כשלרווחים אין קשר לפעילות המנכ"ל, וגם כשאחר כך מתברר כי הדברים אינם כפי שנראו, המנכ"ל ויושב הראש גורפים מיליונים. ההפסדים מגולגלים לציבור ולכלל העובדים. תקנו אותי אם אני טועה, אבל האם במיליון ש"ח לשנה לא היו מוצאים מנכ"ל ראוי לאלקטרה?
יוסי , תל אביב;  |  02.11.14