אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפתרון למחסור במזון בעולם: אם אין לחם - תאכלו חרקים

הפתרון למחסור במזון בעולם: אם אין לחם - תאכלו חרקים

חברת המחקר יורומוניטור מצאה כי חרקים הם חלק מהותי מתזונתם היומית של שני מיליארד אנשים בעולם, והם אף נחשבים לחלופה בריאה יותר מבשר. תתכוננו, בקרוב הם ייכנסו גם לתפריט שלכם

04.11.2014, 22:51 | שירות כלכליסט

מציאת מקורות מזון לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה היא סוגיה מרכזית על סדר היום הגלובלי. החברה הגלובלית למידע שווקים, יורומוניטור, סבורה כי מצאה פיתרון לבעיה: חרקים.

קראו עוד בכלכליסט

אמנם רק המחשבה על אכילת חרקים מסוגלת לעורר בחילה אצל אנשים מערביים, אך יורומוניטור מדווחת כי ישנם כ-2 מיליארד אנשים בעולם שחרקים הם חלק מהותי מתזונתם היומית.

מאפינס חרקים מאפינס חרקים מאפינס חרקים

במדינות מתפתחות רבות, הנמצאות בדרום אמריקה, אפריקה ואסיה, חרקים הם מצרך מזון מבוקש הן בשל טעמם ולא פחות בשל ערכם התזונתי. חרקים מכילים רמות גבוהות של חלבון, מינרלים וויטמינים והם נחשבים לחלופה בריאה יותר מבשר. מסיבות אלה, יורומוניטור סבורה כי חרקים הם אופציה לפיתרון ממשי למחסור במזון הגלובלי ולדרישה הגוברת לבשר.

בשלוש השנים האחרונות, אוסטרליה, קנדה, סין, רוסיה וארה"ב סבלו כולן מפגיעה קשה ביבולים בשל תנאי מזג אוויר קשים. מוקדם יותר השנה ארגון המזון והחקלאות הזהיר כי יש להגביר את יצור המזון ב-60% עד אמצע המאה כדי להימנע מרעב גלובלי היכול להביא למלחמות אזרחים.

מנה עם חרקים. האתגר הגדול הוא שינוי הגישה בתרבויות מערביות מנה עם חרקים. האתגר הגדול הוא שינוי הגישה בתרבויות מערביות מנה עם חרקים. האתגר הגדול הוא שינוי הגישה בתרבויות מערביות

"האתגר הגדול ביותר בדרך להפיכת חרקים לאופציה תזונתית הוא שינוי הגישה בתרבויות מערביות לעניין", אמרה ל-CNBC מדיה אגבאל, אנליסטית ראשית ביורומוניטור. היא העלתה אפשרות להשתמש בחרקים בתזונת בעלי החיים.

הדו"ח של יורומוניטור מצביע על יתרונות נספים לאימוץ חרקים בתזונה היומיומית - גידול חרקים, לעומת בעלי חיים, צורכת פחות מים וקרקע, ועשויה להפחית את פליטת הפחמן ואת ההוצאות.

מלצר, יש לי חרק בסלט, צילום: Archipelago Restaurant מלצר, יש לי חרק בסלט | צילום: Archipelago Restaurant מלצר, יש לי חרק בסלט, צילום: Archipelago Restaurant

חרקים הם מצרך מזון יומיומי במדינות רבות באסיה, ביבשת אפריקה, ובדרום אמריקה, ומאכלים העשויים מחרקים מבוססים על צרצרים, חרגולים, נמלים, עקרבים, עכבישים וזחלים, בין השאר.

ישנם ממשלות וחברות שכבר עתה משקיעות במחקר ובפיתוח מוצרי מזון מחרקים. מדווחת יורומוניטור - בהולנד הממשלה מתכננת להשקיע בחוות חרקים ואילו חברה מדרום אפריקה מתכננת להקים את חוות גידול הזבובים הגדולה בעולם.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ל-12 היקר
לא הטפתי בשום שלב לצמחונות או לטבעונות שכל אחד יעשה מה שבא לו. הדבר היחיד שנכתב שם היה מידע מדעי על כך שניתן ליצור יותר מזון מדונם אדמה מצמחים מאשר בשר. זה הכל זאת עובדה. לא ניתן לשנות אותה גם אם עוצמים את העיניים ומתאמצים ממש. זה שהסקת את זה רק מראה לי שאתה מחפש עם מי לריב.
ביולוגית , ערד  |  06.11.14
12.
ל-9, ממש לא!
למה שלא תציעי לבעלי החיים לעבור לצמחונות? אפשר להתחיל עם זה בגני החיות, לתת להם המון פרות וירקות במקום בשר... האדם נברא באופן כזה שחלק ממזונו הם בעלי החיים. יש כללים לגידולם ולהריגתם ולאופן שבו הם נאדלים. אין שום סיבה (מעבר לעניין של טעם) לא לאכלם. לאור כל המחקרים כי הצמחים "מרגישים", הרי שכשאת קוטפת אותם הם כנראה חשים כאב רק שאת לא מסוגלת לשמוע את זעקותיהם....
שפוי  |  05.11.14
11.
שנים שאנו אומרים זאת, אין פתרון להאכיל מיליארדים מלבד חרקים
אוכלוסית העולם גדלה בקצב עצום. משאבי המים הולכים ומדללים וכך גם המזון. כיום אין בארה"ב כבר מספיק בקר להאכיל את האוכלוסיה. המדינות העניות קרי הודו וסין מפתחות מעמד ביניים של מילארדים שכבר ידם משגת לאוכל וכך היבול והמזון שהן צורכות מפחית באופן משמעותי את המזון בעולם. אין ברירה והיה לי ברור עוד לפני 30 שנה עת עבדתי כמהנדס מזון ראשי בחברה בינלאומית שבעתיד התזונה תהיה מורכבת ברובה מחרקים שיספקו חלבונים. לידיעה, מבחינה דתית חרקים כשרים לאכילה.
מהנדס מזון  |  05.11.14
לכל התגובות