אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר היציג בשיא של 27 חודשים: עלה ב-0.9% ל-3.994 שקלים צילום: רויטרס

הדולר היציג בשיא של 27 חודשים: עלה ב-0.9% ל-3.994 שקלים

היורו נותר ללא שינוי על 4.93 שקלים. FXCM: "להתפרקות השקל עשויות להיות השלכות שליליות ביותר על הכלכלה"

03.12.2014, 15:39 | שי סלינס

הטלטלה הפוליטית בישראל המשיכה להלום בשקל שהתרסק מול המטבעות המרכזיים בעולם. הדולר קפץ היום (ד') ב-0.9% לרמה של 3.994 שקלים - שיא של 27 חודשים ובכך השלים זינוק של יותר מ-5% בחודש האחרון. הפעם האחרונה שבה נסחר הדולר מעל רמת ה-4 שקלים היתה בספטמבר 2012.

הדולר תמיד אשם כשהדולר ב-3.5 שקלים היצואנים מתלוננים. כשהוא מגיע ל-4 שקלים היבואנים מפסידים. מה השער האידיאלי? שי סלינס, 8 תגובותלכתבה המלאה

היורו שמר על יציבות ושערו היציג נקבע על 4.92 שקלים - הרמה הגבוהה שלו מאז פברואר 2013.

בעולם הדולר ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול המטבעות המרכזיים, בעוד שהאינדקס של הדולר שומר על שיא של 68 חודשים. הרובל הרוסי שומר היום על יציבות מול הדולר לאחר שהתרסק ביותר מ-6% אתמול. היום הודיע הבנק המרכזי ברוסיה כי מכר 700 מיליון דולר בשוק על מנת למתן את התרסקות המטבע הרוסי.

קראו עוד בכלכליסט

הטלטלה הפוליטית בישראל

לאחר יום ארוך של סערה פוליטית, חוסר ודאות, פיטורי שרים והתפוררות סופית של קואליציית נתניהו, מתקרבת והולכת ההודעה הרשמית על בחירות 2015 : יו"ר הכנסת יואל אדלשטיין זימן להיום ב-10:00 את ראשי הסיעות כדי לקבוע תאריך מוסכם לבחירות כלליות לכנסת ה-20. בשעות הצהריים תתקיים ככל הנראה הצבעה בקריאה טרומית על החוק לפיזור הכנסת, והמפלגות שנשארו בקואליציה - הליכוד, ישראל ביתנו והבית היהודי – צפויות לתמוך בו. בכך תגיע לסופה הרשמי ממשלת בנימין נתניהו השלישית, שכיהנה רק מעט יותר משנה וחצי. כרגע מדברים בלשכת ראש הממשלה על שלושה תאריכים אפשריים לקיום הבחירות, כולם בתוך טווח של עד ארבעה חודשים: 10 במרץ, 17 במרץ או 24 במרץ.

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "השקל מתמוטט בעקבות התפרקות הממשלה וההכרזה על בחירות. אמש, לאחר שהתברר כי אין מנוס מפיזור הממשלה והקדמת הבחירות, הדולר נסק וכבר ניתן לראות באופק את רף ה-4 שקלים. הצניחה המסחררת הזו של השקל תוך שעות ספורות ממחישה את חומרת הפגיעה של התפרקות הממשלה קצרת הימים על אמון השוק בהנהגה הפוליטית בישראל, ולכך עשויות להיות השלכות שליליות ביותר על הכלכלה הישראלית ולפגוע בצמיחה ב-2015".

"קשה לראות מה יוכל לעצור כעת את הפיחות החד בערכו של השקל. שיתוק המערכות, הקפאת הרפורמות, היעדרו של שר אוצר ואי הוודאות הפוליטית שיאפיינו את החודשים הבאים של מערכת הבחירות, רק יעצימו את הלחץ על השקל ויבריחו את המשקיעים. גם אם לפיחות של השקל בחודשים האחרונים היו גם השפעות חיוביות על הכלכלה הישראלית – ובעיקר על מגזר הייצוא – הרי שפיחות כה חד, שצפוי להימשך בחודשים הבאים, מהווה כעת סכנה על הכלכלה הישראלית".

עידן אזולאי, מנהל ההשקעות הראשי באפסילון בית השקעות: "באופן די צפוי, השוק מגיב באופן חריף יחסית לבחירות הקרבות כפי שניתן לראות בשוק המט"ח והאג"ח. עם זאת, במבט לעתיד, ההשפעה על כלכלת ישראל תורגש אם בכלל רק בטווח הקצר והיא תתבטא בכך שפרמיית הסיכון על הנכסים עלולה לעלות. עם זאת, יש לזכור שאנחנו לא צופים שינוי בריבית בקרוב וגם לא השפעה על האינפלציה, כך שבסופו של יום אני מניח שהמגמה של זרימת כסף לנכסים כמו אג"ח קונצרניות ומניות תימשך".

בנימין נתניהו ויאיר לפיד. בזמנים טובים יותר, צילום: עומר מסינגר בנימין נתניהו ויאיר לפיד. בזמנים טובים יותר | צילום: עומר מסינגר בנימין נתניהו ויאיר לפיד. בזמנים טובים יותר, צילום: עומר מסינגר

תגיות

59 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
ל- 45: עכשיו הסיכויים שלך לקבל עבודה דווקא קטנו כי...
אם לא מצאת עבודה עד עכשיו, זה לא בגלל שער הדולר אלא בגלל שלא היית מספיק טוב. ועכשיו, כשהשער יותר נורמלי ומקל על התעשיינים, הם יכולים להרשות לעצמם להיות יותר בררנים בבחירת כח האדם שלהם, מקווה שברור מה זה אומר לגביך. בכלל, אני מציע לך ולכל מחפשי העבודה: אם אתם מתקשים למצוא עבודה, אל תחפשו גורמים רחוקים ולרא רלוונטיים אלא תסתכלו בראי. כשהאבטלה הפורמלית בסביבות 5% והראלית פחות מ 2% - אז זה לא בגלל ש"אין עבודה" אלא "אין התאמה" (מקצועית, אישית, ציפיות, מקום מגורים)
04.12.14
58.
כלכלה בשקל
מספר ניתוחים מעניינים: השקל נחלש -> מחירי מוצרים מחו"ל עולים -> מייבאים פחות מחו"ל -> קונים יותר בישראל -> גידול בביקוש למוצרים מקומיים -> עליית מחירי מוצרים מקומיים. תוצאה: מוצרים מחו"ל ומוצרים בישראל מתייקרים. סיבה: גידול בביקוש המקומי. השקל נחלש -> מחירי מוצרים ישראליים לקונים בחו"ל יורדים -> קונים יותר מישראל -> גידול בביקוש למוצרים ישראליים -> עליית מחירי מוצרים ישראליים. תוצאה: מוצרים מקומיים מתייקרים, *כולל* דיור. סיבה: גידול בביקוש העולמי למוצרים מקומיים. (בהמשך לניתוחים הקודמים) גידול בביקוש למוצרים מקומיים -> גידול בהשקעה מחו"ל על פיתוח וייצור בישראל -> גידול בביקוש לעובדים בשוק המקומי -> קיטון בהיקף האבטלה בישראל והעלאת משכורות שכירים -> העשרת קופת המדינה ממיסים. התוצאה: יותר כסף לעובדים ולמדינה. סיבה: גידול בביקוש למוצרים מקומיים. סייג: משכורות מינימום ישארו במינימום -- מי שמשתכר מינימום *לא* יזכה להעלאה. (אלא אם המדינה תעלה את שכר המינימום) לסיכום, הכל יתייקר עבור הישראלים: הדיור, הדלק, מכוניות, מוצרי הצריכה, טיסות, מוצרים מיובאים, טיולים בארץ ובחו"ל, וכו'. עם זאת, המשכורות בישראל גם יעלו, חוץ מלאלו שמשתכרים מינימום, כמובן. יש לציין כי העלאת משכורות הינה החלטתם האקסקלוסיבית של המעסיקים, ואינה ודאית כלל. עם זאת, עליית המחירים עבור הישאלים הינה ודאית. במילים פשוטות: הכל יתייקר, אבל יש סיכוי מסוים שגם תקבלו יותר כל חודש.
דור  |  04.12.14
לכל התגובות