אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיקטי מסרב לקבל תואר כבוד: "עדיף שהממשלה תתמקד בצמיחה" צילום: אי פי איי

פיקטי מסרב לקבל תואר כבוד: "עדיף שהממשלה תתמקד בצמיחה"

הכלכלן שמתח ביקורת בספרו המצליח על אופן חלוקת ההכנסות מסרב לקבל את תואר הכבוד הגבוה ביותר של צרפת; לדבריו, "זה לא תפקיד הממשלה להחליט מי מכובד"

03.01.2015, 09:22 | בלומברג
תומאס פיקטי, הכלכלן הצרפתי שמתח ביקורת בספרו המצליח על האי שיוויון בהכנסות, סירב לקבל את תואר הכבוד הגבוה ביותר שניתן כיום בצרפת, בטענה שהמדינה צריכה להתמקד בהחייאת הצמיחה הכלכלית, ולא בחלוקת פרסים. "זה לא תפקידה של הממשלה להחליט מי מכובד", הגיב פיקטי (43), המשמש כפרופסור ב-École d'économie de Paris (בית הספר לכלכלה של פריז), "עדיף לה להתמקד בהחייאת הצמיחה".

קראו עוד בכלכליסט

אות לגיון הכבוד של צרפת (Legion d’honneur), נוסד ב-1802 על ידי נפוליאון בונפרטה ונחשב לכבוד הגדול ביותר שמעניקה המדינה להישגים בתחומי השירות הציבורי, הכלכלה והתרבות. פיקטי אינו הראשון שמסרב לקבל את התואר - עוד לפניו עשו זאת ז'אן פול סרטר, המלחין מוריס ראוול ופייר ומארי קירי. "זו ההחלטה שלו", הגיבה אקסיל למייר, השרה האחראית לנושאים דיגיטליים. "אולי הוא מבלבל בין העובדה שאות לגיון הכבוד הוא פרס, הכרה מצד מדינה, ולא תמיכה במדיניות הכלכלית של הממשלה".

פיקטי. מוותר על הכבוד, צילום: רויטרס פיקטי. מוותר על הכבוד | צילום: רויטרס פיקטי. מוותר על הכבוד, צילום: רויטרס

ספרו של פיקטי "הקפיטל במאה ה-21", שיצא בשנה שעברה בתרגום לאנגלית, הפך לחלק מרכזי בדיון העולמי על האי שיוויון. הטענה העיקרית שלו היא שהקפיטליזם מאפשר לעשירים להגדיל את הפער שלהם משאר האוכלוסייה בקצב הולך וגובר.

קריאתו של פיקטי לקובעי המדיניות לפעול להחייאת הכלכלה הצרפתית, משקפת את הזעם הציבורי הגובר במדינה, שבה הכלכלה רושמת צמיחה מזערית בעוד שהאבטלה טיפסה לשיא.

תגיות