אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאמן נבחרת איראן: "הסנקציות הבינלאומיות פוגעות בנבחרת" צילום: אי פי איי

מאמן נבחרת איראן: "הסנקציות הבינלאומיות פוגעות בנבחרת"

קרלוס קיירוש הביע זעם ותסכול מכך שהסנקציות הבינלאומיות נגד המדינה פוגעות בתוכניות שלו לבנות את הקבוצה לעתיד. "אנחנו מתקשים לארגן משחקי ידידות ולהתקדם מבחינה בינלאומית כדי להכין את הקבוצה ואת השחקנים. לאחר המונדיאל, המצב רק הולך ומחמיר. השחקנים הם קרבנות של הסנקציות"

13.01.2015, 16:31 | שירות כלכליסט

מאמן נבחרת איראן בכדורגל קרלוס קיירוש הביע זעם ותסכול מכך שהסנקציות הבינלאומיות נגד המדינה פוגעות בתכניות שלו לבנות את הקבוצה לעתיד.

קראו עוד בכלכליסט

קיירוש התלונן על כך שהשלכות הסנקציות פוגעות בתכניות שלו, והאשים את פיפ"א שלא העבירה לנבחרת 8 מיליון דולר שחייבים לה בשל ההופעות שלה במונדיאל בשנה שעברה. , צילום: אי פי איי קיירוש התלונן על כך שהשלכות הסנקציות פוגעות בתכניות שלו, והאשים את פיפ"א שלא העבירה לנבחרת 8 מיליון דולר שחייבים לה בשל ההופעות שלה במונדיאל בשנה שעברה. | צילום: אי פי איי קיירוש התלונן על כך שהשלכות הסנקציות פוגעות בתכניות שלו, והאשים את פיפ"א שלא העבירה לנבחרת 8 מיליון דולר שחייבים לה בשל ההופעות שלה במונדיאל בשנה שעברה. , צילום: אי פי איי

הנבחרת, שזכתה שלוש פעמים באליפות גביע אסיה, החלה בקמפיין שלה לזכייה ראשונה בתואר מזה 39 שנים עם ניצחון מרשים בתוצאה 2-0 על בחריין, במשחק שהתקיים בתחילת השבוע במלבורן, אוסטרליה. אולם קיירוש אמר בראיון לסוכנות החדשות AP שזה לא בסדר שהפוליטיקה הופכת את שחקני איראן הצעירים ל"קרבנות".

"זה מאד קשה", אמר המאמן לשעבר של פורטוגל וריאל מדריד. "אנחנו מתקשים לארגן משחקי ידידות ולהתקדם מבחינה בינלאומית כדי להכין את הקבוצה ואת השחקנים. לאחר המצב במונדיאל, המצב רק הולך ומחמיר. השחקנים הם קרבנות של הסנקציות".

הסנקציות שהוטלו על איראן מאז נחשפה תכנית הגרעין של המדינה ב-2002 שיתקו את הכלכלה.

קיירוש התלונן על כך שהשלכות הסנקציות פוגעות בתכניות שלו, והאשים את פיפ"א שלא העבירה לנבחרת 8 מיליון דולר שחייבים לה בשל ההופעות שלה במונדיאל בשנה שעברה.

"המצב הוחמר מכיוון שהכסף תקוע", האשים קיירוש, שמאמן את הנבחרת מאז 2011. "זה תקוע אצל פיפ"א ותקוע בקונפדרציית הכדורגל של אסיה (AFC)".

איראן שיחקה רק שני משחקי ידידות לפני טורניר גביע אסיה, נגד דרום קוריאה בנובמבר ונגד עיראק מוקדם יותר החודש.

"כשאנחנו מגיעים לטורניר מסוג זה, יש מאחורינו 80 מיליון אנשים שחולמים על ההישגים של הנבחרת, 80 מיליון אנשים שתומכים בנבחרת", אמר קיירוש (61), שהגיע לאוסטרליה עם סגל שכולל כמה שחקנים כלל לא מנוסים. "אבל אנחנו לא יכולים לשחק, כי אנחנו לא מקבלים את ההזדמנות".

"קוריאה ועיראק עשו לנו טובה גדולה, ושילמו על חלק מההוצאות שלהן. כשמגיעים לטורניר הזה מגלים שלא מדברים פה על משחק הוגן. לכל מי שתמיד מדבר על משחק הוגן – זה לא משחק הוגן.  משחק הוגן הוא להעניק הזדמנויות לצעירים האלה שיוכלו להשתתף במשחקים בינלאומיים וללמוד כפי שמגיע לכל השחקנים. זה חלק מהרוח של פיפ"א שאסור שהפוליטיקה תפריע למשחק. על מנת לשנות ולהכין את העתיד של הנבחרת הלאומית של איראן, הגיע הזמן שנקבל את האישור מהמנהלים ומהאנשים שיכולים לעזור", הוסיף. "איראן לא תוכל להתקדם וזה לא הוגן כלפי אוהדי הספורט וכלפי השחקנים".

בהתחשב בכך שקיירוש אחראי על בנייה מחדש של הנבחרת האיראנית, שהועלתה על המפה בזכות שחקנים כמו מהדי מהדוויקיה ועלי קרימי, הכעס שלנו נשמע מוצדק.

"בלי תמיכה הם לא יוכלו להתפתח", התלונן. "בסופו של יום כשאין משאבים לשחק משחקים, זה לא הוגן לכדורגל ולא הוגן כלפי השחקנים הצעירים של איראן".

תגיות