אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: גוגל במגעים לרכישת שירות התשלום Softcard צילום: שאטרסטוק

דיווח: גוגל במגעים לרכישת שירות התשלום Softcard

את השירות מפעילות ספקיות הסלולר האמריקאיות ורייזון, טי מובייל ו-AT&T. מהלך הרכישה, אם יושלם, יוכל להוות מכפיל כוח במלחמה של ענקית האינטרנט עם אפל פיי. גוגל טענה בבוטות שאין בכוונתה להגיב

18.01.2015, 14:40 | הראל עילם

גוגל מקיימת מגעים לרכישת מיזם תשלומי הסלולר סופטקארד. כך לפי דיווח של TechCrunch. רוכשות פוטנציאליות אחרות ששמן נקשר בסופטקארד הן מיקרוסופט ופייפאל. סכום העסקה צפוי להיות פחות ממאה מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

אם הדיווח יתגלה כנכון, תוכל הרכישה לסייע לגוגל לחדור בצורה משמעותית אל שוק התשלומים בסלולר - שהפך לחם במיוחד מאז ההשקה המוצלחת של אפל פיי. זה האחרון הושק באוקטובר 2014 ובתוך שלושה ימים כבר נרשמו אליו יותר ממיליון כרטיסי אשראי. במידה והעסקה תצא לפועל, הדבר יאפשר לגוגל להתקין את אפליקציית גוגל Wallet שלה מראש על כל מכשירי האנדרואיד הנמכרים בארצות הברית דרך הספקיות.

אפל פיי, מתחרה מס אפל פיי, מתחרה מס' 1 אפל פיי, מתחרה מס

סופטקארד קמה ב-2010 כ-Isis, אפליקציית סלולר המשתמשת בשבבי NFC כדי להפוך את הטלפון החכם לארנק. אבל החברה נאלצה לשנות את שמה בעקבות הפרסומים בתקשורת על ארגון דאע"ש (הידוע במערב בעיקר תחת ראשי התיבות ISIS). היא גם פיטרה כ-60 עובדים בשבועות האחרונים ועוברת תהליך התייעלות כדי לשרוד בשוק שנהיה רק עמוס יותר לאחר השקת אפל פיי.  

גוגל: לא מגיבים לשמועות

החברה הוקמה במקור כמיזם של שלושת ספקיות סלולר הגדולות בארצות הברית - AT&T, ורייזון ו-T-Mobile, ומטרתה הייתה ליצור תקן מקובל וסטנדרטי לתשלומי סלולר בארצות הברית ולמנוע מגוגל להשתלט על השוק – מה שלא הצליחה לעשות לבסוף. הן השקיעו במיזם, לפי ההערכות, מאות מיליוני דולר – כך שהעסקה, אם הדיווחים על הסכום נכונים, משקפת הפסד משמעותי עבורן.

כאשר סופטקארד הושקה, עשרות חברות וארגונים ניסו להיות אלה שיצליחו להפעיל את הארנק הסלולרי המוצלח ביותר בארצות הברית. חברות אינטרנט כגון גוגל, אמזון ופייפאל, רשתות קמעונאיות ענקיות כוולמארט ומקדונלדס, בנקים כגון סיסי וחברות כרטיסי אשראי כגון מאסטרקארד החלו לשתף פעולה אחת עם השניה או ליצור פתרון משלהן. ואולם, אף שירות ארנק סלולרי לא הצליח לצבור מספר משתמשים משמעותי.

גוגל הגיבה בבוטות על הדיווח: "אין לנו כל מה להגיד, לרמוז, לקרוץ, להנהן או כל תגובה וורבלית או אחרת על סוג השמועות האלו", אמר דובר בחברה. ואולם, לא נטען בשום שלב מצד החברה כי אין מגעים בין שתי החברות. ספקיות הסלולר שמפעילות את סופטקארד לא הגיבו לדיווח.

תגיות